Skip to main content

ASK THE EDITOR

Γιατί τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται περιποίηση από μια ειδική μάσκα και τέσσερις επιλογές της beauty editor του AllYou για το απόλυτο pampering

Σε ποιες μάσκες να επενδύσεις για την καλύτερη φροντίδα των βαμμένων μαλλιών



Τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα για να διατηρήσουν τη ζωντάνια, την υγεία και τη δύναμή τους, δείχνοντας αντίσταση στο σπάσιμο, αλλά και στον σύντομο αποχρωματισμό τους μετά τη βαφή. Ακολουθούν τέσσερις λόγοι για τους οποίους τα βαμμένα μαλλιά μπορούν να ωφεληθούν από μια ειδική μάσκα, αλλά και τέσσερις επιλογές της beauty editor του AllYou για το απόλυτο pampering δύο φορές την εβδομάδα.

Προστασία χρώματος

Τα βαμμένα μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα στο ξεθώριασμα λόγω παραγόντων όπως η έκθεση στον ήλιο, το styling με συσκευές υψηλής θερμότητας και τα σκληρά σαμπουάν. Μια ειδική μάσκα για βαμμένα μαλλιά περιέχει συχνά συστατικά όπως φίλτρα UV, αντιοξειδωτικά και παράγοντες διατήρησης του χρώματος που βοηθούν στην προστασία της τρίχας και κλειδώνουν τα μόρια χρώματος, παρατείνοντας τη ζωντάνια της βαφής.

Ισορροπία υγρασίας

Η διαδικασία της βαφής μπορεί να αφαιρέσει από τα μαλλιά ποσοστό από τα φυσικά τους έλαια και την υγρασία, αφήνοντάς τα ξηρά, εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Μια εξειδικευμένη μάσκα μαλλιών για βαμμένα μαλλιά περιέχει συνήθως ενυδατικά συστατικά όπως γλυκερίνη, υαλουρονικό οξύ ή φυσικά έλαια όπως λάδι argan ή λάδι καρύδας. Αυτά τα συστατικά βοηθούν στην αναπλήρωση της υγρασίας, στην επαναφορά της ελαστικότητας και στη βελτίωση της συνολικής υγείας και εμφάνισης των βαμμένων μαλλιών.

Επιδιόρθωση προβλημάτων

Ο χημικός αποχρωματισμός και η βαφή μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υφή και την ποιότητα της τρίχας, οδηγώντας σε ψαλίδα, σπάσιμο και φριζάρισμα. Μια μάσκα που έχει σχεδιαστεί για βαμμένα μαλλιά περιέχει συχνά συστατικά όπως κερατίνη, αμινοξέα ή φυτικές πρωτεΐνες που βοηθούν στην επανόρθωση και την ενίσχυση του στελέχους της τρίχας από μέσα. Αυτά τα συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην εξομάλυνση της επιφάνειας της τρίχας, στη σφράγιση των σπασμένων άκρων και στη μείωση του σπασίματος, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται σταδιακά πιο απαλά, λεία και εύκολα στο styling.

Ενισχυμένη λάμψη και υφή

Τα βαμμένα μαλλιά μπορεί να χάσουν τη φυσική τους λάμψη και την απαλή υφή με την πάροδο του χρόνου λόγω φθοράς και ξεθωριάσματος. Μια εξειδικευμένη μάσκα μαλλιών μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της λάμψης και στη βελτίωση της υφής, θρέφοντας και λειαίνωντας την τρίχα. Συστατικά όπως οι πρωτεΐνες μεταξιού, οι βιταμίνες και τα βοτανικά εκχυλίσματα μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση της λάμψης, στην ενίσχυση της αντανάκλασης του χρώματος και στην μεταμόρφωση της εμφάνισης και της αίσθησης της τρίχας σε πιο υγιή και λαμπερή.

L'OREAL PROFESSIONNEL

SERIE EXPERT VITAMINO COLOR ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ

26,97 €

REDKEN

COLOR EXTEND MAGNETICS ΜΑΣΚΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΓΙΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ

31,31 €

WELLA PROFESSIONALS

WELLA COLOR BRILLIANCE MASK FINE

21,40 €

LORVENN

PHYTO GLAM COLOR PROTECTIONS & SHINE MASQUE

17.50 €

KERASTASE

CHROMA ABSOLU ΜΑΣΚΑ AΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΑΜΜΕΝΑ

44,79 €

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

ASK THE EDITOR

5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα

Το holy grail προϊόν επιστρέφει στο νεσεσέρ μας για την άνοιξη και το καλοκαίρι και αυτές είναι τέσσερις επιλογές που δεν θα σε αφήσουν ανικανοποίητη

ASK THE EDITOR

6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις προτού εφαρμόσεις την τεχνική του skin slugging στην επιδερμίδα του προσώπου σου

Μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία του δέρματος, θέλει όμως την απαραίτητη προσοχή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα