Skip to main content

BEAUTY NEWS

6 Dry Shampoo που αξίζει να δοκιμάσεις όσο μένεις σπίτι

Εξαφάνισε την λιπαρότητα και τις bad hair days

 



 

ΟΚ είναι απόλυτα λογικό να θέλεις να εξαφανίσεις μια για πάντα την λιπαρότητα των μαλλιών σου, ώστε να δείχνουν κάθε μέρα λαμπερά και περιποιημένα. Όπως επίσης κατανοούμε απόλυτα και την ανάγκη σου να τα λούζεις καθημερινά, προκειμένου να μείνεις μακριά από τις bad hair days. Όμως, αυτό που μάλλον ήδη γνωρίζεις και καλό θα ήταν να μην αγνοείς, είναι πως το συχνό λούσιμο μεγιστοποιεί το πρόβλημα της λιπαρότητας. Ένα πανεύκολο και ανέξοδο tip για να βελτιώσεις την κατάσταση είναι να εκμεταλλευτείς την παραμονή σου στο σπίτι και να αφήσεις τα μαλλιά σου να ξεκουραστούν. Περιορίζοντας τα καθημερινά λουσίματα, σύντομα η λιπαρότητα θα μειωθεί σταδιακά.

 

 

Πριν προλάβεις να αντιδράσεις και να πεις πως δεν αντέχεις να βλέπεις απεριποίητα τα μαλλιά σου, έρχομαι να σε προλάβω και να σου μιλήσω για τα ξηρά σαμπουάν (aka dry shampoo). Σίγουρα όλο και κάπου θα τα έχει πάρει το μάτι σου ή ίσως να χρησιμοποιείς ήδη ένα από αυτά. Το dry shampoo είναι το μυστικό να διατηρήσεις τα μαλλιά σου καθαρά και με όγκο, αναβάλλοντας το λούσιμο 1-2 μέρες, ενώ το χρώμα των βαμμένων μαλλιών σου παραμένει ζωντανό. Στην αγορά κυκλοφορούν ξηρά σαμπουάν για κάθε ανάγκη και τύπο μαλλιών, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα κανονικά σαμπουάν. Η μόνη διαφορά είναι πως δεν χρειάζονται νερό, αφού τα βρίσκουμε σε μορφή spray. Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως δεν πρέπει να το παρακάνεις με την χρήση τους, καθώς μπορεί να δημιουργήσουν ερεθισμό και ξηρότητα στο κεφάλι σου. Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν το θέλεις!

 

 

How to: Ο σωστός τρόπος να εφαρμόσεις το dry shampoo είναι αυτός που θα εξασφαλίσει το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Για αυτό κράτα σημειώσεις: φτιάξε δεξιά και αριστερά από την χωρίστρα σου δυο μικρότερες χωρίστρες και ψέκασε από απόσταση τις ρίζες. Έπειτα με τα δάχτυλα σου άπλωσε το προϊόν σε όλο το τριχωτό της κεφαλής, για να δημιουργήσεις περισσότερο όγκο. Εφάρμοσε σε όλα τα μήκη, τινάζοντας δεξιά και αριστερά το κεφάλι σου. Βεβαιώσου πως έχεις βάλει μια καλή ποσότητα και στο πίσω μέρος του κεφαλιού, γιατί παρόλο που δεν το βλέπεις εσύ στον καθρέφτη σου, το βλέπουν οι υπόλοιποι γύρω σου. Τέλος αν εντοπίσεις λευκά υπολείμματα, σκούπισέ μαλακά με μια πετσέτα. Μην χτενίσεις τα μαλλιά σου από την ρίζα, καθώς θα χαθεί ο όγκος. 

Τώρα που έχεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι, ορίστε και 6 από τις αγαπημένες μας επιλογές σε dry shampoo, που απλά θα λατρέψεις!

 

 

Dry Shampoo με γάλα βρώμης, Klorane: Ιδανικό για λιπαρά μαλλιά

 

 

 

Dry Shampoo με εκχυλίσματα λουλουδιών, Aveda: Ιδανικό για κάθε τύπο μαλλιών

 

 

 

Color Lustre Dry Cleaner, Shu Uemura: Ιδανικό για βαμμένα μαλλιά

 

 

 

Dry Shampoo Wildflower, Batiste: Αναζωογονητικό άρωμα

 

 

 

Dry Shampoo Très Invisible 2-en-1, Prêt-à-Powder: Προστασία από τις ακτίνες UV

 

 

 

Dry Shampoo Dark Tones, Moroccanoil: Ιδανικό για ματ φινίρισμα

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

5 νέες αφίξεις αρωμάτων που θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις αυτήν την άνοιξη

Τα νέα αρώματα που θα προσθέσουμε στο boudoir μας

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.