Skip to main content

ASK THE EDITOR

12 + 1 αρώματα που μοσχοβολούν άνοιξη

Ώρα να ανανεώσεις τη δική σου perfume wardrobe



 

Τα καταστήματα επανέρχονται σταδιακά στους κανονικούς τους ρυθμούς και μας βάζουν σε πειρασμό για beauty αγορές οι οποίες θα μας φτιάξουν τη διάθεση. Ένα από τα προϊόντα που πρέπει οπωσδήποτε να ανανεώσεις αυτή την περίοδο είναι το άρωμα σου, το οποίο θα σε συνοδεύει σε κάθε σου βήμα για το υπόλοιπο της σεζόν.

Πριν προχωρήσεις σε κάποια αγορά, να σου πω πως αγαπημένα brands έχουν δημιουργήσει υπέροχα αρώματα, τα οποία κλείνουν μέσα τους τη χαλαρότητα, την ξεγνοιασιά και την αισιοδοξία που τόσο πολύ έχεις ανάγκη αυτή την άνοιξη. Κάθε σταγόνα τους μπορεί να σε ταξιδέψει στους πιο ονειρικούς προορισμούς, σε έναν κόσμο χαράς και απόλυτης ελευθερίας.

Κράτησε σημειώσεις από την παρακάτω λίστα με τις 12+1 κορυφαίες επιλογές αρωμάτων και άφησε ανεξίτηλο το σημάδι σου.

MICHAEL KORS GORGEOUS EAU DE PARFUM, MICHAEL KORS

Αυτό το άρωμα ενσαρκώνει την αυτοπεποίθηση χωρίς συμβιβασμούς και τη σημαντικότητα του να νιώθεις υπέροχα με τον εαυτό σοθ. Πολυτελείς νότες από γιασεμί sambac, σοφιστικέ υάκινθο, απαλό ylang και άνθη πορτοκαλιάς δημιουργούν μια φωτεινή κορυφή, ενώ απροσδόκητες νότες καπνού τυλίγουν αυτό το μπουκέτο από λευκά λουλούδια σε μια προκλητική ζεστασιά. Οι δυναμικές νότες από ξύλο κέδρου και guaiac δημιουργούν ένα αρμονικό κλείσιμο που αντιπροσωπεύει την ήρεμη δύναμη της γυναικείας φύσης.

AURA MUGLER EAU DE PARFUM SENSUELLE, MUGLER

Ένα άρωμα που συνδυάζει τη φρεσκάδα των λουλουδιών Tiger Iliana και γαρδένιας με λευκό μόσχο. Σε προσκαλεί να επανασυνδεθείς με την εσωτερική σου φύση και να αποκαλύψεις τον σαρκικό αισθησιασμό που έχεις μέσα σου.

BEAUTIFUL MAGNOLIA EAU DE PARFUM, ESTEE LAUDER

Το ολοκαίνουριο άρωμα της Estee Lauder σε προκαλεί να ονειρευτείς και να αγαπήσεις. Ένα μείγμα που υπνωτίζει με χαρακτηριστικές νότες από πλούσια Μανόλια, Γαρδένια, θερμές νότες από Ξύλα και λαμπερό Musk. Ρομαντικό, θηλυκό και λαμπερό, θα γίνει η νέα σου εμμονή.

GINZA EAU DE PARFUM, SHISEIDO

Ένα φλοράλ μπουκέτο σμιλεμένο από ξύλα, η απόλυτη ισορροπία μεταξύ δύναμης και θηλυκότητας.  Η φυσική κομψότητα των λουλουδιών συναντά τη δύναμη των ιερών ξύλων και μαζί δημιουργούν την τέλεια ισορροπία. Στην καρδιά του μπουκέτου, το γιασεμί αποκαλύπτει τις πιο πολυτελείς πτυχές του. Τα πέταλα της μανόλιας και της Ιαπωνικής ορχιδέας συμβάλλουν στον φλοράλ αισθησιασμό, ενώ αποκτούν μια πιο δυναμική διάσταση από το ξύλο Hinoki. Δυνατό και απαλό συγχρόνως, το άρωμα του το ιερού Ιαπωνικού κυπαρισσιού, φέρνει στην επιφάνεια την ένταση του πατσουλί και το βάθος του σανδαλόξυλου. 

MIDNIGHT DAHLIA, KORRES

Ένα θηλυκό Chypre  άρωμα, το οποίο συνδυάζει το ζουμερό βερίκοκο και την ήρεμη δύναμη της πεόνιας και ολοκληρώνεται από νότες σανταλόξυλου και musk. Ο όρος Chypre στην αρωματοποιία προσδιορίζει μία ολόκληρη αρωματική οικογένεια που περιλαμβάνει ξεχωριστές ξυλώδεις συνθέσεις, άρωμα από πατσουλί, αρωματικό έλαιο περγαμόντου, έλαιο κέδρου, castoreum, καθώς επίσης και πολλά άλλα συστατικά που δημιουργούν αυτή την πολύτιμη και δημοφιλή αρωματική οικογένεια.

REBORN BOHEMIAN, MYESENS

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικά αυθεντικός. Είναι ένα σύνολο από διαφορετικές στιγμές, αναμνήσεις και διαθέσεις. Την έκφραση αυτής της μοναδικότητας έρχονται να ενισχύσουν τα αρώματα του myesens. Το Reborn Bohemian αποκαλύπτει τον έντονο floral χαρακτήρα του Tuberose που αναμειγνύεται με νότες candied violets και τη θερμή και γήινη φύση βανίλιας.

NASHI BLOSSOM COLOGNE, JO MALONE LONDON

Τα παρθένα λευκά άνθη σηματοδοτούν την αρχή της άνοιξης. Σύντομα εξελίσσεται σε ένα χυμώδες φρούτο Nashi. Αυτό το λαμπερό άρωμα είναι φωτεινό με λαχταριστές νότες λεμονιού, που συμπληρώνεται από το τραγανό δάγκωμα ενός μήλου. Το τριαντάφυλλο προσθέτει μια πλούσια υφή στην καρδιά του άνθους και ο μαλακός λευκός μόσχος αγκαλιάζει παιχνιδιάρικα το άρωμα.

FAR AWAY ROYALE , AVON

Εμπνευσμένο από το μεγαλειώδες και όμορφο ταξίδι της ζωής που κάθε γυναίκα το ζει σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια χωρίς να βάζει όρια στα όνειρά της. Ένα λουλουδάτο, ξυλώδες άρωμα με ιδιαίτερες νότες από έλαιο κόλιανδρου, μια ιδέα από μαγευτικό γιασεμί absolute και αισθησιακούς κόκκους βανίλιας. Χαρίζει στις γυναίκες την αυτοπεποίθηση να κυνηγήσουν το όνειρο της απόλυτης θηλυκότητας, χωρίς περιορισμό.

MISS DIOR ROSE N'ROSES EAU DE TOILETTE, DIOR

Ένα αστραφτερό, λουλουδένιο άρωμα. Μια αφθονία Τριαντάφυλλων της Grasse, που αλληλοϋφαίνονται με το αναζωογονητικό Περγαμόντο και εξυψώνονται από την ένταση του Λευκού Μόσχου. Το ζωηρό απόσταγμα Γερανιού απογειώνει τη σύνθεση με τις νότες λεμονιού, αναδημιουργώντας πιστά την ακαταμάχητη ευωδία ενός απέραντου λιβαδιού λουλουδιών. Ένα φωτεινό ζωηρό χρώμα που μεταμορφώνεται σε άρωμα και καθηλώνει τις αισθήσεις.

FLORA LUMINARE EAU DE TOILETTE, MOLTON BROWN

Φώτισε τις αισθήσεις σου με ένα δροσερό μείγμα από μυρωδιές που σε μεταφέρουν σε ένα λαμπερό και χαλαρό πρωινό. Η μυρωδιά του γεμίζει την ατμόσφαιρα με νότες από το δίδυμο εσπεριδοειδών και γιασεμιού.

ORPHEON EAU DE PARFUM, DIPTYQUE

Παρίσι στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Το Orphéon ήταν ένα από τα μπαρ, γεμάτα με χαρούμενο αναβρασμό, όπου οι τρεις ιδρυτές της γειτονικής μπουτίκ της diptyque αγαπούσαν να συναντιούνται. Το σκηνικό: ομίχλη καπνού που αναμιγνύεται με ίχνη σκόνης από πούδρα, και παραμένει πάνω σε γυαλισμένο ξύλο. Στην καρδιά της σύνθεσης βρίσκεται η ατμόσφαιρα αυτού του αξέχαστου τόπου, αναγνωρίσιμη μέσα από τη ζεστασιά του Tonka bean, το βάθος του κέδρου και τη ζωντάνια των καρπών αρκεύθου.

NINA ROSE GARDEN EAU DE TOILETTE, NINA RICCI

Μία αναζωογονητική απόδραση στη φύση που ξαναζωντανεύει.
Οι νότες από αχλάδι και κομμένο γρασίδι συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια εξαιρετικά φρέσκια συμφωνία που αντισταθμίζει τον αισθησιασμό του νερολί και του πορτοκαλιού ενώ η βανίλια και ο λευκός μόσχος προσδίδουν βάθος και ένταση στο άρωμα. Μια πραγματική απόλαυση σε ένα γυαλιστερό ροζ μπουκάλι σε σχήμα μήλου διακοσμημένο με κορδέλα gingham.

TUBEREUSE NUE EAU DE PARFUM, TOM FORD

Αποκαλύπτει τα δροσερά πέταλα της τουμπερόζας που ανθίζει την νύχτα και του γιασεμί τη στιγμή που λικνίζονται στο σεληνόφως, αποπνέοντας ακραίο αισθησιασμό. Η βελούδινη συγχορδία από δέρμα suede και πιπέρι timut ενισχύει την αίσθηση του απαγορευμένου, πλέκοντας το εγκώμιο της απαράμιλλης απόλαυσης. Η απαλή και αισθησιακή νότα musk αιχμαλωτίζει το ερωτικό λυκόφως, αυξάνοντας την λαχτάρα της προσμονής.

 

Cover photo credits pexels.com

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

ASK THE EDITOR

6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις προτού εφαρμόσεις την τεχνική του skin slugging στην επιδερμίδα του προσώπου σου

Μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία του δέρματος, θέλει όμως την απαραίτητη προσοχή

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός