Skip to main content

BEAUTY NEWS

Alex Kalt: Η ζωή είναι τέχνη, όχι διαδικασία!

Ο -βραβευμένος από το περιοδικό Vogue- Έλληνας κομμωτής, προτείνει το ιδανικό look για τη γυναίκα, για την άνοιξη/καλοκαίρι 2015.



Ο Alex, μπήκε στη ζωή μας το 2007, όταν αποφάσισε να στρέψει το επαγγελματικό του ενδιαφέρον στην κομμωτική. Πολύ νέος, καταφέρνει με τον επαγγελματισμό του και την αγάπη του για την κομμωτική, όχι μόνο να γίνει γνωστός αλλά και να δίνει το «παρών» με δημιουργίες του στις μεγαλύτερες Ελληνικές πασαρέλες.

Alex_Kalt..jpg

Το ταλέντο του και η δουλειά του, 6 χρόνια αργότερα, βραβεύτηκαν από την Ιταλική Vogue! Το allyou μίλησε μαζί του και μας τα αποκάλυψε όοοοολα! 

alexv750.jpg

Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με την κομμωτική; 

Θα έλεγα πως εκείνη με φλέρταρε. Σπούδασα chef, και εργαζόμουν σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες τα καλοκαίρια. Το φθινόπωρο, επιστρέφοντας στην Αθήνα, κουρασμένος και προβληματισμένος απ την εσωστρέφεια του επαγγέλματος μου, αποφάσισα να  βρω κάτι εναλλακτικό, ώστε να καλύψω και τις οικονομικές μου απαιτήσεις. Βρέθηκα receptionist σε ένα κομμωτήριο στην Νέα Ερυθραία. Η δουλειά μου ήταν αρκετά ξεκούραστη, ο εργοδότης μου ένας εξαίρετος επαγγελματίας, έμαθα τις ιδιοτροπίες του πελατολογίου και όλα κυλούσαν αρμονικά. Ένα μεσημέρι χτύπησε το τηλέφωνο, ζητούσαν τον εργοδότη μου, του πήγα το τηλέφωνο και εκείνος μου έδωσε το πιστολάκι και την βούρτσα για να τα ακουμπήσω στο έπιπλο. Το μαγαζί εκείνη την ώρα δεν είχε πολλή δουλειά και έτσι πήρα την απόφαση να το συνεχίσω. Άλλωστε, ένα φορμάρισμα ήταν. Άρεσε το αποτέλεσμα στην πελάτισσα και ο εργοδότης μου με επιβράβευσε προσπαθώντας να με πείσει να ασχοληθώ με την κομμωτική. Αν και στην συζήτηση μας ήμουν αρνητικός, εκείνη ήταν και η στιγμή που το μικρόβιο μπήκε μέσα μου. Μερικούς μήνες αργότερα, δήλωνα την παραίτηση μου ως  chef, αφήνοντας τους όλους άφωνους.                

Το 2013 η δουλειά σας βραβεύτηκε από την Ιταλική Vogue.  Γιατί δεν κυνηγήσατε μια διεθνή καριέρα; 

Το οξύμωρο 2013… Μία χρονιά που στης αρχές της με έκανε να νιώσω παντοδύναμος. Η βράβευση μας από την Vogue και  η πρώτη θέση στα Διεθνή βραβεία φωτογραφίας στην κατηγορία wedding όπλισε το βιογραφικό μου, έτσι στόχοι και νέες φιλοδοξίες έπεσαν στον τραπέζι. Όλα πήγαιναν ιδανικά. Μέχρι που ένα τηλεφώνημα τα άλλαξε όλα! Μου ζητούσαν να παρουσιαστώ, την επομένη, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου. Σε δέκα ημέρες θα έπρεπε να καταταγώ στο στρατό! Αυτό με ανάγκασε να κλείσω στο συρτάρι τα ψαλίδια μου και να φορτώσω στον ώμο μου το χακί "λουκάνικο" με προορισμό τα Γρεβενά.         

Τι είναι αυτό που σας εμπνέει περισσότερο σε μια γυναίκα, πριν πάρετε την απόφαση να αλλάξετε το hairstyle της; 

Η προσωπικότητα και η καθημερινότητα της. Δεν είναι τόσο σημαντικό για εμένα να κάνω μια γυναίκα ομορφότερη σύμφωνα με τις αντικειμενικές τάσεις. Με ενδιαφέρει να μπω στην ψυχοσύνθεση της και να βγάλω προς τα έξω την υποκειμενική της ομορφιά, κάνοντας την να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να αισθανθεί μοναδική. Η ομορφιά πηγάζει από μέσα και βγαίνει προς τα έξω. 

alex750.jpg

Με την πάροδο του χρόνου, οι γυναίκες αποδέχονται ολοένα και περισσότερο το ανδρόγυνο στυλ, κυρίως στο ενδυματολογικό κομμάτι, αλλά και στα μαλλιά. Μιλάμε, δηλαδή, για άλλη μια τάση. Πόσο θηλυκό θα χαρακτηρίζατε ένα τέτοιο look;   

Οι τάσεις είναι ένα υπέροχο παιχνίδι που εξάπτει την φαντασία μου, όχι όμως και  οι γυναίκες "κλώνοι". Εξαιρετικό το ανδρόγυνο look και μια δυναμική γυναίκα θα μπορούσε να το υποστηρίξει, ενώ μια ρομαντικά νωχελική ύπαρξη θα ήταν αδιάφορη αν το τολμούσε. Σημασία έχει να βρεις το ιδανικό trend για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά και όχι να ενθουσιαστείς με κάποιο και να τοποθετήσεις σε όλους. 

Ποιους «χρυσούς» κανόνες περιποίησης πρέπει να ακολουθεί μια γυναίκα,  ώστε να έχει τα μαλλιά της περιποιημένα όλο το χρόνο; 

Λουστείτε το πρωί και όχι το βράδυ, στεγνώστε και δώστε κίνηση στα μαλλιά σας, με μια στρόγγυλη βούρτσα ακολουθώντας την φυσική ροή των μαλλιών σας. Κουρευτείτε κάθε 40 με 50 ήμερες. Με αυτό τον τρόπο, το χτένισμα σας γίνεται λιγότερο απαιτητικό και στρώνει καλύτερα, αφού το κούρεμα δεν χάνει την γραμμή του. Χρησιμοποιήστε σωστά τα προϊόντα styling σύμφωνα με τον τύπο των μαλλιών σας. Αν έχετε βαμμένα μαλλιά, μην αμελείτε την συντήρηση τους, διότι οπτικά τα μαλλιά σας φαίνονται παραμελημένα και το κόστος της επαναφοράς τους ανεβαίνει.   

Ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε εμείς οι γυναίκες στην περιποίηση των μαλλιών ή στο styling; 

1. Η αλόγιστη και καθημερινή χρήση της πρέσας μαλλιών θα έλεγα πως είναι το ποιο καταστροφικό λάθος, διότι η θερμότητα είναι στατική και δεν διαχέεται όπως με το σεσουάρ.

2. Το λανθασμένο ξεμπέρδεμα έχει σημαντικές επίσης επιπτώσεις καθώς ευθύνεται για την δημιουργία  ψαλίδας και σπάει τα μαλλιά. Επιλέξτε μία βούρτσα τόσο με φυσικές όσο και συνθετικές τρίχες.      

3. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να χρησιμοποιείτε αντηλιακά προϊόντα στα μαλλιά. Τα πάντα στο σώμα μας αποτελούνται από κύτταρα και ο ήλιος στην χώρα μας είναι αρκετά βλαβερός. Έτσι έχουμε μια αργή και σταδιακή αφυδάτωση που δεν καταλαβαίνουμε από πού προέρχεται. 

4. Όσο για την ενυδάτωση, αντιλαμβάνομαι πως ο χρόνος είναι πολύτιμος οπότε μια κίνηση ματ είναι να χρησιμοποιείτε μάσκα αντί για μαλακτική κρέμα, έστω και για μερικά δευτερόλεπτα σε κάθε λούσιμο.      

Ποια είναι η πρόταση σας για τα μαλλιά τη σεζόν άνοιξη /καλοκαίρι 2015; Πως φαντάζεστε την ιδανική εικόνα μιας γυναίκας; 

Η φαντασία μου με παραπέμπει σε πουδραρισμένες κοκκινωπές αποχρώσεις, αισθητά πιο ματ, με ενδιαφέροντα ξεθωριάσματα στις άκρες και αρκετές χάλκινες προσμίξεις όπου τα contrast απλά θα παιχνιδίζουν με το φως. Ένα όχι και τόσο ξεκάθαρο χρώμα, που με αφήνει ως colorist να παίξω με ζεστές αποχρώσεις. Αφιλάριστες coupe με απαλές μύτες ισορροπούν εξαίρετα το look.

alexk750.jpg

Μάθε περισσότερα για τον Alex Kalt στο www.alexkalt.com

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

BEAUTY NEWS

Η Margot Robbie υιοθετεί το πιο trendy κούρεμα της χρονιάς και τώρα θέλουμε να αποκτήσουμε κι εμείς bob

Δείτε τη μεγάλη αλλαγή στο hair look της αγαπημένης ηθοποιού

BEAUTY NEWS

Η Elsa Hosk ανανεώνει τα μαλλιά της με το κοντό κούρεμα που θα αντιγράψουμε αυτή την άνοιξη

Αν ψάχνεις κι εσύ το νέο σου hair look, αυτό το pixie cut είναι η πιο κομψή και θηλυκή επιλογή που μπορείς να κάνεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός