Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

BEAUTY TIPS

Για τα μάτια σου μόνο!

Εκτός από fashion statement, τα γυαλιά ηλίου είναι το αξεσουάρ που θα προστατέψει τα μάτια σου από τους καλοκαιρινούς κινδύνους.


Μαρκέλλα Μακρυγιάννη

Αν και όλοι πρέπει να λάβουν σοβαρά την προστασία των ματιών τους, θα πρέπει να προσέχουν διπλά όσοι έχουν γαλάζιο ή πράσινο χρώμα ματιών. Τα ανοιχτόχρωμα μάτια έχουν λιγότερη μελανίνη, η οποία είναι προστατευτική διότι απορροφά τις ακτίνες UV, σύμφωνα με τους οφθαλμίατρους. 

Οι πιθανότητες να υποστούν βλάβη τα μάτια σου αυξάνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεδομένου ότι μεγαλώνει η ημέρα και οι ακτίνες του ήλιου γίνονται όλο και πιο ισχυρές. Αν δεν έχεις πειστεί ακόμα, έχεις 4 σοβαρούς λόγους να λάβεις πολύ σοβαρά την προστασία των ματιών σου. 

1. "Καίγονται" από τον ήλιο 

Μπορεί να μην αισθάνεσαι ότι καίγεσαι, όπως συμβαίνει με το δέρμα σου, όμως μετά όμως από 4-5 ώρες, μπορεί να νιώσεις έντονο πόνο για 24 έως 48 ώρες, καθώς και ερυθρότητα, οίδημα και θολή όραση. Ο κίνδυνος αυξάνεται όταν περνάς χρόνο κοντά σε ανακλαστικές επιφάνειες, όπως το νερό ή το χιόνι.

2. Παθαίνουν μακροπρόθεσμες βλάβες

Εντάξει, μπορεί να μην επιστρέψεις από την παραλία με... ελλειπή όραση, αλλά με το πέρασμα των χρόνων οι ακτίνες κάνουν πραγματικά κακό. Έρευνα δείχνει ότι η έκθεση στις UV ακτίνες αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη και επίσης συμβάλλει στην εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μιας φθορά του αμφιβληστροειδούς που εμφανίζεται κυρίως με το πέρασμα της ηλικίας.

3. Κινδυνεύεις από το...μάτι του σέρφερ

Ονομάζεται πτερύγιο -γνωστό και ως το μάτι του σέρφερ – και μόνο ελκυστικό δεν είναι. Ουσιαστικά, ο σαρκώδης ιστός προσχωρεί στο λευκό του ματιού και μπορεί να ερεθιστεί και να κοκκινίσει. Αν αυτοί οι όγκοι μεγαλώσουν τόσο ώστε να εμποδίζουν την όρασή σου, θα πρέπει να αφαιρεθούν χειρουργικά.

4. Απειλείσαι από... το «πόδι της χήνας»

Οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια σου ή αλλιώς πόδι της χήνας δεν είναι σε καμία περίπτωση επικίνδυνες, αλλά ποια γυναίκα τις θέλει; Κι αν νομίζεις ότι η εμφάνισή τους είναι αναπόφευκτη, κάνεις λάθος. Περίπου το 90% των ορατών σημαδιών της γήρανσης προκαλείται από το υπεριώδες φως.

*Τα καλά νέα:ι Μπορείς να προστατευτείς και να μειώσεις τον κίνδυνο των παραπάνω παθήσεων, επιλέγοντας τα κατάλληλα γυαλιά. Ο φακός παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία των ματιών σου, όπως επίσης και ο σχεδιασμός των γυαλιών. Προτίμησε σχέδια που καλύπτουν και το πλαϊνό μέρος. Μην ξεχνάς το καπέλο και το αντηλιακό για ακόμη περισσότερη προστασία.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

BEAUTY TIPS

6 λόγοι για να ενσωματώσεις ένα essence στη ρουτίνα του skincare σου

Κι όμως, αλλάζει τα πάντα στον τρόπο που φρόντιζες την επιδερμίδα σου

BEAUTY TIPS

Πώς να βελτιώσετε την ανοχή σας για ορούς βιταμίνης C

Πώς να αποφύγετε τους ερεθισμούς, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.