Skip to main content

BEAUTY TIPS

3 tips για άψογα σγουρά μαλλιά το καλοκαίρι

Τι να προσέχεις για πάντα άψογα χτενίσματα!


Κέλλυ Νόβακ

Λατρεύουμε το καλοκαιράκι για πολλούς λόγους (τον ήλιο, τη θάλασσα, την ξεγνοιασιά). Παρόλα αυτά, εμείς που έχουμε φυσικά σγουρά μαλλιά σημαίνει ότι αυτή τη σεζόν έχουμε δύο βασικούς εχθρούς: την ζέστη και την υγρασία!

Αυτά τα δύο, πολλές φορές μας στερούν από το να έχουμε αψεγάδιαστες εμφανίσεις και από το να είναι οι μπούκλες μας ανάλαφρες, ελαστικές και να έχουν το τέλειο σχήμα!

Πρόσφατα λοιπόν, ο hairstylist της ηθοποιού Emmy Rossum, Arsen Gurgov μίλησε για το τι πρέπει να κάνουμε και να προσέχουμε τώρα το καλοκαίρι, με σκοπό να έχουμε τα τέλεια σγουρά μαλλιά!

#1. Μην αφήνεις τον/την κομμώτριά σου να σε κουρεύει με υγρά μαλλιά

Τα σγουρά μαλλιά θέλουν ειδική μεταχείριση όσον αφορά το κούρεμα και μόνο όταν είναι στεγνά μπορεί κανείς να δει την κανονική τους μορφή και μήκος. Είναι σωστότερο λοιπόν, να τα κουρεύεις όσο είναι στεγνά.

#2. Απέφυγε την θερμότητα

Η θερμότητα μπορεί να συμβάλλει στο να χάσει η μπούκλα το φυσικό τους σχήμα, όποτε απέφυγε να τα ισιώνεις πολύ ή να τα στεγνώνεις με σεσουάρ. Όταν λούζεσαι προτίμησε να στεγνώνουν φυσικά!

#3. Μη το παρακάνεις με το σαμπουάν

Πολλές φορές η υπερβολική χρήση του σαμπουάν είναι ο λόγος που φριζάρουν γιατί αφαιρούν όλα τα φυσικά έλαια που παράγουν τα μαλλιά. Για καλύτερη εφαρμογή, πιάσε τα μαλλιά σου σε μια αλογοουρά και άπλωσε σε αυτή το σαμπουάν. Έτσι, θα πάει το προϊόν ομοιόμορφα σε όλα τα μαλλιά χωρίς να χρειαστεί να προσθέσεις παραπάνω!

Κεντρική φωτό: Instagram @emmy

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.