Skip to main content

BEAUTY TIPS

3 βότανα που θα κάνουν το δέρμα σου να λάμπει

Τα καλύτερα βότανα για το δέρμα... Για νεανικό δέρμα.


Κέλλυ Νόβακ

Προσωπικά, πιστεύω πολύ στο γεγονός ότι πρέπει να εφοδιάζουμε το δέρμα μας, με όσο πιο φυσικά συστατικά γίνεται. Γιατί τα οφέλη που έχουν πολλές φορές αυτά τα φυσικά υλικά, μπορούν να κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα μας!

Όπως το τσάι για π.χ. Τα βότανα τέτοιου είδους είναι μια θαυμάσια προσθήκη στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μας. Τσάγια όπως το πράσινο και μαύρο τσάι, το χαμομήλι αλλά και η μέντα προσφέρουν ένα… αρωματικό boost στην επιδερμίδα ενώ σφίγγουν τους πόρους.

Την επόμενη φορά λοιπόν, που έχεις σκοπό να απολαύσεις ένα ζεστό τσάι, δώσε του και μια έξτρα χρήση χρησιμοποιώντας το στην επιδερμίδα σου!   

Χαμομήλι

Βάλε σε ένα τσάι χαμομηλιού λίγα παγάκια και χρησιμοποίησέ το σαν κομπρέσα σε πρησμένα μάτια. Το χαμομήλι είναι αντιφλεγμονώδες οπότε βοηθάει στο πρήξιμο.

Βούτα λίγο βαμβάκι στο κρύο τσάι και τοποθέτησε κάτω από τα μάτια. Άφησε το πολύ για 10 λεπτά.

Πράσινο τσάι

Τονώνει τις κανονικές αλλά και λιπαρές επιδερμίδες. Το πράσινο τσάι έχει και αυτό αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, αφαιρεί τα βακτήρια και την λιπαρότητα. Επίσης, προστατεύει το δέρμα από τους ρύπους του περιβάλλοντος.

Βράσε 2 φακελάκια πράσινο τσάι και άφησε να κρυώσει πολύ καλά. Βάλε το κρύο τσάι σε ένα μπουκάλι σπρέι και ψέκασε στο πρόσωπο πριν το μακιγιάζ.

Μέντα

Η μέντα λειτουργεί σαν φυσικό αντισηπτικό και αντιβακτηριδιακό προϊόν. Λόγω της φρεσκάδας που προσφέρει είναι το τέλειο βότανο για να καταπολεμήσεις την ζέστη το καλοκαίρι.

 

Όπως και με το πράσινο τσάι, έτσι και με την μέντα, βράσε 2 φακελάκια και άφησε να κρυώσει καλά πριν αδειάσεις σε ένα μπουκάλι σπρέι. Ψέκασε στο πρόσωπο κάθε φορά που ζεσταίνεσαι πολύ ή αν έχεις πονοκέφαλο. Διατήρησέ το στο ψυγείο αν θέλεις να είναι ακόμα πιο δροσιστικό!

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

Προτεινόμενα

CELEBS

Έλενα Τοπαλίδου: Εντυπωσίασε με τον χορό της σε επίδειξη μόδας

Η σύζυγός του Νίκου Κουρή φορούσε ένα κίτρινο μάξι φόρεμα

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

CELEBS

Διαζύγια διασήμων: Zευγάρια που έβγαλαν ανακοίνωση για τον χωρισμό τους

Όταν Μενεγάκη-Λάτσιος, Σκορδά-Λιάγκας, Λασκαράκη-Τσιμιτσέλης έγιναν... τέως