Skip to main content

ASK THE EDITOR

Πώς το λεμφικό μασάζ μπορεί να κάνει τη διαφορά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Να γιατί να το δοκιμάσεις από σήμερα



Το λεμφικό μασάζ συχνά αναφέρεται ως εξαιρετικά ευεργετική διαδικασία για τη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας, λόγω της ικανότητάς του να διεγείρει το λεμφικό σύστημα και να βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Η κυτταρίτιδα προκαλείται από εναποθέσεις λίπους που πιέζουν τον συνδετικό ιστό κάτω από το δέρμα, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται τα χαρακτηριστικά της λακάκια, σβώλοι ή όψη φλοιού πορτοκαλιού. Αν και δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για την κυτταρίτιδα και αυτή οφείλεται παράλληλα σε κληρονομικούς λόγους, το λεμφικό μασάζ βοηθά με διάφορους τρόπους στην αντιμετώπισή της και αξίζει να το δοκιμάσεις. Να μερικοί από αυτούς, για να εξετάσεις την ένταξή του στη ρουτίνα περιποίησής του.

Βελτιωμένη κυκλοφορία

Το λεμφικό μασάζ περιλαμβάνει απαλές, ρυθμικές κινήσεις που βοηθούν στην τόνωση της ροής του αίματος και της λεμφικής κυκλοφορίας. Αυτό μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην απομάκρυνση των τοξινών και της υπερβολικής συσσώρευσης υγρών από την πληγείσα περιοχή, μειώνοντας την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Αποτοξίνωση

Ενισχύοντας τη λεμφική κυκλοφορία, το λεμφικό μασάζ μπορεί να βοηθήσει το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες και τα άχρηστα προϊόντα πιο αποτελεσματικά. Αυτή η διαδικασία αποτοξίνωσης μπορεί να συμβάλει σε πιο υγιές δέρμα και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας με την πάροδο του χρόνου.

Μείωση της κατακράτησης υγρών

Η κυτταρίτιδα μερικές φορές μπορεί να επιδεινωθεί από την κατακράτηση υγρών στο σώμα. Το λεμφικό μασάζ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της συσσώρευσης υγρών στους ιστούς προάγοντας την λεμφική παροχέτευση, οδηγώντας δυνητικά σε μείωση του οιδήματος και του πρηξίματος που σχετίζεται με την κυτταρίτιδα.

Σύσφιξη ιστών

Μερικοί υποστηρικτές του προτείνουν ότι το τακτικό λεμφικό μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση και σύσφιξη του δέρματος, κάτι που θα μπορούσε να ελαχιστοποιήσει την ορατότητα της κυτταρίτιδας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ το λεμφικό μασάζ μπορεί να προσφέρει προσωρινή βελτίωση στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας, δεν αποτελεί και μια μόνιμη λύση. Επιπλέον, τα μεμονωμένα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν και η αποτελεσματικότητα του λεμφικού μασάζ για τη μείωση της κυτταρίτιδας εξακολουθεί να αποτελεί θέμα συζήτησης μεταξύ των ειδικών. Ο συνδυασμός του λεμφικού μασάζ με άλλες στρατηγικές όπως η υγιεινή διατροφή, η τακτική άσκηση και η διατήρηση των σωστών επιπέδων ενυδάτωσης μπορεί να αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα στη διαχείριση της κυτταρίτιδας.

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

Σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσω τη χρήση κρέμας ματιών και για ποιους λόγους;

Αν κι εσύ αναρωτιέσαι αν θα έπρεπε να χρησιμοποιείς κρέμα ματιών στην καθημερινότητά σου, ιδού οι απαντήσεις που χρειάζεσαι.

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

ASK THE EDITOR

5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα

Το holy grail προϊόν επιστρέφει στο νεσεσέρ μας για την άνοιξη και το καλοκαίρι και αυτές είναι τέσσερις επιλογές που δεν θα σε αφήσουν ανικανοποίητη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας