Πώς να σπάσω ένα σπυρί

O σωστός τρόπος να «σπάσεις» ένα σπυράκι

Κέλλυ Νόβακ

Όλες το έχουμε πάθει. Από το πουθενά, σαν από… «μηχανής θεός», πετάγεται στο πρόσωπό μας, ένα σπυράκι και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Η πρώτη μας κίνηση είναι να το «σπάσουμε». Αλλά είναι φρόνιμη αυτή η κίνηση; Γιατί είναι πολλά τα λάθη που μπορούμε να κάνουμε, ενώ πάμε να…. πιέσουμε προς τα έξω ένα ενοχλητικό σπυράκι προσπαθώντας να το κάνουμε να εξαφανιστεί.

Ε, λοιπόν, από σήμερα, δεν θα κάνεις τίποτα λάθος! Και αυτό, γιατί σύμφωνα με δηλώσεις που έχουν κάνει δερματολόγοι, έχω συνοψίσει όλα τα σωστά βήματα που πρέπει να κάνεις από εδώ και πέρα, όταν εμφανίζεται στο πρόσωπό σου, ο ανεπιθύμητος αυτός επισκέπτης!

Ποια σπυράκια πρέπει να σπάσω;

Αρχικά, είναι σημαντικό να ξέρεις, ποια σπυράκια πρέπει να «σπάσεις». Τα μαυράκια και αυτά που έχουν άσπρο χρώμα είναι τα μόνα που πρέπει να… ενοχλείς! Τα σπυράκια που είναι κόκκινα και πιο «βαθιά» ενσωματωμένα μέσα στο δέρμα, πρέπει να αφήνεις μόνο έναν ειδικό να τα ακουμπήσει.

Πότε πρέπει να σπάσω ένα σπυρί;

Όσον αφορά, το πότε είναι η καλύτερη ώρα για να «σπάσεις» ένα σπυράκι, οι δερματολόγοι συνιστούν το βράδυ, μιας και το δέρμα τότε, αναρρώνει καλύτερα. Ακόμη, είναι καλύτερα να «σπάσεις» το σπυράκι, αφού έχεις κάνει ντους που το δέρμα σου είναι καθαρό, αλλά και λόγω της θερμότητας οι πόροι είναι πιο ανοιχτοί, άρα το σπυράκι θα αφαιρεθεί πιο εύκολα.

Σημαντικό είναι σαφώς να έχεις και καθαρά χέρια πριν την διαδικασία και να μην φοράς μακιγιάζ. Αυτά τα δύο βήματα είναι εξαιρετικά σημαντικά, καθώς τα βρώμικα χέρια ή το μακιγιάζ μπορεί να μεταφέρουν βακτήρια στην περιοχή και να δημιουργηθεί μόλυνση.

Πώς να σπάσω ένα σπυρί;

Όταν έχεις ακολουθήσει όλα τα παραπάνω, έρχεται η στιγμή του να «σπάσεις» το σπυράκι. Πίεσε ελαφρά στο σημείο γύρω από το σπυράκι και επικεντρώσου στο να πιέσεις προς τα έξω το κεντρικό μέρος του σπυριού. Αν βλέπεις και δεν «πετάγεται» το σπυράκι, τότε μην το ενοχλείς άλλο. Δεν είναι έτοιμο ακόμ να βγει.

Από την στιγμή που βγει το σπυράκι, τότε φρόντισε να πλύνεις την περιοχή με ένα καθαριστικό προσώπου. Απέφυγε τα προϊόντα για την ακμή, καθώς μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση στο δέρμα.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares