Skip to main content

ASK THE EDITOR

Σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσω τη χρήση κρέμας ματιών και για ποιους λόγους;

Αν κι εσύ αναρωτιέσαι αν θα έπρεπε να χρησιμοποιείς κρέμα ματιών στην καθημερινότητά σου, ιδού οι απαντήσεις που χρειάζεσαι.



Η ηλικία στην οποία πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς μια κρέμα ματιών μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως η γενετική προδιάθεση, ο τύπος τους δέρματος, αλλά και το περιβάλλον της περιοχής στην οποία διαμένεις. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί στην περιποίηση της επιδερμίδας προτείνουν να εντάξεις μια κρέμα ματιών στη ρουτίνα σου από τα μέσα έως τα τέλη των ‘20s σου ή μέχρι και λίγο μετά τα 30. Κι αυτό μιας που το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και τείνει να εμφανίζει σημάδια γήρανσης νωρίτερα από άλλες περιοχές του προσώπου. Βασική αιτία, η έλλειψη φυσικής ενυδάτωσης εκείνης της περιοχής του προσώπου.

Η έγκαιρη χρήση μιας κρέμας ματιών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων όπως οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες έκφρασης, οι μαύροι κύκλοι και το πρήξιμο. Μπορεί επίσης να προσφέρει ενυδάτωση και προστασία στο ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια, το οποίο είναι πιο λεπτό και πιο επιρρεπές σε βλάβες.

Το να ξεκινήσετε μια σωστή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος της περιοχής από νωρίς μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις την υγεία και την εμφάνιση του δέρματός σου με την πάροδο του χρόνου, επομένως ακόμα κι αν δεν βλέπεις ακόμη σημαντικά σημάδια γήρανσης, η χρήση μιας κρέμας ματιών ως προληπτικό μέτρο μπορεί να είναι ευεργετική. Ωστόσο, είναι πάντα καλή ιδέα να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο ή έναν επαγγελματία περιποίησης δέρματος, για να συζητήσεις για τα καλύτερα προϊόντα και τις ατομικές σου ανάγκες.

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

Μπορώ να αντικαταστήσω εντελώς το conditioner με μια μάσκα μαλλιών;

Πότε μπορείς να σταματήσεις τη χρήση conditioner, αντικαθιστώντας το με ένα πιο δραστικό προϊόν όπως οι μάσκες μαλλιών;

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

ASK THE EDITOR

5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα

Το holy grail προϊόν επιστρέφει στο νεσεσέρ μας για την άνοιξη και το καλοκαίρι και αυτές είναι τέσσερις επιλογές που δεν θα σε αφήσουν ανικανοποίητη

Προτεινόμενα

CELEBS

Sharon Stone: «Κατέρρευσε» σε συνέντευξή της η ηθοποιός

«Χρειάστηκαν 35 χρόνια, αλλά είμαι στο σωστό δωμάτιο», ανέφερε

ΠΑΙΔΙ

Μωρά του Μαΐου, φωτεινά σαν ηλιαχτίδες – δες σε τι ξεχωρίζουν

Όσοι γεννιούνται τον Μάιο ξέρουν, μεταξύ άλλων, να χαίρονται τη ζωή και να είναι δημιουργικοί

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γυναικεία Ενδυνάμωση στο Επίκεντρο: Το Live A Legacy από την Mastercard και το Women on Top επιστρέφει για 6η χρονιά και δεν πρέπει να το χάσεις!

Η εργασιακή ανισότητα υπό τη μορφή των φυλετικών διακρίσεων στη χώρα μας παραμένει παρούσα, παρά τις εκτενείς και συντονισμένες προσπάθειες θεσμών και οργανώσεων να αρθούν τέτοιου είδους περιορισμοί.