Σύμμαχος καλοκαιριού

Γνώρισε τις 4 μεγάλες αλήθειες για το αντηλιακό σου!

Μαρκέλλα Μακρυγιάννη

Το σκούπισμα αποδυναμώνει το SPF. Πιθανότατα να γνωρίζεις ότι πρέπει να ανανεώνεις το αντηλιακό, ακόμα κι αν είναι αδιάβροχο, μετά το κολύμπι. Πιθανότατα να μην έχεις ακούσει όμως ότι όταν σκουπίζεσαι με την πετσέτα απομακρύνεις το αντηλιακό. Η άμμος επίσης το αφαιρεί.

• Τα αντηλιακά δρουν άμεσα. Είναι μύθος ότι πρέπει να εφαρμόζουμε το αντηλιακό 20 λεπτά πριν εκτεθούμε στον ήλιο. Όλες οι φόρμουλες αρχίζουν να δρουν αμέσως μετά την εφαρμογή.

 • Όσο πιο πολύ, τόσο πιο καλά. Τα αντηλιακά σε μορφή spray είναι εύχρηστα γιατί βοηθάνε το προϊόν να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια της επιδερμίδας γρήγορα και εύκολα. Για να έχεις όμως τα αποτελέσματα του δείκτη προστασίας που αναγράφει η συσκευασία, θα πρέπει να ψεκάζεις την επιφάνεια της επιδερμίδας σου μέχρι να δημιουργηθεί μια παχιά στρώση. Στη συνέχεια μπορείς να περιμένεις να απορροφηθεί ή να την σκουπίσεις ταμποναριστά με ένα μαντήλι.

• Αντηλιακό και στη σκιά. Να θυμάσαι ότι οι ηλιακές ακτίνες φτάνουν στην επιδερμίδα σου ακόμα κι αν βρίσκεσαι κάτω από την ομπρέλα. Και σ' αυτή την περίπτωση πρέπει να φοράς αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. 

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares