Skip to main content

ASK THE EDITOR

Συμβουλές για να διαλέξεις το σωστό αντηλιακό

Το πιο απαραίτητο προϊόν για τη φροντίδα του δέρματος



Το αντηλιακό είναι ένα από τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος που πάντοτε πρέπει να έχεις στο νεσεσέρ σου. Όχι απλά να το έχεις όμως, αλλά να το εφαρμόζεις κιόλας καθημερινά, ώστε να δημιουργείς ένα πέπλο προστασίας από τις επικίνδυνες ακτίνες του ήλιου. Αυτή είναι μια συνήθεια την οποία οφείλεις να εντάξεις στην ρουτίνα σου και να την ακολουθείς όλο το χρόνο. Πώς όμως θα μπορέσεις να διαλέξεις το σωστό αντηλιακό, εκείνο που θα σου δώσει τα μέγιστα αποτελέσματα; Σου δίνουμε πολύτιμες συμβουλές!

Τσέκαρε τον δείκτη SPF 

Βλέπεις αυτόν τον δείκτη επάνω στα προϊόντα αντηλιακής προστασίας αλλά πιθανότατα να μη γνωρίζεις τι ακριβώς είναι. Το SPF, δηλαδή το Sun Protection Factor, είναι ο παράγοντας προστασίας από τον ήλιο και τις ακτίνες UVB. Το SPF υποδεικνύει το χρονικό διάστημα που παραμένει κανείς προστατευμένος από τον ήλιο όταν εκτίθεται σε αυτόν. Οι περισσότεροι δερματολόγοι συστήνουν τη χρήση αντηλιακού με δείκτη SPF τουλάχιστον 30, μιας και αυτός μπλοκάρει περίπου το 97% των ακτινών UVB.

Βεβαιώσου επίσης ότι εφαρμόζεις καθημερινά αντηλιακό σε όλες τις περιοχές του σώματος σου που είναι εκτεθειμένες στον ήλιο, όπως τα χέρια και οι αγκώνες ή τα πόδια σου.

Βρες την ιδανική για σένα φόρμουλα

Στην αγορά θα βρεις αντηλιακά προϊόντα που έχουν διαφορετική φόρμουλα και από αυτό εξαρτάται και η αίσθηση που σου δίνουν κατά τη χρήση τους. Οι πιο συχνές φόρμουλες είναι οι παρακάτω:

  • Sprays

Είναι κατάλληλη για να εφαρμόσεις αντηλιακό σε δύσκολα σημεία του σώματος καθώς το spray φτάνει παντού.

  • Lotions

Πρόκειται για πολύ ενυδατική φόρμουλα που ταιριάζει σχεδόν σε κάθε τύπο δέρματος.

  • Sticks

Η πιο βολική επιλογή για ανθρώπους που βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση. Μπορείς να το εφαρμόσεις ακόμα και πάνω από το μακιγιάζ και να το έχεις πάντοτε στην τσάντα αφού η συσκευασία του συγκεκριμένου αντηλιακού είναι συνήθως μικρή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cover photo pexels.com

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

ASK THE EDITOR

5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα

Το holy grail προϊόν επιστρέφει στο νεσεσέρ μας για την άνοιξη και το καλοκαίρι και αυτές είναι τέσσερις επιλογές που δεν θα σε αφήσουν ανικανοποίητη

ASK THE EDITOR

6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις προτού εφαρμόσεις την τεχνική του skin slugging στην επιδερμίδα του προσώπου σου

Μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία του δέρματος, θέλει όμως την απαραίτητη προσοχή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department