Skip to main content

BEAUTY TIPS

Γερά μαλλιά: διατροφή

6 τροφές για γερά μαλλιά 


Κέλλυ Νόβακ

Τα μαλλιά σου, πρέπει να είναι το ίδιο γερά όσο και το σώμα σου, όταν κάνεις αυτές τις περίεργες και ευλύγιστες πόζες στο πιλάτες ή την γιόγκα!

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν, για να καταφέρεις τα μαλλιά σου να είναι το ίδιο γερά και… ευέλικτα με το σώμα σου;

Αν καταναλώσεις τις σωστές τροφές, όλα γίνονται!

#1. Αυγά

Τα αυγά είναι γεμάτα πρωτεΐνες, κολλαγόνο, κερατίνη, θείο, βιταμίνη Β και βιοτίνη όλα εξαιρετικά για τα μαλλιά. Επίσης, καταναλώνοντας αυγά σε καθημερινή βάση, τα μαλλιά σου θα επωφεληθούν από τον σίδηρο και τον ψευδάργυρο που περιέχουν προσφέροντας σε αυτά λάμψη!

#2. Καρύδα

Μάλλον ήδη ξέρεις τα οφέλη του λαδιού καρύδας στα μαλλιά. Άρα καταλαβαίνεις ότι και η κατανάλωση καρύδας στην καθημερινή σου διατροφή, θα κάνει θαύματα στα μαλλιά σου! Θρέφει την τρίχα με τα θρεπτικά, καλά λιπαρά που έχει, τις βιταμίνες αλλά και τα μεταλλικά οξέα. Όλα αυτά θα κάνουν τα μαλλιά σου γερά αλλά και λαμπερά.

#3. Αβοκάντο

Και σε τι δεν κάνει καλό το αβοκάντο; Είτε το φας στο γουακαμόλε, είτε το προσθέσεις στην σαλάτα σου, το φρούτο αυτό περιέχει καλά λιπαρά τα οποία προσφέρουν υγιή μαλλιά σε  βάθος. Επίσης, το αβοκάντο έχει φουλ αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες μπορεί να είναι συχνά ο λόγος που τα μαλλιά σου είναι θαμπά. Επίσης, βοηθάει στην αναπαραγωγή κολλαγόνου και την ελαστίνη του οργανισμού προσφέροντας γερά μαλλιά!

#4. Κολοκυθόσποροι

Γεμάτοι με Ω-3, οι κολοκυθόσποροι είναι υπεύθυνοι για λαμπερά και μαλακά μαλλιά. Αυτοί οι σπόροι είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Α, Ε και Κ ενώ διαθέτουν ψευδάργυρο και βιοτίνη. Τα έλαια των σπόρων ανεβάζουν τα επίπεδα της αναπαραγωγής της τρίχας, και καταπολεμούν την απώλεια μαλλιών.

#5. Μύρτιλα

Σούπερ αντιοξειδωτικά! Αυτά τα ζουμερά μούρα περιέχουν βιταμίνη Α, C και Ε και αυξάνουν τα επίπεδα κολλαγόνου αλλά και οξυγόνου με αποτέλεσμα να μακραίνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά.

#6. Αμύγδαλα

Εκπληκτικά για υγιή μαλλιά, μιας και περιέχουν καλά λιπαρά και βιταμίνες όπως Ε, ενώ διαθέτουν και πρωτεΐνες. Και τα καρύδια είναι καλά για τα μαλλιά, αλλά ειδικά τα αμύγδαλα που περιέχουν Ω-3 βοηθούν στο να δυναμώσει η τρίχα αλλά και να μακρύνουν τα μαλλιά πιο γρήγορα.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.