Skip to main content

BEAUTY NEWS

Εκφραστικά μάτια: Η απόλυτη ανάγκη των ημερών

Πέντε τρόποι να τονίσεις τα μάτια σου  φορώντας μάσκα προστασίας

 



 

Σίγουρα έχεις ακούσει πως το eye contact αποτελεί μια μορφή επικοινωνίας, αφού όπως θα έλεγε και μια (ρομαντική) φίλη μου, «όταν τα μάτια μιλούν άφησε στην άκρη όλα τα υπόλοιπα». Τα μάτια αναμφίβολα είναι το πρώτο πράγμα που προσέχεις κανείς πάνω σου, για αυτό και ψάχνουμε συνεχώς τρόπους να τονίσουμε το βλέμμα μας, ώστε να δείχνει πιο εκφραστικό και σαγηνευτικό. Βέβαια έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις με την εμφάνιση της πανδημίας, όπου η χρήση της μάσκας προστασίας έγινε απαραίτητη, είτε το θέλουμε είτε όχι, μόνο τα μάτια μπορεί να προσέξει κανείς αφού όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου είναι καλυμμένα. Για τον λόγο αυτό, το εκφραστικό βλέμμα έχει γίνει το απόλυτο trend των ημερών, αφού ολόκληρο το μακιγιάζ επικεντρώνεται κυρίως σε αυτό. Αν λοιπόν θέλεις να αποκτήσεις βλέμμα που μαγνητίζει, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω beauty μυστικά που υπόσχονται το πιο επιτυχημένο eye contact.

https://www.instagram.com/p/CFbrY_LAKFu/

Shine bright like a diamond: Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να δώσεις στα μάτια σου λάμψη και ζωντάνια. Χρησιμοποίηση concealer στην περιοχή κάτω από τα μάτια καθώς και στην εσωτερική γωνία του κάθε ματιού για πιο φωτεινό αποτέλεσμα. Αν επιθυμείς να δώσεις έξτρα λάμψη στο βλέμμα σου, εφάρμοσε highlighter (είτε φοράς σκιά, είτε όχι) στο κινητό βλέφαρο και μια μικρή ποσότητα πάνω από το concealer στην εσωτερική γωνία του ματιού. Το λευκό μολύβι ματιών είναι επίσης ένας πετυχημένος τρόπος να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα. Εφάρμοσέ το ξεκινώντας από την εξωτερική γωνία του ματιού.

Curved lines: Χρησιμοποίησε ένα καλό eyeliner και σχεδίασε καμπυλωτές γραμμές που «αγκαλιάζουν» το μάτι. Είτε λεπτή, είτε χοντρή, η γραμμή eyeliner αποτελεί ένα διαχρονικό trend στον χώρο της ομορφιάς που αναδεικνύει υπέροχα και με στυλ το βλέμμα.

https://www.instagram.com/p/CFcMdTkJ8Hi/

Mega lashes: Οι μακριές και έντονες βλεφαρίδες ήταν από πάντα στην μόδα. Τα τελευταία χρόνια η ανάγκη για πιο μακριές και πυκνές βλεφαρίδες έφερε στο προσκήνιο το  lash lift, τον τεχνικό τρόπο να αποκτήσεις τις βλεφαρίδες των ονείρων σου με την βοήθεια ειδικού. Ωστόσο όσες αγαπάμε το φυσικό αποτέλεσμα, μια καλή mascara αλλά και ο σωστός τρόπος εφαρμογής της, μπορεί να σου χαρίσει εκπληκτικό αποτέλεσμα. Εφάρμοσε δύο στρώσεις mascara στην ρίζα των βλεφαρίδων και με απαλές κινήσεις κούνησε το βουρτσάκι προς τα πάνω.

It's time to experiment: Τα trend της εποχής, όπως και οι ανάγκες της, απαιτούν να αφήσεις στην άκρη οτιδήποτε κλασσικό και να αρχίσεις να πειραματίζεσαι. Δοκίμασε συνδυασμούς χρωμάτων που ποτέ πριν δεν τόλμησες, φωτεινούς ή γήινους, αφού φέτος τον χειμώνα τα pop colors κατέχουν εξέχουσα θέση στις προτιμήσεις διάσημων make up artists.

https://www.instagram.com/p/CFIZYT3hv0a/

Frame your face: Για να ολοκληρώσεις το look σου, είτε πρόκειται για πρωινό είτε για βραδινό μακιγιάζ, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχάσεις να περιποιηθείς τα φρύδια σου, καθώς αποτελούν την κορνίζα του προσώπου και συμπληρώνουν το βλέμμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μολύβι για να τα τονίσεις, gel ή την κατάλληλη σκιά για να βελτιώσεις την εμφάνιση τους. Μια μικρή ποσότητα highlighter κάτω από την καμπύλη του φρυδιού θα κάνει το βλέμμα σου να ξεχωρίζει.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα

Το holy grail προϊόν επιστρέφει στο νεσεσέρ μας για την άνοιξη και το καλοκαίρι και αυτές είναι τέσσερις επιλογές που δεν θα σε αφήσουν ανικανοποίητη

CELEBS

Κέιτ Μίντλετον: Το πρώτο post μετά την ανακοίνωση πως πάσχει από καρκίνο

Φωτογράφισε τον πρίγκιπα Λούις που είχε γενέθλια

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών