Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πράσινο τσάι: ό,τι καλύτερο για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια σου

Πράσινο τσάι: Το ρόφημα που είναι ό,τι καλύτερο για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια σου


Κέλλυ Νόβακ

Δεν νομίζω ότι υπάρχει γυναίκα σε αυτό τον πλανήτη που να μην ευχόταν να έχει άψογη επιδερμίδα, τέλεια μεταξένια μαλλιά και υγιή νύχια. Και όσο κι αν προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό μέσα από τα διάφορα προϊόντα ομορφιάς, ίσως το να ψάχνουμε και «εναλλακτικές» οδούς, να έχει τελικά καλύτερα αποτελέσματα.

Οι πραγματικές beauty lovers πάντως, υποστηρίζουν ότι το να «χτίζεις» την ομορφιά σου εκ των έσω είναι αρκετά σημαντικό. Συμφωνώ απόλυτα. Θεωρώ ότι με τις κατάλληλες τροφές μπορούμε να στοχεύσουμε σε μια καλύτερη επιδερμίδα, σε πιο λαμπερά μαλλιά και πιο γερά νύχια.

Υπάρχει, λοιπόν, ένα ζεστό ρόφημα που τα καταφέρνει όλα αυτά: το πράσινο τσάι. Οκέι, μπορεί και να το είχες προβλέψει αυτό, αλλά είναι γεγονός ότι το πράσινο τσάι, μπορεί να κάνει θαύματα στα θέματα της ομορφιάς.

Ένα θαυματουργό ρόφημα σαν αυτό, το οποίο βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου και μειώνει τις πιθανότητες του καρκίνου δεν θα έπρεπε να μας φαίνεται περίεργο που έχει οφέλη και στα θέματα της ομορφιάς.

Για το δέρμα

Το πράσινο τσάι έχει εξαιρετικές αντιγηραντικές ιδιότητες. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα από τα βασικά συστατικά που περιλαμβάνει το πράσινο τσάι βοηθάει στην ανάπλαση των κυττάρων, άρα και σε μια πιο σφριγηλή όψη.

Για τα μαλλιά

Το πράσινο τσάι έχει βιταμίνες που βοηθούν στο να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά, αλλά και στην αναπαραγωγή μιας πιο υγιής τρίχας. Περιέχει βιταμίνες C και E οι οποίες προσφέρουν λαμπερά μαλλιά. Επίσης, έρευνες έχουν αποδείξει ότι το πράσινο τσάι καταπολεμάει και την τριχόπτωση.

Για τα νύχια

Αν βουτήξεις τα νύχια σου σε πράσινο τσάι για 5 λεπτά, θα δεις θαυμάσια αποτελέσματα. Αρχικά, θα φύγουν τυχόν κιτρινίλες από τα νύχια που έχουν δημιουργηθεί από την συχνή χρήση του μανό, επίσης οι βιταμίνες C και E θα τα βοηθήσουν να μακρύνουν πιο γρήγορα αλλά και να γίνουν πιο υγιή και γερά.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

CELEBS

Κατερίνα Παπουτσάκη: Η απάντηση για τη σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη

«Δεν περνάω και την πιο εύκολη περίοδο της ζωής μου»

VIRAL

Η Μαρίνα Σάττι σε μια live διασκευή του «Στης Νάουσας Στο Κάστρο» λίγο πριν την αναχώρησή της για τη Eurovision

Διαθέσιμο στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ένα δεύτερο βίντεο από τη σειρά #EurovisionALBM