Skip to main content

BEAUTY NEWS

Χημική απολέπιση. Ναι ή όχι;

Προτεραιότητα πάντα η προστασία της επιδερμίδας



 

Όσο το skincare γνώρισε ακόμη περισσότερη άνθιση τους τελευταίους μήνες, ολοένα και περισσότερες ‘’μπήκαν’’ στα ενδότερα, ανακαλύπτοντας νέες ρουτίνες περιποίησης και τεχνικές. Μια από αυτές είναι και το χημικό peeling, το οποίο πιθανώς έχεις ακούσει από κάποιο δερματολόγο ή ειδικό.

Ας ξεκινήσουμε με τα οφέλη της χημικής απολέπισης και γιατί να την προτιμήσουμε έναντι του scrub ;

Προσφέρει σχετικά ήπια απολέπιση, βελτίωση του χρωματικού τόνου, δράση κατά της ακμής, ανάπλαση της επιδερμίδας και λαμπερή όψη! Ωστόσο θέλει  ιδιαίτερη προσοχή και τα θετικά αποτελέσματα υπάρχουν μόνο εφόσον τα προϊόντα αυτά, χρησιμοποιούνται σωστά.

Γλυκολικό οξύ, AHA και λακτικό οξύ είναι τα επικρατέστερα συστατικά που περιέχουν οι φόρμουλες χημικής απολέπισης και δεν λείπουν ποτέ από ένα δερματολογικό κέντρο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρεις το peeling που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της επιδερμίδας σου, διαφορετικά ίσως δεις το πρόσωπό σου να ξεφλουδίζει.

Αν έχεις λιπαρή ή με τάση για ακμή, επίλεξε σαλικυλικό οξύ. Αν όμως κυρίως επιθυμείς ομοιόμορφο τόνο, προτίμησε  AHA όπως το γλυκολικό και το λακτικό οξύ. Αν θέλεις απλή απολέπιση, τότε ένα προϊόν με οξέα φρούτων είναι ιδανικό. Εδώ θα μπορούσες να ρωτήσεις και τον δερματολόγο σου για το κατάλληλο προϊόν για σένα.

Δεν είναι λίγες όμως οι γυναίκες που χρησιμοποιούν χημική απολέπιση μόνες τους στο σπίτι και τα αποτελέσματα τις έχουν ενθουσιάσει. Τα κύρια steps που πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή είναι:

Αν έχεις γενικότερα ευαίσθητη επιδερμίδα, η συμβουλή ειδικού είναι απαραίτητη! Για να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς, για έως και 72 ώρες πριν το χημικό peeling, μείνε μακριά από  την αποτρίχωση με κερί, το scrub, το λέιζερ και τη χρήση άλλων οξέων. Επίσης για 2 έως 3 μέρες μετά το peeling, καλύτερα να αποφύγεις τα  προϊόντα με ρετινόλη, βιταμίνη C ή άλλα οξέα.

Για την σωστή εφαρμογή του peeling, χρειάζεται το δέρμα σου να είναι καθαρό από μακιγιάζ και λιπαρότητα. Μετά την χημική απολέπιση, προτίμησε ήπια ενυδατικά προϊόντα όπως για παράδειγμα ένα σέρουμ με υαλουρονικό οξύ!

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα