Skip to main content

BEAUTY NEWS

Skin Fasting: Το ζήτημα των ημερών και τι πρέπει να προσέξεις

Αποτοξίνωση από τα προϊόντα ομορφιάς 



Το είχαμε κατά νου καιρό. Ήρθε η καραντίνα και έγινε ένα από τα σημαντικότερα beauty θέματα των ημερών. Όσο ο μινιμαλισμός κατακτά όλο και περισσότερο έδαφος και όσο οι εταιρείες στρέφονται σε φυτικά και φυσικά συστατικά αλλά και βιώσιμες ενέργειες παραγωγής, τόσο έρχονται στην επιφάνεια θέματα καινούργια που θα μας απασχολήσουν για πολύ καιρό.

Ένα από αυτά είναι και το ''Skin Fasting''. H ''νηστεία του δέρματος''. Η αποτοξίνωση.
Τι ακριβώς είναι λοιπόν το skin fasting; 

Είναι η αποχή από όλα τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείς καθημερινά για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Δηλαδή να μην χρησιμοποιήσεις κρέμες περιποίησης, μάσκες, ενυδατικές, καθαριστικά και οτιδήποτε απλώνεις στο πρόσωπο σου για ένα συγκεκριμένο διάστημα ημερών, πχ για μια εβδομάδα.

Που στηρίζεται  το Skin Fasting;

To δέρμα μας, όπως και ο οργανισμός μας έχει δημιουργηθεί και εξοπλιστεί για να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις που συναντά. Ουσιαστικά η επιδερμίδα μας μπορεί να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει ανάλογα με τις ανάγκες μας χωρίς τα προϊόντα ομορφιάς που καθημερινά απλώνουμε.

Υπάρχουν μάλιστα ενδείξεις πως το δέρμα, απορροφά ελάχιστα από τα συστατικά των προϊόντων. Τις περισσότερες φορές τα συστατικά παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος, δημιουργώντας απλώς ένα ''φίλμ'', το οποίο μπορεί να προσφέρει προσωρινή λάμψη ή ενυδάτωση αφού είναι επιφανειακή. Επομένως ασκόπως χρησιμοποιούμε τόσα προϊόντα και σέρουμ. 

Με την αποχή από την ρουτίνα ομορφιάς σου, δίνεις την δυνατότητα στο δέρμα σου να αποτοξινωθεί, να αποβάλλει χημικά και τοξίνες και επομένως να λειτουργεί πολύ πιο ''καθαρά'' και καλύτερα.

Από την άλλη υπάρχουν αρκετοί δερματολόγοι οι οποίοι διαφωνούν με την συγκεκριμένη πρακτική. Θεωρούν πως η αποχή από το skincare ενδέχεται να εντείνει κάποια δερματολογικά προβλήματαοπότε αντί για ''καθαρισμό'' στερούμε από την επιδερμίδα μας σημαντικά συστατικά που τα έχει ανάγκη για καλύτερη λειτουργία.

Προσωπικά δοκιμάζοντας το Skin Fasting για 4 ημέρες, μπορώ να πω πως σίγουρα θα το ξανα έκανα και για περισσότερες. Ειδικότερα τώρα στην καραντίνας μας όπου δεν χρειαζόμαστε μακιγιάζ είναι η ευκαιρία για το δέρμα μας να ''ηρεμήσει'' και να ''αυτοενυδατωθεί''. Ωστόσο αν σκέφτεσαι και εσύ να το δοκιμάσεις υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία θα πρέπει να προσέξεις:

- Αν χρησιμοποιείς ρετινόλη σημαίνει πως το δέρμα σου  χρειάστηκε ένα διάστημα μέχρι να την αποδεχτεί.  Αν την σταματήσεις  ξαφνικά και επανέλθεις  αργότερα, τότε θα περάσεις ξανά την ίδια διαδικασία.

- Η αποχή από την απολέπιση μπορεί να οδηγήσει στη συσσώρευση νεκρών κυττάρων, ειδικά αν έχεις      λιπαρή επιδερμίδα.

- Ο βραδινός καθαρισμός σε περίπτωση μακιγιάζ, είναι πάντα απαραίτητος .

- Η χρήση αντηλιακής κρέμας δεν πρέπει να παραμελείται αν εκτεθείς για πολλή ώρα στον ήλιο.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 23 Απριλίου

Εάν δεν κάνετε μια προσπάθεια να ελέγξετε το άγχος σας, σύντομα θα έχετε προβλήματα

ΣΙΝΕΜΑ

Την αγγλόφωνη τηλεοπτική μεταφορά του Oldboy ετοιμάζει ο Park Chan-wook

Το εξαιρετικό revenge thriller του Κορεάτη σκηνοθέτη έρχεται για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη 

VIRAL

Η Taylor Swift κυκλοφορεί τον πολυαναμενόμενο νέο δίσκο της, The Tortured Poets Department

Στο follow-up του Midnights συμμετέχουν οι Jack Antonoff, Aaron Dessner, Post Malone, Florence Welch, ο drummer των Wilco, Glenn Kotche και πολλοί ακόμη