Skip to main content

BEAUTY NEWS

Slugging: To νέο κορεάτικο skincare trend που ‘’κλειδώνει’’ την ενυδάτωση στην επιδερμίδα

Υπόσχεται λάμψη και super ενυδάτωση σε μια νύχτα



Αν και δεν δηλώνω φανατική θαυμάστρια της κορεάτικης περιποίησης προσώπου, οφείλω να παραδεχτώ πως πολλές από τις κορεάτικες skincare συμβουλές, brands και θεραπείες, έχουν γνωρίσει τεράστια απήχηση στον σύγχρονο κόσμο της ομορφιάς. Όχι τυχαία άλλωστε αφού οι γυναίκες της Ανατολής, φημίζονται για την αψεγάδιαστη και πορσελάνινη επιδερμίδα τους. Έτσι λοιπόν ένα ακόμη νέο κορεάτικο skincare trend, ‘’έφτασε στα αυτιά μας’’ και οφείλουμε να το μοιραστούμε μαζί σου.

Ο κρύος αέρας και οι χαμηλές θερμοκρασίες έξω, σε συνδυασμό με τη ζέστη και το ξηρό κλίμα που προκαλούν τα καλοριφέρ στους εσωτερικούς χώρους… είναι ιδανικά για κάνουν την επιδερμίδα σου ξηρή και αφυδατωμένη. Το slugging λοιπόν, στοχεύει στην προστασία του επιδερμικού φραγμού, έτσι ώστε η επιδερμίδα να μην χάνει την υγρασία και την ενυδάτωση της, η οποία είναι άκρως απαραίτητη.

Τι ακριβώς είναι το slugging;

Πρόκειται για ένα νέο it skincare trend, το οποίο έχει να κάνει με την εφαρμογή ειδικής αλοιφής πετρελαίου στο πρόσωπο πριν τον ύπνο, προκειμένου να αποφευχθεί η διαδερμική απώλεια νερού. Το slugging υπόσχεται εξαιρετικά απαλή και ενυδατωμένη επιδερμίδα το επόμενο πρωί και θεωρείται μία από τις κορυφαίες πρακτικές για την ξηρή επιδερμίδα.

Σύμφωνα με την δερματολόγο και πρώην διευθύντρια του American Society of Cosmetic Dermatology, Dr. Ranella Hirsch, η εφαρμογή αλοιφών τέτοιου είδους είναι απόλυτα ασφαλής για το πρόσωπο, αλλά προσοχή! Η χρήση τους συστήνεται σε ξηρά δέρματα και όχι τόσο σε λιπαρά. Απαγορευτικές δε, είναι για ακνεϊκές επιδερμίδες.

Τέτοιες αλοιφές είναι για παράδειγμα και η βαζελίνη, η οποία γενικότερα συνιστάται στα κανονικά δέρματα, αλλά όχι για καθημερινή ή συχνή χρήση.

Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες;

Τέτοιους είδους αλοιφές βοηθούν στην πρόληψη του 99% της διαδερμικής απώλειας νερού. Είναι ωστόσο πολύ σημαντικό να μην καλύπτεται πλήρως το πρόσωπο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, καθώς όπως τονίζει η Dr. Landriscina η μερική διαδερμική απώλεια νερού κάνει το δέρμα να παράγει περισσότερα ενδοκυτταρικά λιπίδια, που λειτουργούν σαν "κόλλα" για το εξωτερικό στρώμα του δέρματος.

cover photo: (@chrisellelim)

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

BEAUTY NEWS

Η Margot Robbie υιοθετεί το πιο trendy κούρεμα της χρονιάς και τώρα θέλουμε να αποκτήσουμε κι εμείς bob

Δείτε τη μεγάλη αλλαγή στο hair look της αγαπημένης ηθοποιού

BEAUTY NEWS

Η Elsa Hosk ανανεώνει τα μαλλιά της με το κοντό κούρεμα που θα αντιγράψουμε αυτή την άνοιξη

Αν ψάχνεις κι εσύ το νέο σου hair look, αυτό το pixie cut είναι η πιο κομψή και θηλυκή επιλογή που μπορείς να κάνεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός