Skip to main content

ASK THE EDITOR

4 beauty συνήθειες που μας απασχολούν το 2021

Κράτα σημειώσεις



Για τον κόσμο της ομορφιάς η μετάβαση στη νέα χρονιά συνοδεύεται πάντοτε από καινούριες ιδέες και προτάσεις που έρχονται να φρεσκάρουν την εικόνα μας αλλά και να ανεβάσουν τη διάθεσή μας στα ύψη. Το 2021 τα trends έχουν προκύψει από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούν, δηλαδή την πανδημία που σαρώνει και τη μάσκα που γίνεται πιο must-have αξεσουάρ από ποτέ και προσπαθούν να καλύψουν τις καθημερινές μας ανάγκες. Ας δούμε ποια είναι τα τέσσερα επικρατέστερα!

Skin Icing

Είναι γεγονός πως το TikTok έχει αναδείξει δεκάδες skincare ιδέες στις οποίες «ορκίζονται» οι junkies της ομορφιάς. Σε αυτές ανήκει και το skin icing, μια δροσιστική τάση περιποίησης της επιδερμίδας που υπόσχεται απόλυτη λάμψη και σύσφιξη. Πρόκειται στην ουσία για την κρυοθεραπεία προσώπου, η οποία μειώνει το πρήξιμο και τους ερεθισμούς, συσφίγγει την επιδερμίδα, χαρίζει λάμψη, ανανέωση, φρέσκια όψη, λειαίνει τα σημάδια γήρανσης και κούρασης και καταπολεμά την ακμή και όλα αυτά με τη χρήση του πάγου. Celebrities όπως η Kate Hudson, η Irina Shayk και η Kate Moss είναι μεγάλες φαν αυτής της δημοφιλούς τάσης και δεν το κρύβουν. Αν θέλεις να τη δοκιμάσεις κι εσύ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε παγάκια είτε ένα face roller που έχεις προηγουμένως βάλει στο ψυγείο. Αφού κάνεις πολύ καλό καθαρισμό προσώπου, εφάρμοσε τα παγάκια ή το face roller στο πρόσωπο κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις.

https://www.instagram.com/p/B73xDtFpiqQ/

Skinimalism 

Ο όρος αυτός προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων skin και minimalism και στόχος είναι ένας: το φυσικό δέρμα.  Σύμφωνα με το Trending Report του Pinterest για το 2021, το Skinimalism αποτελεί κορυφαία τάση της χρονιάς. Τι ακριβώς σημαίνει όμως στην πράξη; Το Skinimalism είναι η  μινιμαλιστική προσέγγιση στο μακιγιάζ και την περιποίηση της επιδερμίδας, ώστε το αποτέλεσμα να είναι λαμπερό αλλά ταυτόχρονα ανεπιτήδευτο. Η νέα αυτή τάση πηγαίνει κόντρα στην τελειότητα και αναδεικνύει τις ατέλειες του δέρματος ως κάτι πολύ όμορφο και γοητευτικό. Καθαρισμός, ενυδάτωση, αντιοξειδωτική προστασία παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα των γυναικών που έχουν υιοθετήσει το Skinimalism, ενώ ως προς το μακιγιάζ βλέπουμε την CC cream να κυριαρχεί στο νεσεσέρ.

https://www.instagram.com/p/CBGE2hIlmx3/

Fruit Enzymes

Η απολέπιση είναι το κλειδί για ένα αψεγάδιαστο, λαμπερό και απαλό δέρμα. Αν είσαι φαν των χημικών απολεπιστικών όπως τα AHAs, BHAs, και PHAs, τότε θα «κολλήσεις» με το trend των Fruit Enzymes ή αλλιώς τα ένζυμα από φρούτα, όπως η παπάγια. Είναι μόρια που δρουν ως καταλύτες για τις διάφορες κυτταρικές αντιδράσεις του οργανισμού. Πώς λειτουργούν; Διασπούν την κερατίνη στην επιφάνεια του δέρματος, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και βελτιώνοντας την όψη της επιδερμίδας. Η απολέπιση με τα ένζυμα από φρούτα είναι ήπια. Έτσι αυτή η τάση είναι ιδανική για πιο ευαίσθητα, δυσανεκτικά δέρματα. Στην αγορά μπορείς να τα βρεις σε προϊόντα scrub ή προϊόντα τα οποία εφαρμόζονται στο δέρμα ως κρέμες το βράδυ κι έχουν τη δράση ήπιου peeling, ακόμα και σε μάσκες.

https://www.instagram.com/p/BxKxuXFHg1X/

Colorful Makeup

Έπειτα από έναν ολόκληρο χρόνο με επαναλαμβανόμενες καραντίνες και κορωνοϊό, ο κόσμος της ομορφιάς λέει «ναι» σε μακιγιάζ που είναι γεμάτο χρώμα και σε προκαλεί να δημιουργήσεις τολμηρά και παιχνιδιάρικα beauty looks. Οι φωτογραφίες των makeup addicts στο Instagram γίνονται πηγή έμπνευσης για κάθε σου εμφάνιση, από τη δουλειά μέχρι και το super market. Σκοπός αυτής της τάσης είναι να ανανεώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη διάθεσή σου και να αναδείξει τη δημιουργική σου πλευρά.

https://www.instagram.com/p/CIb3xuVhgX_/

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

7 must beauty προϊόντα για να πάρεις μαζί σου στα τριήμερα του Μαρτίου

Τι να έχεις μαζί σου για να καλύψεις όλες σου τις beauty ανάγκες, ακολουθώντας παράλληλα τη φιλοσοφία του less is more

ASK THE EDITOR

4 ζουμερά lip oils για ανάλαφρα ανοιξιάτικα beauty looks

To must προϊόν για το νεσεσέρ σου αυτήν την περίοδο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;