Skip to main content

BEAUTY NEWS

Shampoo Stories: 4 αναπάντεχες αλήθειες για το λούσιμο σου

Oκ δεν είναι και επιστήμη... αλλά έχει και αυτό τα μυστικά του!


Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

1. Το σαμπουάν δεν είναι το πιο σημαντικό μέρος του λουσίματος. Ακόμα κι αν αγοράσεις το πιο ακριβό σαμπουάν, το μασάζ του κεφαλιού καθώς και το ξέπλυμα είναι εκείνες οι δύο κινήσεις που θα ζωντανέψουν τα μαλλιά σου, αφού έτσι διεγείρεις το τριχωτό της κεφαλής ώστε να ενδυναμώσεις την κυκλοφορία του αίματος και άρα την τρίχα. 

2. Τα φυσικά σπιτικά προϊόντα δεν είναι απαραίτητα καλύτερα. Μην χρησιμοποιείς τα σαμπουάν ως οδηγό για το ποια συστατικά να χρησιμοποιήσεις στα μαλλιά σου, διότι έχουν όλα τροποποιηθεί και ισορροπιστεί με χημικά. Για παράδειγμα, το λεμόνι μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και τους θύλακες της τρίχας, ενώ η μέντα και η μενθόλη -που όταν περιέχονται στα προϊόντα styling χαρίζουν χαλαρωτική αίσθηση- μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές αλλεργίες αν χρησιμοποιηθούν αυτούσια. 

3. Πρόσεξε την  υπερβολική στην ποσότητα σαμπουάν. Ο αφρός βοηθάει την αποτελεσματική λειτουργία του σαμπουάν στα μαλλιά και το δέρμα, αλλά αν το παρακάνουμε, μας εμποδίζει να κάνουμε σωστό μασάζ με το σαμπουάν.

4. Μπορεί μερικά συστατικά να ακούγονται εντυπωσιακά, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και χρήσιμα. Ελαιόλαδο, χαβιάρι, passion fruit, αβοκάντο... και η λίστα δεν έχει τέλος. Μάθε λοιπόν ότι το σαμπουάν  πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 5% από αυτό το συστατικό ώστε να θεωρηθεί αποτελεσματικό.  

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

5 νέες αφίξεις αρωμάτων που θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις αυτήν την άνοιξη

Τα νέα αρώματα που θα προσθέσουμε στο boudoir μας

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

Προτεινόμενα

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου