Skip to main content

ASK THE EDITOR

Γιατί τα πεπτίδια είναι η πιο hot τάση στο skincare αυτή τη στιγμή

Όλοι οι λόγοι για να εντάξεις προϊόντα με πεπτίδια στη ρουτίνα ομορφιάς σου



Τα πεπτίδια είναι μικρές αλυσίδες αμινοξέων, τα οποία είναι τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών. Όταν χρησιμοποιούνται στο skincare, τα πεπτίδια διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην προαγωγή της υγείας του δέρματος και στην αντιμετώπιση διαφόρων ανησυχιών λόγω της ικανότητάς τους να δίνουν σήμα στα κύτταρα για να εκτελούν συγκεκριμένες λειτουργίες. Να λοιπόν γιατί η ενσωμάτωση πεπτιδίων στη ρουτίνα ομορφιάς μας είναι η πιο hot τάση φέτος και μπορεί να είναι απίστευτα ευεργετική για την ποιότητα της επιδερμίδας μας.

Υποστηρίζουν την παραγωγή κολλαγόνου

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που παρέχει ελαστικότητα στο δέρμα και plump αποτέλεσμα. Καθώς μεγαλώνουμε, η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται, οδηγώντας σε σχηματισμό ρυτίδων και χαλάρωση του δέρματος. Τα πεπτίδια μπορούν να διεγείρουν τη σύνθεση κολλαγόνου στο δέρμα, βοηθώντας στη διατήρηση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητάς του, αλλά και μειώνοντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Βελτιώνουν την υφή του δέρματος

Τα πεπτίδια μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της συνολικής υφής του δέρματος προάγοντας την ανανέωση των κυττάρων και ενισχύοντας τις διαδικασίες ανανέωσής του. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο λεία, απαλή και πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα.

Ενισχύουν τη λειτουργία του φραγμού της επιδερμίδας

Τα πεπτίδια μπορούν να ενισχύσουν τη φυσική λειτουργία φραγμού της επιδερμίδας, η οποία βοηθά στην προστασία από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, ρύπους και άλλους ερεθιστικούς παράγοντες. Ένας υγιής δερματικός φραγμός είναι απαραίτητος για τη διατήρηση των σωστών επιπέδων ενυδάτωσης και την πρόληψη της απώλειας υγρασίας, με αποτέλεσμα το δέρμα να είναι πιο σφριγηλό και πιο ενυδατωμένο.

Μειώνουν την εμφάνιση σκουρόχρωμων κηλίδων

Ορισμένα πεπτίδια αναστέλλουν την παραγωγή μελανίνης, της χρωστικής δηλαδή ουσίας που ευθύνεται για σκουρόχρωμες κηλίδες και ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος. Με την ενσωμάτωση πεπτιδίων στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, μπορεί να παρατηρήσεις μείωση της υπερμελάγχρωσης.

Αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Ορισμένα πεπτίδια διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών και προστατεύουν το δέρμα από το οξειδωτικό στρες. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και των ζημιών που προκαλούνται από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η υπεριώδης ακτινοβολία και η ρύπανση.

Ειδικές ανησυχίες

Τα πεπτίδια μπορούν να προσαρμοστούν για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων περιποίησης της επιδερμίδας, όπως οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες, η απώλεια σφριγηλότητας και η θαμπάδα. Διαφορετικά πεπτίδια έχουν διαφορετικές λειτουργίες, επομένως μπορείς να επιλέξεις προϊόντα που στοχεύουν τις συγκεκριμένες ανάγκες περιποίησης της επιδερμίδας σου.

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

Τι είναι το skin slugging και πώς να το εντάξεις στο skincare routine σου

Σου λύνουμε την απορία, μέσα από όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για μια τάση στο skincare που όλο και εξαπλώνεται

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 7 Μαΐου

Για να ισορροπήσετε τις αντιθέσεις που υπάρχουν, πάρτε πρωτοβουλίες

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει