Skip to main content

ASK THE EDITOR

3 λόγοι που το foundation δείχνει cakey αμέσως μετά την εφαρμογή

Λεπτομέρειες που δεν είχες σκεφτεί μέχρι τώρα



Όταν πρόκειται για το μακιγιάζ μας, όλες μας θέλουμε φυσικά ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα, με επαρκή κάλυψη και φυσική όψη. Μερικές φορές όμως, συμβαίνει το εξής: εφαρμόζουμε το foundation και αμέσως μετά συνειδητοποιούμε ότι αυτό που βλέπουμε στο πρόσωπό μας δεν είναι αυτό που επιθυμούσαμε, αφού το προϊόν αρχίζει να δείχνει cakey ή αλλιώς να «τσακίζει» και να «κάθεται» σε σημεία όπως οι λεπτές γραμμές. Τι είναι άραγε αυτό που φταίει;

Δες τους παρακάτω τρεις λόγους, που πιθανότατα δεν είχες σκεφτεί μέχρι τώρα.

Ξεχνάς την προετοιμασία της επιδερμίδας

Ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο το foundation δείχνει cakey αμέσως μετά την εφαρμογή, σχετίζεται με την προετοιμασία της επιδερμίδας ώστε αυτή να μπορεί να δεχτεί τα προϊόντα μακιγιάζ και αυτά να εφαρμόσουν επάνω της με τον πιο σωστό τρόπο. Αν η επιδερμίδα εμφανίζει ξηρότητα, είναι τραχιά ή γενικότερα δεν είναι στα καλύτερά της, τότε αυτό μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα που προσφέρει ένα foundation. Έτσι, οι makeup artists συμβουλεύουν πως θα πρέπει να ακολουθείς πιστά μια ρουτίνα περιποίησης του προσώπου και ειδικά πριν το μακιγιάζ, ώστε το foundation να προσφέρει κάλυψη και να μοιάζει ένα με το δέρμα.

Η ιδανική περιποίηση πριν από την χρήση του foundation θα πρέπει να περιλαμβάνει ενυδατική κρέμα και primer.

Δεν αφήνεις το primer να στεγνώσει καλά

Όπως ακριβώς συμβαίνει με το σέρουμ ή την ενυδατική κρέμα, προϊόντα τα οποία πρέπει να περιμένεις να απορροφήσει καλά η επιδερμίδα πριν εφαρμόσεις το αντηλιακό προσώπου, έτσι και με το primer το οποίο χρησιμοποιείς πριν το μακιγιάζ σου. Θα πρέπει δηλαδή να περιμένεις ώστε αυτό το προϊόν να καθίσει καλά στην επιδερμίδα για να αποφύγεις την cakey όψη του foundation.

ghgfhfghfghgfh

photo credits pexels.com

 

Δεν επιλέγεις τη σωστή φόρμουλα foundation

Εκτός από τον τόνο της επιδερμίδας σου, αυτό που θα πρέπει να προσέχεις πάντοτε κατά την αγορά ενός foundation είναι και η φόρμουλά του, η οποία θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της. Αν για παράδειγμα, η επιδερμίδα σου είναι ξηρή, προτίμησε μια φόρμουλα με ενυδατικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ ή φόρμουλα σε υγρή μορφή.

Αν το δέρμα σου εμφανίζει ακμή ή ερυθρότητα, καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα foundation που είναι color-correcting ή ένα προϊόν που προσφέρει ματ αποτέλεσμα.

 

 

 

cover photo credits pexels.com

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

ASK THE EDITOR

4 κρέμες ματιών με βιταμίνη C για να πεις «αντίο» στους μαύρους κύκλους

Προϊόντα που εγγυώνται λάμψη και ενυδάτωση στην ευαίσθητη επιδερμίδα των ματιών

ASK THE EDITOR

6 ελαφριές ενυδατικές κρέμες προσώπου για το απαραίτητο ανοιξιάτικο update στο skincare

Με τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα να αποχωρούν σιγά σιγά, ώρα για αλλαγή στην ενυδατική σου κρέμα με μια πιο ελαφριά σύνθεση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.