Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς να καταλάβεις αν τα μαλλιά σου είναι ταλαιπωρημένα ή όχι

Γίνε ο… κατάσκοπος των μαλλιών σου και εντόπισε την πηγή του προβλήματος!


Κέλλυ Νόβακ

Κοίταξε, η αλήθεια είναι η εξής: δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη, να καταστραφούν τα μαλλιά σου. Θέλει χρόνο και… προσπάθεια! Καμία γυναίκα δεν θέλει να ταλαιπωρεί τα μαλλιά της, παρόλα αυτά στον… βωμό της ομορφιάς, τα θυσιάζουμε!

Και λογικό. Μία γυναίκα, που δεν έχει φυσικές μπούκλες, μπορεί να θέλει να υιοθετήσει αυτό το look, και για να το κάνει αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσει σίδερο για μπούκλες. Να πώς αμέσως-αμέσως ταλαιπωρούμε τα μαλλιά μας.

Είτε το κάνουμε λοιπόν, με τις υψηλές θερμοκρασίες, είτε λόγω των εκάστοτε καιρικών συνθηκών, τα προϊόντα styling που χρησιμοποιούμε, μέχρι και με τον τρόπο που πιάνουμε τα μαλλιά μας, είναι εύκολο τελικά να τα καταστρέψουμε.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι να τους «δώσουμε» και πάλι ζωή. Πριν όμως, φτάσουμε στην λύση του προβλήματος, ας κοιτάξουμε την ρίζα (του προβλήματος).

Μιλώντας με φίλες συνειδητοποίησα ότι πολλές είναι οι γυναίκες που δεν μπορούν να εντοπίσουν ούτε ποιο είναι το πρόβλημα με τα μαλλιά τους ή απλά δεν γνωρίζουν αν υπάρχει πρόβλημα με αυτά!

Για να λύσεις και εσύ το… μυστήριο λοιπόν, αρκεί να διαβάσεις τα παρακάτω και να δεις ποιο είναι το πρόβλημα με τα μαλλιά σου (αν έχεις δηλαδή…).

Ταλαιπωρημένες άκρες

Συνήθως, είναι εύκολο να διαπιστώσεις αν έχεις καταστραμμένες άκρες μαλλιών. Αν πάλι δεν είσαι σίγουρη, για να τσεκάρεις κάνε το εξής: τύλιξε μία τούφα από τα μαλλιά σου, γύρω από το δάχτυλό σου. Αν πετάγονται μικρές τριχούλες, τότε οι άκρες σου έχουν άμεση ανάγκη από ενυδάτωση!

«Σπασμένες» τρίχες

Αν παρατηρείς ότι «χάνεις» μαλλιά όταν λούζεσαι ή όταν χτενίζεσαι είναι σημάδι ότι οι τρίχες των μαλλιών σου είναι ταλαιπωρημένες πολύ, με αποτέλεσμα να σπάνε. Τα μαλλιά σου χρειάζονται μάσκα θρέψης για να δυναμώσουν.

Θαμπά μαλλιά

Τα λαμπερά μαλλιά είναι και υγιή μαλλιά! Αν λοιπόν, τα δικά σου δείχνουν θαμπά τότε είναι πιθανό να έχουν συσσωρευτεί στην ρίζα της τρίχας υπολείμματα από προϊόντα styling ή απλά έχεις ανάγκη από πολύ ενυδάτωση.

Ξηρά μαλλιά

Είναι καμιά φορά tricky να καταλάβεις αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά, γιατί το τύπος των μαλλιών σου (π.χ. αν είναι κυματιστά ή σγουρά κτλ.) μπορεί να σε ξεγελά. Για να είσαι σίγουρη λοιπόν, ότι τα μαλλιά σου είναι φουλ ενυδατωμένα, όσο είναι υγρά, πρέπει να παρατηρήσεις αν στεγνώνουν πολύ γρήγορα. Τα υγιή μαλλιά διατηρούν την υγρασία της τρίχας περισσότερη ώρα και δεν στεγνώνουν αμέσως. Κάνε 2-3 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον μάσκες ενυδάτωσης.

 

Κεντρική φωτό: Instagram @tarnya.joy

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα