Skip to main content

BEAUTY NEWS

Γιατί αξίζει να προσθέσεις τώρα την ρετινόλη στην skincare ρουτίνα σου;

Τέσσερα προϊόντα που κάνουν θαύματα

 



 

Η ρετινόλη είναι από τα beauty συστατικά που μπορούν να αλλάξουν ολοκληρωτικά την όψη της επιδερμίδας σου σε ελάχιστο χρόνο χάρη στις θαυματουργικές ιδιότητές της. Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στον κόσμο της ομορφιάς και δικαίως θεωρείται το πιο ισχυρό όπλο νεότητας, στο οποίο ορκίζονται πιστά όλες οι beauty addicts. Γιατί, όμως τόσος ντόρος για χάρη της; Τι ακριβώς είναι η ρετινόλη, ποια τα οφέλη της και πως μπορείς να την εντάξεις τώρα στην ρουτίνα ομορφιάς σου;
 

 

 

 


Η πανίσχυρη αυτή δύναμη κατά της γήρανσης του δέρματος, είναι η αλκοολική μορφή της Βιταμίνης Α (ρετινόλη) και όπως κάθε βιταμίνη, έτσι και αυτή χαρίζει σημαντικά οφέλη στον οργανισμό. Η σπουδαιότερη ωστόσο δράση της εντοπίζεται στην αναγέννηση των κυττάρων και κατ’ επέκταση στην αντιγηραντική ιδιότητας της. Με λίγα λόγια, η ρετινόλη ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου, συμβάλlει στην ελαστικότητα και σφριγηλότατα της επιδερμίδας ενώ απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες, προσφέροντας φωτεινή και νεανική όψη. Ταυτόχρονα, μειώνει τις λεπτές γραμμές, λειαίνει τις βαθιές ρυτίδες και εξαλείφει σημάδια ακμής, ατελειών και μαύρων πόρων. Στο σημείο αυτό αξίζει να τονιστεί η ισχυρή απολεπιστική δράση της στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση των δυσχρωμιών του δέρματος (πανάδες, σκούρες κηλίδες).

 

 

Αναμφίβολα, η ρετινόλη είναι το ελιξίριο ομορφιάς που αξίζει να προσθέσεις στην καθημερινή περιποίηση σου, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε και πάλι τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο σπίτι, χωρίς να ανησυχείς για την φωτοευαισθησία που μπορεί να προκαλέσει με την έκθεση στο ήλιο. Θυμήσου να την χρησιμοποιείς πάντα σε συνδυασμό με αντηλιακή προστασία, όταν πρόκειται να βγεις έξω, ενώ μια καλή λύση είναι η νυχτερινή χρήση της αφού η κυτταρική ανανέωση συμβαίνει συνήθως όταν κοιμόμαστε. Αν λοιπόν στόχος σου είναι η άμεσα λαμπερή, νεανική και ξεκούραστη επιδερμίδα, φρόντισε να προσθέσεις στο boudoir σου μια από τις παρακάτω αγαπημένες επιλογές με ρετινόλη, που σίγουρα δεν θα θέλεις να αποχωριστείς.

 

 

Cellular Boost De-Wrinkle Concentrate, Neutrogena: Συμπυκνωμένη αντιρυτιδική κρέμα προσώπου. Αντιρυτιδική προστασία και αναζωογόνηση του δέρματος με Ρετινόλη και Υαλουρονικό οξύ, ένας ισχυρός συνδυασμός που ενεργοποιεί την ανανέωση των επιφανειακών κυττάρων της επιδερμίδας.

 

 

 

Physiolift Smoothing Night Balm, Avene: Κρέμα Προσώπου Νύχτας. Εξαφανίζει τα σημάδια κούρασης, συσφίγγει το δέρμα και καταπραΰνει την ερεθισμένη επιδερμίδα.

 

 

 

Retinol Tonic, Pixi: Tονωτική λοσιόν με ρετινόλη. Περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και βότανα που ανανεώνουν το δέρμα για πιο ομαλή, μαλακότερη εμφάνιση.

 

 

 

Intensive Retinol Oil Serum, Institut Esthederm: Ορός προσώπου με ρετινόλη. Ιδανική επιλογή για δέρμα με βαθιές ρυτίδες και ανομοιομορφίες. Καταπολεμά τα σημάδια φωτογήρανσης και προσφέρει εντατική λάμψη στο δέρμα.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου