Skip to main content

BEAUTY NEWS

Εσύ γνωρίζεις το fragrance layering;

Η μαγεία του αρώματος στο χέρι σου! 



Τι είναι αυτό που ζητάς από το ιδανικό άρωμα; Να είναι σπάνιο, να σου ταιριάζει, να μην το φοράει κανένας άλλος, να σε ταξιδεύει και να έχει διάρκεια..Αλήθεια το έχεις βρει; Μακάρι γιατί ο μόνος τρόπος για να το πετύχεις είναι το fragrance layering. Που προσφέρει την απόλυτη ελευθερία και την απόλυτη ταύτιση με τις εξατομικευμένες σου ανάγκες. Και δεν είναι άλλο από το να φοράς μερικά αρώματα μαζί ώστε να δημιουργείς τις δικές σου αλχημείες ανάλογα με τη διάθεσή σου και το πως θέλεις να μυρίζεις σήμερα. 

Αν σου φαίνεται ενδιαφέρον και θέλεις να αξιοποιήσεις τα μισοτελειωμένα μπουκάλια στο μπουντουάρ σου ξεκίνα τους πειραματισμούς. Θα σου ανοίξει έναν υπέροχο αρωματικό κόσμο εξερεύνησης και παιχνιδιού που θα σε μαγέψει. Πως μπλέκονται οι μυρωδιές τα υλικά και πως μεταμορφώνονται πάνω στο δέρμα ή στα ρούχα, ακόμα και ανάλογα με το υλικό.  Αν κάνεις λίγη εξάσκηση σίγουρα θα καταλήξεις στο ποιες μυρωδιές ταιριάζουν μεταξύ τους και έπειτα θα ξέρεις ακριβώς την συνταγή για να διατηρείς τα δικά σου αρώματα, αυτά που σε σταματούν στο δρόμο για να τους αποκαλύψεις ποια φοράς. Αυτό που κάνει το fragrance layering ιδιαίτερο δεν είναι ότι δημιουργείς το δικό σου ξεχωριστό άρωμα μόνο, αλλά και το πως το ίδιο σου το σώμα λειτουργεί στους συνδυασμούς κάθε μέρα διαφορετικά και ίσως ποτέ το αποτέλεσμα να μην είναι το ίδιο. 

Μπορείς να δημιουργείς τους δικούς σου συνδυασμούς είτε χρησιμοποιώντας τα παλιά σου αρώματα ή βάσεις αρωμάτων όπως τριαντάφυλλο, σύκο, oud, βανίλια, musk, σανταλόξυλο, εσπεριδοειδή ή μυρωδιές φρούτων και να φτιάχνεις αριστουργήματα στα γούστα σου και με τη δική σου υπογραφή. 

Το fragrance layering ξεκίνησε στη Μέση Ανατολή, όπου στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα χαρακτηριστικό άρωμα για ένα άτομο συνδυάζοντας τα αρώματα μαζί. Οι πολλές εναλλακτικές και οι ποικίλες επιλογές σου δίνουν τη δυνατότητα να επιλέγεις αρώματα φτιαγμένα αποκλειστικά και μόνο για σένα. Σε πολλές από αυτές τις κουλτούρες, δεν είναι ασυνήθιστο το layering αρωμάτων. Είναι η έκφραση της ατομικής οντότητας και της κάθε ξεχωριστής προσωπικότητας μέσα από τη μαγεία της μυρωδιάς και του μυστικιστικού τρόπου που αυτό γίνεται ένα με σένα.

Στο fragrance layering δεν υπάρχουν κανόνες ούτε περιορισμοί. 

Όλοι οι τύποι αρωμάτων μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται και αυτή άλλωστε είναι η χαρά και η τέχνη της αρωματοποιίας. Κάθε άρωμα ερμηνεύεται διαφορετικά ανάλογα με τη βιολογία, τις πολιτισμικές συνήθειες ή τη διατροφή του ατόμου που το φοράει.

Ενώ η ιδέα των άπειρων δυνατοτήτων μπορεί να πυροδοτήσει τη δημιουργικότητα για μερικούς, η ύπαρξη πληθώρας επιλογών μπορεί να κάνει κάποιους άλλους να κάνουν πίσω. Για αρχή μπορείς να συνδυάσεις διαφορετικούς τύπους λουλουδιών, και καθώς αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μπορείς να εξερευνάς συνδυασμούς από διαφορετικές οικογένειες αρωμάτων για πιο ιδιαίτερες δημιουργίες.

Μοναδικός ίσως κανόνας που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου για τη δημιουργία του τέλειου προσωπικού σου αρώματος είναι να ξεκινάς πάντα από μια ζεστή βάση και στη συνέχεια να προσθέτεις από πάνω, ένα πιο ζωντανό και σπινθηροβόλο άρωμα. Ωστόσο, μη διστάσεις να κάνεις αυτό που σου λέει η καρδιά σου αλλά και η μύτη σου..

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

CELEBS

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα!

Πότε και πού θα γίνει ο γάμος του κορυφαίου μπασκετμπολίστα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε λυγμούς στην εκπομπή Στούντιο 4

Όταν αναφέρθηκε στον θάνατο του πατέρα της