Skip to main content

ASK THE EDITOR

5 συχνά λάθη που κάνεις στην εφαρμογή του concealer και τέσσερις επιλογές της beauty editor του AllYou για κάλυψη με διάρκεια

Χρηστικά tips για την καλύτερη εφαρμογή ενός απαραίτητου προϊόντος και επιλογές για makeup looks που εντυπωσιάζουν


AuthorTest

Η λανθασμένη χρήση του concealer μπορεί να καταστρέψει ένα κατά τ’ άλλα αψεγάδιαστο makeup look, τονίζοντας τελικά στοιχεία του προσώπου μας που δεν επιθυμούμε, αλλά και δημιουργώντας λανθασμένες σκιάσεις και cake effect. Να λοιπόν μερικά κοινά λάθη στην εφαρμογή του για να τα αποφεύγεις, αλλά και μερικά hero προϊόντα για να βάλεις στο boudoir σου.

Επιλέγεις τη λάθος απόχρωση

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι η επιλογή μιας απόχρωσης concealer που είτε είναι πολύ ανοιχτή, είτε πολύ σκούρα για τον τόνο του δέρματός σου. Ένα concealer που είναι πολύ ανοιχτό μπορεί να τονίσει τις περιοχές που προσπαθείς να κρύψεις, ενώ ένα πολύ σκούρο μπορεί να τραβήξει την προσοχή στις ατέλειές σου.

Παράλειψη ενυδατικής κρέμας

Η εφαρμογή concealer απευθείας σε ξηρό, ακόμη και ξεφλουδισμένο δέρμα, μπορεί να τονίσει την ξηρότητα και να δημιουργήσει cake effect. Είναι απαραίτητο να ενυδατώσεις την περιοχή κάτω από τα μάτια ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή που σκοπεύεις να κρύψεις εκ των προτέρων ώστε να δημιουργήσεις μια λεία βάση.

Χρήση υπερβολικής ποσότητας προϊόντος

Η εφαρμογή υπερβολικής ποσότητας concealer μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια βαριά εμφάνιση που δημιουργεί λεπτές γραμμές και πτυχώσεις. Ξεκίνα με μια μικρή ποσότητα προϊόντος και αύξησέ το σταδιακά, όσο χρειάζεται για να αποφύγεις την υπερβολική εφαρμογή.

Κακό blending

Η σωστή ανάμειξη είναι το κλειδί για την επίτευξη ενός φυσικού φινιρίσματος με το concealer. Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι μακιγιάζ, ένα ειδικό πινέλο ή και τα δάχτυλά σου, κάνε σχολαστικό blending στο concealer για να κάτσει άψογα στο δέρμα σου, φροντίζοντας να μην υπάρχουν σκληρές γραμμές ή εμφανή όρια μεταξύ της περιοχής εφαρμογής του και του υπόλοιπου δέρματος.

Χρήση της λανθασμένης φόρμουλας για την περιοχή

Δεν δημιουργούνται όλα τα concealers με τον ίδιο τρόπο και η χρήση της λάθος φόρμουλας για κάθε περιοχή που προσπαθείς να κρύψεις μπορεί να οδηγήσει σε λάθος αποτελέσματα. Για παράδειγμα, η χρήση ενός παχύρρευστου, κρεμώδους concealer που προορίζεται για τα σπυράκια, δεν ενδείκνυται για χρήση κάτω από τα μάτια και μπορεί να οδηγήσει σε ένταση στις λεπτές γραμμές. Διάλεξε λοιπόν μια ελαφριά, ενυδατική φόρμουλα για την περιοχή κάτω από τα μάτια και μια πιο παχύρευστη για ανάγκες της επιδερμίδας όπως οι ατέλειες ή ο αποχρωματισμός σε άλλα μέρη του προσώπου.

Μερικά προϊόντα που πρέπει να δοκιμάσεις

LANCÔME

TEINT IDOLE ULTRA WEAR ALL OVER CONCEALER

34,78 €

RADIANT

NATURAL FIX EXTRACOVERAGE LIQUID CONCEALER

17,79 €

DIOR

DIOR FOREVER SKIN CORRECT FULL-COVERAGE CONCEALER

42,32 €

MAC

STUDIO FIX 24-HOUR SMOOTH WEAR CONCEALER

31,00 €

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;