2 βασικές συμβουλές για τον σωστό καθαρισμό του προσώπου

Πώς θα μειώσεις ερεθισμούς και θα χαρίσεις μέγιστη ενυδάτωση στην επιδερμίδα

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι το Α και το Ω στην περιποίηση, είτε έχεις κάνει μακιγιάζ είτε όχι. Είναι το βήμα εκείνο που θα βοηθήσει στη λάμψη της επιδερμίδας, την υγεία της αλλά και στην καλύτερη απορρόφηση και αποτελεσματικότητα των προϊόντων που θα ακολουθήσουν. Ωστόσο, ακόμα κι αν παραμένεις πιστή σε αυτό το βήμα, αυτό δεν είναι αρκετό. Θα πρέπει ο καθαρισμός να γίνεται με τον σωστό τρόπο και οι παρακάτω συμβουλές είναι πολύτιμες!

Επίλεξε το κατάλληλο καθαριστικό προϊόν

Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σου θα πρέπει να έχεις και το κατάλληλο προϊόν. Έτσι, αν είναι λιπαρό, τότε καλό θα ήταν να διαλέξεις ένα προϊόν που καταπολεμά το υπερβολικό σμήγμα και εξαφανίζει τη γυαλάδα.

Αν το δέρμα σου εμφανίζει ξηρότητα, επίλεξε ένα ήπιο καθαριστικό. Το micellar water θα σε ενυδατώσει μαγνητίζοντας συγχρόνως ακαθαρσίες, ακόμα όμως και το πιο επίμονο μακιγιάζ.

Αν έχεις μικτό δέρμα, τότε χρειάζεσαι ήπια και συνδυαστική περιποίηση, ενώ αν έχει τάση ακμής τότε απαιτείται αντιβακτηριδιακή φροντίδα με ρυθμιστική δράση.

Δώσε έμφαση στο πώς καθαρίζεις το δέρμα

Ο καθαρισμός θα πρέπει να γίνεται τόσο το πρωί όσο και το βράδυ πριν από τον ύπνο. Αφού απολυμάνεις τα χέρια σου, τότε μπορείς να πλύνεις το πρόσωπό σου με χλιαρό ή καλύτερα με κρύο νερό, για να αποφύγεις αφυδάτωση και ερεθισμό που προκαλεί το ζεστό νερό.

Έπειτα, άπλωσε με κυκλικές κινήσεις το καθαριστικό προϊόν και κάνε ελαφρύ μασάζ και στέγνωσε ταμποναριστά το πρόσωπό σου με χαρτί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cover photo pexels.comAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares