Skip to main content

BEAUTY TIPS

Το ένα συστατικό που χρειάζεσαι για την επιδερμίδα σου

Give me some sugar, sugar!


Κέλλυ Νόβακ

Tα τελευταία χρόνια, η ζάχαρη είναι «εκτός μόδας». Το “no sugar” lifestyle είναι μια στάση ζωής που πολύς κόσμος τελευταία ακολουθεί, στον αγώνα για μια καλύτερη και πιο υγιεινή ζωή.

Εμείς όμως, «της ομορφιάς», αγαπάμε την ζάχαρη! Όχι ίσως τόσο ώστε να την καταναλώνουμε κάθε μέρα, αλλά περισσότερο ώστε να την χρησιμοποιούμε στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας μας.

Η ζάχαρη έχει πολλά οφέλη όταν εφαρμοστεί τοπικά στο δέρμα ή μέσω προϊόντων ομορφιάς, με πολλές beauty gurus να την χρησιμοποιούν καθημερινά για να πετύχουν μια αψεγάδιαστη επιδερμίδα.

Ποια τα οφέλη της ζάχαρης λοιπόν;

Η ζάχαρη προσφέρει απαλό δέρμα

Η ζάχαρη έχει την ιδιότητα να απορροφάει την λιπαρότητα από το περιβάλλον και να την «κλειδώνει» στο δέρμα. Είτε την εφαρμόσεις τοπικά, είτε απλώνοντας προϊόντα ομορφιάς που περιέχουν ζάχαρη θα δεις το δέρμα σου πιο ενυδατωμένο και μαλακό.

Η ζάχαρη έχει αντιγηραντικές ιδιότητες

Η ζάχαρη είναι φυσική πηγή γλυκολικού οξέος που σημαίνει ότι δημιουργεί ένα «πέπλο» προστασίας στην επιδερμίδα και «κολλάει» τα δερματικά κύτταρα μεταξύ τους, σταματώντας τα από τα να «σπάσουν». Επίσης, ενισχύσει την αναπαραγωγή νέων κυττάρων κάνοντας την επιδερμίδα να δείχνει πιο νεανική.

Η ζάχαρη «εξισορροπεί» το δέρμα

Σαν εξαιρετικό απολεπιστικό προϊόν που είναι έχει την τάση να διατηρεί την παραγωγή περιττών ελαίων στην επιδερμίδα, διατηρώντας την τέλεια ισορροπία μεταξύ λιπαρότητας και ξηρότητας.

Κεντρική φωτό: Joanna Kosinska / Unsplash

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός