Skip to main content

ASK THE EDITOR

Έτσι θα κάνεις τη σκιά ματιών να αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια και σταθερότητα

Ακολούθησε τα βήματα!



Με την εμφάνιση του κορωνοϊού, η προστατευτική μάσκα έχει εξελιχθεί σε must have αξεσουάρ των εμφανίσεων μας. Μετά από αυτή την προσθήκη στην καθημερινότητά μας, το ενδιαφέρον των makeup addicts έχει στραφεί στο βλέμμα και το μακιγιάζ των ματιών, καθώς αυτή η περιοχή του προσώπου είναι η μόνη που μένει εκτεθειμένη.

Τα social media και κυρίως το Instagram και το TikTok έχουν γεμίσει με eye looks που προστάζουν έντονα και τολμηρά χρώματα σκιών στα μάτια, με τα αποτελέσματα να είναι τόσο εντυπωσιακά, σαν να βγήκαν από την πασαρέλα.

Πώς όμως θα καταφέρεις να τα αντιγράψεις, διατηρώντας το eye look αψεγάδιαστο για όσες ώρες της ημέρας βρίσκεσαι εκτός σπιτιού; Το μυστικό βρίσκεται στα τρία παρακάτω βήματα.

Καθαρισμός του προσώπου

Η λιπαρότητα στο κινητό βλέφαρο είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του μακιγιάζ των ματιών. Αν θέλεις να απαλλαγείς από αυτόν, τότε θα πρέπει να ξεκινήσεις με την ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου, πριν προχωρήσεις στο makeup look. Ο καθαρισμός είναι το Α και το Ω, για να απομακρυνθούν νεκρά κύτταρα, σμήγμα, απεκκρίματα, υπολείμματα των προϊόντων που εφάρμοσες το βράδυ και ιδρώτας. Προτίμησε ένα προϊόν καθαρισμού που είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, όπως το Soothing Eye-Makeup Remover από Laura Mercier.

Primer ματιών

Έχεις ολοκληρώσει την περιποίηση του προσώπου με skincare προϊόντα και τώρα ήρθε η σειρά του μακιγιάζ. Ποιο είναι όμως το πρώτο προϊόν που πρέπει να χρησιμοποιήσεις για να πετύχεις ένα τέλειο eye look; Η απάντηση βρίσκεται στο primer. Πρόκειται για ένα προϊόν, το οποίο με μια μόνο κίνηση χαρίζει στα καλλυντικά μεγαλύτερη σταθερότητα και διάρκεια. Οι makeup artists το λατρεύουν και είμαι σίγουρη πως το ίδιο θα κάνεις κι εσύ όταν το δοκιμάσεις. Το primer προσώπου έχει συνήθως υγρή, κρεμώδη ή τζελ υφή. Προσφέρει μια ομοιόμορφη όψη στο δέρμα καθώς απορροφά τη λιπαρότητα, δημιουργώντας έναν λείο και αψεγάδιαστο καμβά για ένα όμορφο και επαγγελματικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ. Κατά τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και το primer ματιών το οποίο προετοιμάζει το βλέφαρο για την εφαρμογή της σκιάς. Άπλωσε το με ταμποναριστές κινήσεις και μόλις στεγνώσει καλά, μπορείς να προχωρήσεις στο μακιγιάζ. Θα δεις ότι η σκιά ματιών δεν μουτζουρώνει, τα χρώματα φαίνονται πιο ζωηρά και έντονα, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να δεις το μακιγιάζ να «σπάει». Μπορείς να δοκιμάσεις το Eye Shadow Primer από Erre Due για μακιγιάζ που παραμένει αναλλοίωτο όλη μέρα.

Setting spray

Είναι ένα από τα επίσης αγαπημένα προϊόντα μακιγιάζ τόσο των makeup artists όσο και των beauty junkies. Το setting spray, προσφέρει σταθερότητα και δεν αφήνει τα προϊόντα να «τρέξουν». Διατηρεί την επιδερμίδα ενυδατωμένη, ελέγχει τη γυαλάδα και τη λιπαρότητα. Προτείνω το Lasting Fix Setting Spray 100 της Maybelline με σύνθεση που διαρκεί έως 16 ώρες για έξτρα ματ αποτέλεσμα. Διαθέτει καπάκι ειδικής τεχνολογίας που αποδίδει το προϊόν ομοιόμορφα.

Πηγή cover photo: pexels.com

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

ASK THE EDITOR

6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις προτού εφαρμόσεις την τεχνική του skin slugging στην επιδερμίδα του προσώπου σου

Μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία του δέρματος, θέλει όμως την απαραίτητη προσοχή

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ