Περιποίηση ποδιών στο σπίτι: τα καλύτερα tips

5 βήματα για υπέροχα πόδια με περιποίηση στο σπίτι

Μαρκέλλα Μακρυγιάννη

Δες τι πρέπει να κάνεις για να έχεις υπέροχα πόδια.

1. Μην τα... μουλιάζεις: Αντίθετα με όσα μπορεί να πιστεύεις, το μούλιασμα μπορεί να αφυδατώσει περισσότερο τα ήδη αφυδατωμένα πόδια. Έτσι, αντί να μουλιάζεις τα πόδια σου, τρίψε τα με ζάχαρη απευθείας επάνω στο ξηρό δέρμα και σκούπισέ τα με μια υγρή πετσέτα.

2. Έχε μια ελαφρόπετρα στο μπάνιο σου: Χρησιμοποίησέ την μόνο μια φορά την εβδομάδα ή κάθε δεύτερη μέρα. Απλά βεβαιώσου ότι ασκείς περισσότερη πίεση στα σημεία με τις σκληρύνσεις και τρίβεις πιο απαλά το ευαίσθητο δέρμα.

3. Προτίμησε μια έντονα ενυδατική κρέμα: Οι φτέρνες είναι από τα σημεία των πελμάτων που ταλαιπωρούνται περισσότερο, με αποτέλεσμα να είναι το πιο ξηρό σημείο των ποδιών. Επιπλέον, οι φτέρνες προστατεύονται από πιο παχύ δέρμα, που σημαίνει ότι είναι πιο σκληρό και θα χρειαστεί λίγο περισσότερη προσπάθεια για να το ενυδατώσεις σε βάθος.

4. Φάε "φιλικές" για τα πόδια σου τροφές: Είτε το πιστεύεις είτε όχι, υπάρχουν τροφές που μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο στα πέλματά σου. Οι συνήθεις ένοχοι είναι οι τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι. Για να δείχνουν υπέροχα τα πόδια σου, απόφυγε τις συσκευασμένες τροφές, οι οποίες είναι πολύ αλατισμένες. Αντίστοιχα, και η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο, οπότε ελαχιστοποίησε την κατανάλωση γλυκών τροφών.

5. Άφησε τα δάχτυλά σου να αναπνεύσουν: Καθώς τα νύχια είναι ζωντανό κομμάτι της ανατομίας σου, χρειάζονται ένα διάλειμμα για να "αναπνέουν".About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares