Skip to main content

BEAUTY TIPS

Concealer: 4 tips για να το εφαρμόσεις ΣΩΣΤΑ

Θα σε σώσουν!


Κέλλυ Νόβακ

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς στο πρόσωπό σου, είναι τα μάτια. Αυτό είναι το σημείο που μπορεί να αποκαλύψει την ηλικία σου ή το πόσο… πάρταρες το προηγούμενο βράδυ! Και είμαι σίγουρη ότι κάτι τέτοιες στιγμές το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να καλύψεις αυτές τις ατέλειες χρησιμοποιώντας concealer.

Pixel

Αυτό το μαγικό και τρομερά χρήσιμο προϊόν μακιγιάζ που μας έχει σώσει όλες, άπειρες φορές! Αλλά όσο σε έχει σώσει, άλλο τόσο μπορεί και να σε «καταστρέψει», όταν δεν το εφαρμόζεις σωστά. Μάλιστα, είναι κάποια κοινά λάθη που όλες οι γυναίκες κάνουμε στην εφαρμογή του. 

Με τα παρακάτω tips θα ξέρεις από εδώ και πέρα πώς να το φοράς!

#1. Προτίμησε ένα κρεμώδες concealer: Λόγω της υφής του, η εφαρμογή είναι πιο εύκολη. Επίσης, δεν δημιουργούνται τυχόν «ρωγμές» κάτω από τα μάτια, σε αντίθεση με τα στέρεα concealer.

Pixel

#2. Τοποθέτησέ το στα σωστά σημεία: Για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους, εφάρμοσε το concealer μόνο πάνω σε αυτούς. Γιατί το σύνηθες λάθος που κάνουμε όλες, είναι να το φοράμε σε όλο το μάτι. Ξεκίνα λοιπόν από την εσωτερική γωνία των κύκλων και με ένα πινέλο ή το δάχτυλό σου άπλωσε ΜΟΝΟ πάνω στους κύκλους. Απέφυγε μετά την πούδρα στο σημείο αυτό, για να μην δείχνει «βαρύ» το μακιγιάζ σου.

#3. Βρες την σωστή απόχρωση: Πάντα μα πάντα, προτίμησε ένα concealer που έχει κίτρινη βάση, καθώς μόνο αυτή η απόχρωση μπορεί να καλύψει το μοβ χρώμα που έχουν συνήθως οι κύκλοι. Επίσης, επίλεξε μια απόχρωση πιο ανοιχτή από το δέρμα σου, για να φωτίσει καλύτερα την περιοχή των ματιών.

#4. Απόφυγε το πρήξιμο: Εάν βιάζεσαι να φύγεις για την δουλειά το πρωί, τότε ένα γρήγορος τρόπος να απαλλαγείς από το πρήξιμο, είναι να τοποθετήσεις ένα παγωμένο κουτάλι κάτω από τα μάτια. Με τον τρόπο αυτό, το concealer θα «κάτσει» πολύ καλύτερα στο μάτι, δίνοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

5 κοινά λάθη που κάνεις στο μανικιούρ και το πεντικιούρ και καταστρέφουν την ποιότητα των νυχιών σου

Όλα όσα πρέπει να αποφεύγεις για υγιή και φροντισμένα νύχια

BEAUTY TIPS

3 τροφές με αντιγηραντικές ιδιότητες που θα σου χαρίσουν νεανική επιδερμιδα

Βάλε αυτές τις τροφές στη διατροφή σου και άλλαξε την εικόνα της επιδερμίδας σου για παντα! 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 17 Μαΐου

Δράστε με γνώμονα τη λογική και έπειτα με το συναίσθημα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Theodore παρουσιάζει το νέο single και music video του με τίτλο “The Big Rip”

Σε σκηνοθεσία Κωστή Θεοδοσόπουλου και με τις Μαρία Αλιφέρη και Δήμητρα Βλαγκοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου