Ξύρισμα προσώπου και οι γυναίκες;! - AllYou.gr

Search

 

Ξύρισμα προσώπου και οι γυναίκες;!

Όχι δεν τρελαθήκαμε! Διάβασε αναλυτικά θα καταλάβεις!

22 Μαρτίου 2019
Συντάκτης : Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Μην τρομάξεις μόνο και μόνο από τον τίτλο αυτού του άρθρου! Και μη νομίζεις πως πρόκειται για κάποιο είδος υπερβολής επίσης... Πράγματι η τριχοφυΐα στο πρόσωπο των γυναικών είμαι μείζον ζήτημα και βασίζεται όχι μόνο σε κληρονομικά αλλά κυρίως ορμονικά αίτια.  Στην Αμερική τον τελευταίο καιρό, παρατηρείται το φαινόμενο οι γυναίκες να ξυρίζουν το πρόσωπό τους (και ειδικά οι bloggers)!  Με ιδιαίτερη θετική ματιά λοιπόν, τάσσονται υπέρ αυτής της μεθόδου στα social media. Δηλώνουν χαρακτηριστικά πως η τριχοφυΐα ή ακόμα και το χνούδι που απομακρύνεται από το δέρμα τους, δημιουργεί μια αλαβάστρινη επιδερμίδα που φαίνεται υπέροχη στην κάμερα!

Το ξύρισμα, όμως, όπως θα παρακολουθήσεις στα παρακάτω βίντεο δε γίνεται με το συμβατικό ξυραφάκι που γνωρίζεις αλλά με ένα συγκεκριμένο εργαλείο με ειδικές λεπίδες  που απομακρύνει επιφανειακά τα νεκρά κύτταρα και το χνούδι του. (Διαθέσιμο στο amazon).

 

 

facialhair.jpg 

 

;

Μάλιστα, χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο ειδικό ξυραφάκι για να αποτριχώσουν ακόμα και τα φρύδια τους, ώστε να δώσουν το σχήμα που επιθυμούν. Απορρίπτουν δηλαδή κάποιες άλλη μέθοδους όπως κερί, κλωστή, τσιμπιδάκι κλπ. Ισχυρίζονται ότι το εφαρμόζουν 1 με 2 φορές την εβδομάδα και έχουν δει απίστευτη αλλαγή.
 
Τα δικά μας εύλογα ερωτήματα:
1. Μετά από συχνή χρήση αυξάνεται η τριχοφυία στο πρόσωπο και γίνεται πιο έντονη;
Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται να αλλάξει ο ρυθμός τους. Όσο συχνά εμφάνιζε πριν ο οργανισμός, το ίδιο θα συνεχίσει.
 
2. Μπορείς να το χρησιμοποιείς και σε περίπτωση ακμής ή όταν έχει ευαίσθητο δέρμα;
Ιδανικά όχι καθώς ίσως προκληθούν τραυματισμοί.

 

 

shaveyourface.jpg

 

 

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Το καλοκαίρι έχει σχήμα και άρωμα!

Ρομαντική συνάντηση κάτω από το λαμπερό φως του ήλιου

Εσύ πόσο αγαπάς το natural look;

Μια νέα (συλλεκτική) συλλογή makeup με nude αποχρώσεις από την Estee Lauder για σένα!

Το κοντό καρέ της Kaia Gerber

Από ότι φαίνεται ακολουθεί πιστά τα trends