Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Xαλβάς πορτοκαλένιος με κορινθιακή σταφίδα και γέμιση παγωτό

Ανάλαφρος, φρουτένιος κι αρωματικός, αυτός ο χαλβάς προσφέρεται σε ατομικές μερίδες και κρύβει μέσα του μια… παγωμένη μεν καρδιά που θα λιώσει πολύ ευχαρίστως για χάρη σου δε. Το νιώθεις από την πρώτη κιόλας κουταλιά…


Γεωργία Κοντού

Για το χαλβά

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

¾ φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο

2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη

1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

3 φλιτζάνια νερό

¾ φλιτζανιού κορινθιακή σταφίδα

Για τη γέμιση

400γρ. παγωτό βανίλια

Εκτέλεση

1. Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνετε τα δύο σιμιγδάλια. Τα καβουρντίζετε ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απορροφήσουν όλο το λάδι και να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. 

2. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών και ανακατεύετε δυνατά να αναμειχτούν τα υλικά. Προσθέτετε το νερό, τις σταφίδες και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύετε το χαλβά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. 

3. Μοιράζετε το χαλβά σε 8 μπολ και αφαιρείτε από το κέντρο ποσότητα ίση με 2-3 κουταλιές της σούπας. Με την ανάποδη του κουταλιού δημιουργείτε ένα εσωτερικό θόλο και αφήνετε το χαλβά να κρυώσει στα μπολ. Όταν κρυώσει εντελώς γεμίζετε τις κοιλότητες που δημιουργήσατε με παγωτό.

4. Σερβίρετε αμέσως ξεφορμάροντας το χαλβά σε πιάτα. Αν δεν θέλετε να τον σερβίρετε αμέσως, αφήνετε τα μπολ με το χαλβά στην κατάψυξη και τα βγάζετε 5-8 λεπτά πριν σερβίρετε.

Πηγή: Sweetly

 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της