Skip to main content

BEAUTY NEWS

Αnna Karina ένα αξέχαστο beauty icon

Mία από τις  γυναίκες-θρύλους του Γαλλικού σινεμά 


Ζωή Γκόρου

'Ηταν η μοίρα της Anna Karina, της Γαλλίδας με τη Δανέζικη καταγωγή, με το όμορφο χλωμό πρόσωπο και τη French Chic σιλουέτα να μείνει στην ιστορία ως "μούσα" και "icon". Όταν ανέτειλλε το άστρο της στη δεκαετία του εξήντα, το Γαλλικό σινεμά αναζητούσε πρόσωπα για να δώσει σάρκα και οστά στη νέα γυναίκα και στον όρο "ελεύθερο πνεύμα". Και η Anna Karina βρέθηκε εκεί για να την ενσαρκώσει.

Mία μούσα είναι μία μούσα

Ακόμα και το ξεκίνημά της υπήρξε άκρως μποέμ και θέμα για ταινία. 'Εφτασε στο Παρίσι με το όνειρο να γίνει ηθοποιός. Ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο στην Coco Chanel, όταν ο διάσημος σκηνοθέτης Jean Luc Gorard την εντόπισε σε ένα διαφημιστικό και της έδωσε ρόλο σε μία από τις ταινίες του. Αρχικά αρνήθηκε. Σταδιακά αναπτύχθηκε ένα φλογερό ειδύλλιο ανάμεσα σ' εκείνην και τον Γάλλο δημιουργό της Nouvelle Vague, ένα από τα διασημότερα ειδύλλια στην ιστορία του σινεμά.

Μαζί της ο Jean-Luc Godard γύρισε μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες του όπως "Μια Γυναίκα είναι μια Γυναίκα", "Ο Τρελός Πιερό" με συμπρωταγωνιστή τον γόη του ευρωπαϊκού σινεμά Jean-Paul Belmondo και το προκλητικό για την εποχή φιλμ "Zούσε τη Ζωή της" (1962). Σε αυτό μια νεαρή Παριζιάνα αφήνει τον άντρα της και το μωρό της με την ελπίδα να γίνει ηθοποιός.

Πέρασε και από το τραγούδι λίγο αργότερα κάνοντας καριέρα τραγουδίστριας στο πλευρό του Serge Gainsbourg.

'Eφυγε από τη ζωή το Σάββατο στο Παρίσι στα 79 της χρόνια.

Στο Πάνθεον των French Girls και της Γαλλικής ομορφιάς

Μαζί με την Brigitte Bardot, την Jane Birkin κ.α,  η Anna Karina έχει κι αυτή γράψει σελίδες ολόκληρες πάνω στο τι μπορεί να είναι Γαλλικό chic και πως να το αποκτήσεις. Εμφανίζεται την εποχή της γυναικείας χειραφέτησης και δίνει σάρκα και οστά σε αυτό το νέο, γεμάτο ζωή κορίτσι που έχει κότσια, μυαλό και μια κοριτσίστικη αθωότητα.

Φορά denim, λατρεύει τα καπέλα, αποθεώνει τις κλασικές μαύρες μπαλαρίνες (που πρώτη φορά είδαμε φορεμένα στα πόδια της η B.B) και δίνει άλλο αέρα στη μοντέρνα μόδα της Γαλλικής ριβιέρας. Στο μακιγιάζ της το eyeliner είναι το σήμα κατατεθέν της χωρίς άλλες υπερβολές. Η υπερβολή άλλωστε δεν ταιριάζει σε μια γυναίκα που ξέρει πια να ζει.

Η Anna Karina έχει εμπνεύσει πολλά  editorial μόδας και εξακολουθεί, ακόμα,  να εμπνέει με την Παρζιάνικη αύρα της.

Την θυμόμαστε μέσα από μερικά από τα πιο διάσημα κλικ της καριέρα της.

  

  

 

Από την ταινία "Ζούσε τη ζωή Της"

   
Από την ταινία "Ο Τρελός Πιερό"  

 
    
  

Με τον σκηνοθέτη και σύντροφό της Jean Luc Godard. 'Ενα love story που έγραψε ιστορία

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

CELEBS

Νατάσσα Μποφίλιου: Ποζάρει αγκαλιά με την αδελφή της - Μοιάζουν πολύ!

Η τραγουδίστρια παραβρέθηκε στην παρουσίαση δίσκου του Πάνου Μουζουράκη

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ