Skip to main content

BEAUTY NEWS

5 tips για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου από το κρύο

Ο απόλυτος οδηγός για να αποφύγεις ξηροδερμία και αφυδάτωση



 

Κάθε εποχή, έχει και διαφορετικές ανάγκες. Οπότε, η προσαρμογή σε νέες συνήθειες, είναι αυτή που θα σου δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Aκόμη και αν είσαι στο σπίτι σου, με χαμηλές θερμοκρασίες έξω, τα θερμαντικά σώματα, δημιουργούν ένα ξηρό, ζεστό και αφυδατωμένο αέρα. Και κάπως έτσι, ξεκινά η ξηροδερμία, η αφυδάτωση και κάποια ακόμη δερματικά προβλήματα.

Για να αποφύγεις όλα τα παραπάνω και να καταφέρεις να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου, ενυδατωμένη και υγιή, πόσο μάλλον τις κρύες ημέρες που αναμένουμε, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα κατάλληλα steps και προϊόντα, τα οποία θα προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση και ‘’προστατευτικό φιλμ’’ από το κρύο.

Όλα ξεκινούν από τον καθαρισμό

Για τους κρύους μήνες, ειδικά αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, είναι απαραίτητο να αποφύγεις τα έντονα καθαριστικά προσώπου. Αν νιώθεις πως αφήνουν την επιδερμίδα σου ναι μεν καθαρή, ‘’αλλά και τραβηγμένη’’, δηλαδή να χρειάζεται απαραίτητα ενυδατική κρέμα μετά την χρήση, τότε πρέπει πρώτα να αλλάξεις το καθαριστικό σου. Αντί να χρησιμοποιήσεις, κάποιο σαπούνι σε μορφή τζέλ, δοκίμασε ένα καθαριστικό balm, είτε για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου, είτε τους ρύπους της ημέρας. Ένα ενυδατικό καθαριστικό balm, εκτός από καθαρή επιδερμίδα, θα σου προσφέρει και ενυδάτωση, χωρίς να αφυδατώνει περισσότερο από τα φυσικά έλαια το πρόσωπο σου.

https://www.instagram.com/p/CKzGUVGjoQU/

https://www.instagram.com/p/CJl1wfrDzB0/

Μάσκες νυκτός

Η χειμερινή ρουτίνα περιποίησης αλλάζει εντελώς, όταν προσθέτεις τις ενυδατικές ‘’sleeping masks’’ κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς. Είναι ειδικευμένα προϊόντα, τα οποία ενυδατώνουν, αναπλάθουν και έχουν πολλές ακόμη ιδιότητες να σου προσφέρουν, τις ώρες που κοιμάσαι. Το πρωί τις ξεβγάζεις και έχεις την τέλεια ενυδατωμένη επιδερμίδα και πλήρως προστατευμένη από το τις κρύες θερμοκρασίες.

https://www.instagram.com/p/CKhVcUPspMJ/

Ενυδατικά έλαια

Ο σύμμαχος σου για την προστασία από το κρύο, δεν είναι άλλος από την σωστή ενυδάτωση. Πέρα από το νερό που είναι απαραίτητο, για να συγκρατήσεις υγρασία, τα έλαια είναι επίσης μια ιδανική επιλογή, αν δεν έχεις ακμή ή πολύ λιπαρή επιδερμίδα. Στις περιπτώσεις αυτές, η γνώμη ειδικού είναι η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο αν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή ή κανονική, ακόμη και μεικτή, θα λατρέψεις τα ενυδατικά έλαια. Εκτός από την ενυδάτωση που ζητούμε, προσφέρουν λάμψη, σφριγηλότητα και ελαστική επιδερμίδα. Μπορείς να τα απλώνεις, μετά την ενυδατική σου κρέμα ή μόνα τους, είτε πρωί, είτε βράδυ.

https://www.instagram.com/p/CKEscRYpUdu/

https://www.instagram.com/p/CLCmQsFB4_d/

Προσοχή στα scrubs

Η απολέπιση είναι επίσης απαραίτητη για μια καθαρή και απαλλαγμένη από νεκρά κύτταρα επιδερμίδα. Επομένως θέλουμε να την έχουμε και τον χειμώνα. Θέλει ωστόσο προσοχή, καθώς πολλά απολεπτιστικά, μπορεί να είναι έντονα για την επιδερμίδα σου και τους χειμερινούς μήνες, να επιβαρύνουν το πρόβλημα της αφυδάτωσης. Γι’ αυτό προτίμησε να κάνεις μια φορά την εβδομάδα, με ένα scrub, το οποίο και πάλι θα περιέχει έλαια και ενυδατικούς παράγοντες. Και σε αυτό το step, αν έχεις ακμή ή έντονα λιπαρή επιδερμίδα, θα χρειαστείς την βοήθεια δερματολόγου, καθώς το scrub με έλαια μπορεί να επιβαρύνει την ακμή σου.

Skin Boosters

Tα skin boosters, αποδεικνύονται σωτήρια για τις ‘’bad skin days’’. Μπορείς να επιλέξεις ένα serum, εμπλουτισμένο με βιταμίνη C, η οποία θα προσφέρει περισσότερη λάμψη, προστασία και ενυδάτωση σε μια ταλαιπωρημένη επιδερμίδα. Μη διστάσεις να δοκιμάσεις σέρουμ , τα οποία σίγουρα θα βοηθήσουν στην καλύτερη ενυδάτωση και προστασία της επιδερμίδας σου.

https://www.instagram.com/p/CKHKlRdBNsH/

https://www.instagram.com/p/CC_jTDSl-Vx/

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department