Skip to main content

BEAUTY NEWS

Hair Trends 2024: Dirty hair don’t care!

Εσύ θα το τολμήσεις; 



Εσύ που έχεις λιπαρά μαλλιά και λούζεσαι μέρα παρα μέρα πόσες φορές δεν έχεις ευχηθεί να ήταν στιλιστικά αποδεκτό ένα πιο messy dirty look στα μαλλιά σου; Να λοιπόν που οι ευχές σου γίνονται πραγματικότητα. Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν ξέρω πόσο μπορεί να δουλέψει αυτό και να γίνει η επόμενη τάση της Άνοιξης όπως φαίνεται από τις αντίστοιχες πασαρέλες για τη νέα σεζόν. Ωστόσο τα απεριποίητα dirty look που λανσαρίστηκαν για την Άνοιξη-Καλοκαίρι του 2024, υπερτερούσαν σε σχέση με τα καθαρά κομψά χτενισμένα μαλλιά. Το αποτέλεσμα δημιουργήθηκε με προϊόντα wet look θέλοντας να δημιουργήσουν την όψη των μαλλιών μετά τη δεύτερη ή και τρίτη μέρα λουσίματος. 

Photo Credits: @Miu Miu

Στις πιο διάσημες πασαρέλες όπως της Miu-Miu παρατηρήθηκαν τέτοια look με λιπαρές λεπτομέρειες, μαλλιά με τζελ στην κορυφή, κολλημένες μπούκλες στο μέτωπο αλλά και στυλιζαρισμένα μαλλιά κολλημένα πίσω με λιπαρό φινίρισμα. Η έμπνευση των κομμωτών ήταν η επιστροφή στη φυσικότητα, σαν να είχαν περάσει τα μοντέλα τα χέρια τους μέσα από τα λιπαρά τους μαλλιά και αυτά έμεναν κολλημένα προς τα πίσω. Gringe; Έχεις δίκιο.

Ωστόσο όπως φαίνεται έχουν κι αυτοί το σκοπό τους. Τα χτενίσματα που φαίνονται λαδωμένα ή βρεγμένα, όπως αναφέρουν οι ειδικοί hair stylists, αντανακλούν το φως και λάμπουν κάτω από τα φώτα και αυτό είναι το ζητούμενο τις περισσότερες φορές. «Είναι εξαιρετικό για την πασαρέλα και αυτή η νέα εκδοχή της αισθητικής είναι καθαρή, φουτουριστική και δραματική», επιμένουν. Την άποψη αυτή μοιράζονται πολλοί ακόμα ειδήμονες του beauty industry τονίζοντας και υποστηρίζοντας το συγκεκριμένο στιλ ως ένα από τα πιο λαμπερά, κολακευτικά, δυνατά και μοντέρνα με τολμηρές αναφορές από τη δεκαετία του 90 και έμπνευση από  grunge εμφανίσεις. Συνεχίζοντας αναφέρουν πως είναι κολακευτικό και ευέλικτο, είτε είναι τραβηγμένο από το πρόσωπο, είτε αφεθεί κάτω και κολλημένο πίσω από το αυτί. 

Photo Credits: @Miu Miu

Αν θεωρείς και εσύ το ίδιο ελκυστικό το συγκεκριμένο look μπορείς με απλά βήματα να το εφαρμόσεις στο δικό σου κεφάλι. Μια λακ μαλλιών, ένα μους αλλά και ένα τζελ μαλλιών με βάση το νερό θα σου χαρίσουν την υφή που θέλεις. Μπορείς επίσης να περάσεις ένα κερί γύρω από τη γραμμή των μαλλιών και μέσα από τις ρίζες και λιγότερο προϊόν προς τα μεσαία μήκη και τις άκρες. Επίσης ένα αρκετά πιο δυνατό τζελ για σχήμα και κράτημα, καθώς και ένα λάδι περιποίησης αν προτιμάς ένα πιο λιπαρό αποτέλεσμα. Εδώ να σημειώσουμε ότι τα σκούρα χρώματα θα δείξουν πιο όμορφα με ένα λάδι μαλλιών, καθώς θα δημιουργήσει βάθος και διάσταση στο χρώμα. Αν ωστόσο αντέχεις, μπορείς να αφήσεις τα μαλλιά σου φυσικά άλλουστα για 4-5 μέρες για ένα πραγματικά ανεπιτήδευτο λιπαρό αποτέλεσμα. 

Έχεις τις αμφιβολίες σου; Κι εγώ.. Ωστόσο αν το καλοσκεφτείς είναι ένα look που θα σου λύσει τα χέρια τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες και εκείνες που πραγματικά δεν προλαβαίνεις να λουστείς. Επιστροφή στη φυσικότητα και αποδοχή. Όλα είναι θέμα στυλ άλλωστε δεν νομίζεις; 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Brow Lamination: Τέλεια πλούσια φρύδια σε λίγα μόλις λεπτά!

Η τεχνική που θα σου χαρίσει το βλέμμα που ονειρεύεσαι.

BEAUTY NEWS

Θέλεις τέλεια φρύδια; Η Selena Gomez ξέρει το μυστικό

Δοκίμασε το trend που θέλει τα φρύδια καλοσχηματισμένα και πυκνά

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

CELEBS

Θετικές εξελίξεις για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα - Tι λέει η σύζυγός του

«Στην κόρη μας λείπει ο μπαμπάς της- Θα σηκωθεί, θα είναι όπως ήταν πριν»

FASHION TRENDS

Γιατί ένα καλό λευκό πουκάμισο δεν πρέπει να λείπει από την γκαρνταρόμπα σου!

Διαχρονικό, κλασάτο και κομψό ο απόλυτος μπαλαντέρ μόδας σου χαρίζει τις πιο υπέροχες εμφανίσεις!