Skip to main content

ASK THE EDITOR

Αντηλιακό προσώπου: Πώς θα βρεις την ιδανική φόρμουλα ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου

Προϊοντικές προτάσεις για να ψωνίσεις στοχευμένα



Η αντηλιακή προστασία είναι μια απαραίτητη συνήθεια για την υγεία της επιδερμίδας, την οποία οφείλεις να ακολουθείς όλο το χρόνο και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Ιδιαίτερα για το πρόσωπο αυτή αποτελεί πολύ σημαντική υπόθεση καθώς το σημείο αυτό εκτίθεται περισσότερο στις ακτίνες του ήλιου και κινδυνεύει από τις βλαβερές του επιπτώσεις. Αυτό που ωστόσο θα πρέπει να προσέχεις είναι η επιλογή της σωστής φόρμουλας, αυτής που ταιριάζει δηλαδή στον τύπο της δικής σου επιδερμίδας και πέρα από προστασία από τις ακτίνες του ήλιου, χαρίζει και εξειδικευμένη φροντίδα.

ΞΗΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Το αντηλιακό που ταιριάζει στον δικό σου τύπο επιδερμίδας θα πρέπει να έχει ενυδατική δράση και πλούσια, κρεμώδη υφή, ώστε να χαρίσει στο πρόσωπο σου ένα απαλό και βελούδινο αποτέλεσμα. Το Sun Screen Cream-To-Powder SPF50+ της Frezyderm είναι μια αντηλιακή κρέμα προσώπου, που συνδυάζει την αποτελεσματική ηλιοπροστασία με τη νέα τάση μεταμόρφωσης υφής για καλλυντική ευχαρίστηση και με τη φροντίδα του δέρματος. Στηριγμένο στην καινοτομία Transforming Τextures, μόλις το αντηλιακό εφαρμοστεί στο δέρμα, η υφή του μετατρέπεται σταδιακά από ελαφριά κρέμα σε μία μοναδική αίσθηση πούδρας. Παράλληλα, το ευεργετικό για το δέρμα εκχύλισμα λευκής ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό, μειώνει τη διαδερμική απώλεια υγρασίας και βελτιώνει τους μηχανισμούς ενυδάτωσης της επιδερμίδας. Είναι κατάλληλο για πολύ υψηλή προστασία. Αντιμετωπίζει και προστατεύει από τη χρόνια ξηρότητα του δέρματος, την ανεπαρκή λειτουργία του επιδερμικoύ φραγμού και την πρόωρη γήρανση.

ΛΙΠΑΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Η λιπαρή επιδερμίδα αποτελεί συνήθως μεγαλύτερο πρόβλημα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς, με την έκθεση στον ήλιο ενεργοποιούνται οι σμηγματογόνοι αδένες και εκκρίνουν περισσότερο σμήγμα. Το αποτέλεσμα; Πρόσωπο που γυαλίζει ή φαίνεται αυτό που λέμε «λαδωμένο». Εάν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, τότε χρειάζεσαι ένα αντηλιακό προϊόν με ελαφριά, oil free σύνθεση και λεπτόρρευστη υφή σύνθεση αλλά και ματ τελείωμα. Ένα τέτοιο προϊόν θα σου προσφέρει εκτός από την αντηλιακή προστασία και έλεγχο της έκκρισης σμήγματος.

Το Capital Soleil SPF 50+ κατά της λιπαρότητας της Vichy προσφέρει πολύ υψηλή αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος. Είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Η σύνθεσή του είναι εμπλουτισμένη με πράσινη Άργιλο και εκχύλισμα Bifidus, για έλεγχο της λιπαρότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας και άμεσο ματ αποτέλεσμα. Αφήνει μια αίσθηση εξυγίανσης, μέχρι και 12 ώρες μετά τη χρήση. Η σύνθεσή του δεν περιλαμβάνει έλαια και έχει τελείωμα πούδρας.

ΜΕΙΚΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Ο δικός σου τύπος συνδυάζει δύο στοιχεία: έχεις κανονική προς ξηρή και λιπαρή επιδερμίδα ταυτόχρονα. Η λιπαρότητα εμφανίζεται ιδιαίτερα στη ζώνη Τ, ανάμεσα στο μέτωπο, τη μύτη και το σαγόνι, ενώ στα μάγουλα η επιδερμίδα είναι κανονική προς ξηρή. Στη δική σου περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιείς ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας από 15 έως 30 και αντηλιακό με δείκτη προστασίας έως και 50, αν πρόκειται να περάσεις πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο. Η Κρέμα Προσώπου κατά των Πανάδων & των Ρυτίδων SPF50 της Apivita, προσφέρει φωτοπροστασία ευρέος φάσματος από τις ακτίνες UVA, UVB, IR και BLUE LIGHT με ένα φωτοσταθερό συνδυασμό φίλτρων,  μειώνει τις πανάδες ενώ εμποδίζει τη δημιουργία νέων με εκχύλισμα από βλαστοκύτταρα κρίταμου και εκχύλισμα αχιλλέας. Προλαμβάνει και μειώνει τις ρυτίδες και προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση με θαλάσσια φύκη και πατενταρισμένο εκχύλισμα πρόπολης. Ταυτόχρονα χαρίζει άμεση ενυδάτωση που διαρκεί χάρη στη σύνθεσή της με θαλάσσια φύκη, αλόη και υαλουρονικό οξύ. Έχει βελούδινη, μη λιπαρή υφή που απορροφάται άμεσα και αφήνει την επιδερμίδα απαλή και άνετη. 

ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξεις μια ειδική φόρμουλα που συνδυάζει την αντηλιακή προστασία με αντιερεθιστικούς και καταπραϋντικούς παράγοντες. Η Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Γιαούρτι SPF50 του Korres προσφέρει ενεργή ενυδάτωση στην επιδερμίδα. Η σύνθεσή της είναι ενισχυμένη με γιαούρτι, φυσική πηγή πρωτεϊνών, μία δραστική ουσία που προέρχεται από προϊόν ζύμωσης του φασκόμηλου και πανθενόλη για υγιή όψη. Χαρίζει προστασία κατά των ατμοσφαιρικών ρύπων.

Ακόμη μια επιλογή για εσένα είναι το Bariesun Extreme Protective Fluid SPF 50+ της Uriage. Αυτό το προϊόν προφέρει στο δέρμα εξαιρετική προστασία, για την πρόληψη βλάβης που συνδέεται με τις υπεριώδεις ακτίνες UVA και UVB.  Χάρη στον συνδυασμό του βιταμινών C και E και Uriage, παρέχει αντιοξειδωτική δράση. H σύνθεσή του είναι εμπλουτισμένη σε Aquaspongines παρέχοντας εντατική προστασία από την αφυδάτωση.

 

 

cover photo credits pexels.com

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

ASK THE EDITOR

4 κρέμες ματιών με βιταμίνη C για να πεις «αντίο» στους μαύρους κύκλους

Προϊόντα που εγγυώνται λάμψη και ενυδάτωση στην ευαίσθητη επιδερμίδα των ματιών

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!