Skip to main content

ASK THE EDITOR

Τι είναι το skin slugging και πώς να το εντάξεις στο skincare routine σου

Σου λύνουμε την απορία, μέσα από όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για μια τάση στο skincare που όλο και εξαπλώνεται



Το skin slugging είναι μια τεχνική περιποίησης της επιδερμίδας του προσώπου, που περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός παχέος στρώματος πλούσιας ενυδατικής κρέμας ή ελαίου προσώπου στο δέρμα, ακριβώς πριν από τον ύπνο. Αυτή η τεχνική βοηθά στο κλείδωμα της υγρασίας και δημιουργεί ένα φράγμα που αποτρέπει την απώλειά της από το δέρμα, με αποτέλεσμα αυτό να είναι ενυδατωμένο και σφριγηλό την επόμενη μέρα, έχοντας μάλιστα απορροφήσει καλύτερα τα ενεργά συστατικά των serums που έχουν προηγηθεί της κρέμας.

Για να κάνεις slugging στην επιδερμίδα σου, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

Ξεκίνα με καθαρό πρόσωπο

Χρησιμοποίησε ένα απαλό καθαριστικό για να αφαιρέσεις τυχόν μακιγιάζ, ρύπους και λιπαρότητα από το δέρμα σου. Εφάρμοσε τα δραστικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σου, όπως ορούς ή θεραπείες, εάν επιθυμείς. Άφησέ τα να απορροφηθούν πλήρως από το δέρμα σου πριν προχωρήσεις.

Άπλωσε την κρέμα

Πάρε μια γενναιόδωρη ποσότητα μιας παχύρρευστης ενυδατικής κρέμας ή ελαίου προσώπου. Συστατικά που αυτή και αυτό μπορούν να περιέχουν είναι η λανολίνη, το βούτυρο καριτέ ή έλαια όπως jojoba ή σκουαλάνιο.

Κάνε απαλό μασάζ

Κάνε απαλό μασάζ με την ενυδατική κρέμα ή το λάδι στο πρόσωπό σου, εστιάζοντας σε περιοχές που τείνουν να είναι ξηρές ή επιρρεπείς στην καθημερινή απώλεια υγρασίας, όπως τα μήλα του προσώπου, το μέτωπο και η περιοχή γύρω από τα μάτια.

Εφάρμοσε ένα παχύ στρώμα ενυδατικής

Εφάρμοσε τώρα ένα παχύ στρώμα ενυδατικής κρέμας ή ελαίου, διασφαλίζοντας ότι το δέρμα σου είναι πλήρως καλυμμένο.

Άφησε την ενυδατική κρέμα ή το λάδι να δράσει όλη τη νύχτα

Άφησε την ενυδατική κρέμα ή το λάδι να δράσει όλη τη νύχτα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πετσέτα ή μαξιλαροθήκη που δεν σε πειράζει να λερωθεί από την περιττή λιπαρότητα, καθώς το προϊόν μπορεί να μεταφερθεί στα κλινοσκεπάσματα.

Πλύνε το πρωί το πρόσωπό σου

Το πρωί πλύνε το πρόσωπό σου όπως κάνεις συνήθως, για να αφαιρέσεις τα υπολείμματα ενυδατικής κρέμας ή λαδιού. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα τζελ καθαρισμού ή έναν απαλό αφρό.

Το πόσο συχνά πρέπει να κάνεις slugging εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σου, τις ανησυχίες και τις προτιμήσεις σου. Μερικοί άνθρωποι ενσωματώνουν το slugging στη καθημερινή νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους, ενώ άλλοι μπορεί να το κάνουν μόνο μερικές φορές την εβδομάδα ή όσο χρειάζεται όταν το δέρμα τους φαίνεται ιδιαίτερα ξηρό ή αφυδατωμένο.

Το slugging του δέρματος μπορεί να είναι ευεργετικό για το κλείδωμα της υγρασίας και την παροχή ενυδάτωσης, μπορεί όμως και να μην είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, ειδικά για εκείνους με ακμή ή έντονη λιπαρότητα. Εάν ανησυχείς για το πώς θα αντιδράσει το δέρμα σου σε αυτήν την τεχνική, δοκίμασε σε μια μικρή περιοχή του δέρματός σου πριν την εφαρμόσεις παντού.

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

Γιατί τα πεπτίδια είναι η πιο hot τάση στο skincare αυτή τη στιγμή

Όλοι οι λόγοι για να εντάξεις προϊόντα με πεπτίδια στη ρουτίνα ομορφιάς σου

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει

FASHION TRENDS

Dressed in white: 7 κομμάτια για να εντάξεις το λευκό στην γκαρνταρόμπα σου αυτή την άνοιξη

Κλασικό και αγαπημένο, το λευκό είναι για ακόμη μια σεζόν τάση και φοριέται δίνοντας φως στις εμφανίσεις μας

ASK THE EDITOR

Τι είναι το skin slugging και πώς να το εντάξεις στο skincare routine σου

Σου λύνουμε την απορία, μέσα από όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για μια τάση στο skincare που όλο και εξαπλώνεται