Skip to main content

BEAUTY NEWS

Ρετινόλη: Το πιο ισχυρό όπλο νεότητας

Πότε να την εντάξεις στην ρουτίνα ομορφιάς σου



 

Ρετινόλη. Είμαι σίγουρη πως τελευταία την έχεις ακούσει πάρα πολύ, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τον κόσμο της ομορφιάς. Έχει ενθουσιάσει εκατομμύρια γυναίκες, ενώ συχνά οι ειδικοί συνιστούν προσεκτική χρήση. Πλέον περιέχεται σε πάρα πολλά προϊόντα περιποίησης και μπορεί με την σωστή χρήση να μεταμορφώσει την επιδερμίδα σου.  

Η ρετινόλη ανήκει σε μια κατηγορία ενώσεων που ονομάζονται ρετινοειδή και είναι παράγωγα της βιταμίνης Α. Έχει αποδειχθεί σε κλινικές δοκιμές ότι η χρήση της στην επιδερμίδα επιταχύνει τους ρυθμούς κυτταρικής ανανέωσης και επιβραδύνει τους ρυθμούς διάσπασης του κολλαγόνου στο δέρμα, οι οποίοι επιταχύνονται όσο μεγαλώνουμε. Είναι επίσης ο καλύτερος σύμμαχος στον αγώνα κατά των λεπτών γραμμών, των πανάδων και των σημαδιών που έχει αφήσει πίσω της η ακμή.

Είναι επίσης το πιο διαδεδομένο και αγαπημένο συστατικό στην περιποίηση του δέρματος, ειδικά το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με τους ειδικούς η συνεχής χρήση της ως μέρος μια σωστής ρουτίνας περιποίησης έχει τη δυνατότητα να ελαττώσει ορατά τα παρακάτω ζητήματα:

Ακμή και σημάδια ακμής.

Βοηθά στη μείωση των ατελειών, των μπλοκαρισμένων πόρων και των μαύρων στιγμάτων, καθώς και στη βελτίωση της όψης των σκούρων σημαδιών που πολλές φορές μένουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας αφού έχουν εξαφανιστεί τα σπυράκια.

Πώς γίνεται όμως αυτό; Η ρετινόλη κάνει απολέπιση στα ανώτερα κυτταρικά στρώματα του δέρματος με αποτέλεσμα να ελαττώνονται οι πιθανότητες να μπλοκάρουν οι πόροι με νεκρά κύτταρα.

Συνίσταται επίσης και για τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Καθώς μεγαλώνουμε η παραγωγή κολλαγόνου στα κύτταρα του δέρματος επιβραδύνεται. Η ρετινόλη όμως έχει αποδειχθεί πως βοηθά να συνεχίσουν να το δημιουργούν. Έτσι μειώνει τις ρυτίδες και κάνει το δέρμα να δείχνει πιο φρέσκο, σφριγηλό και νεανικό. Παράλληλα με τον τρόπο αυτό η επιδερμίδα δείχνει φωτεινότερη και με πιο ομοιόμορφο τόνο.

Σημάδια και πανάδες

Δεν υπάρχει πιο δραστικό συστατικό κατά των πανάδων, των λεκέδων και των σημαδιών που μένουν στην επιφάνεια του δέρματος μετά τις εξάρσεις ακμής. Η δράση αυτή οφείλεται για ακόμα μια φορά στον τρόπο με τον οποίο η ρετινόλη βοηθά τα κύτταρα να ανανεώνονται ταχύτερα από οποιοδήποτε άλλο skincare συστατικό του νεσεσέρ μας.

Με ποιόν τρόπο να την εντάξω στην ρουτίνα περιποίησης μου;

Εφόσον η κυτταρική ανανέωση και αναγέννηση συμβαίνει την νύχτα, ενώ κοιμόμαστε είναι προτιμότερο να εφαρμόζουμε προϊόντα με ρετινόλη στην βραδινή μας ρουτίνα. Είναι επίσης άκρως σημαντικό να χρησιμοποιούμε αντιηλιακή προστασία την ημέρα καθώς η ρετινόλη αυξάνει την φωτοευαισθησία της επιδερμίδας.

Προσοχή όμως.

Η ρετινόλη μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία και ερεθισμό γι’αυτό πρέπει να αρχίσεις τη χρήση της σταδιακά. Για να αποφύγεις τις κοκκινίλες και την ξηρότητα, χρησιμοποίησε ρετινόλη δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Κάνε διαλείμματα με πλούσιες ενυδατικές κρέμες ή serum χωρίς ρετινόλη ώστε να συνηθίσει η επιδερμίδα σου. Αν δεις ότι το δέρμα σου αντιδρά καλά μπορείς να την χρησιμοποιείς κάθε βράδυ. Μπορείς επίσης να αναμείξεις την ρετινόλη σου με την ενυδατική σου για να αραιώσεις λίγο την δραστική φόρμουλα!

Αυτά προς το παρόν από εμένα… εύχομαι να σου φάνηκαν χρήσιμα και να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις την επιδερμίδα που ονειρεύεσαι.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα