Skip to main content

BEAUTY TIPS

Το συμπλήρωμα διατροφής για λαμπερή επιδερμίδα

Beauty from within.


Κέλλυ Νόβακ

Το δέρμα σου είναι στα καλύτερά του όταν είσαι και εσύ στα… καλύτερά σου! Από την ψυχολογία σου μέχρι και την υγεία σου. Αν είσαι υγιής και τρως σωστά, τότε θα είναι το δέρμα σου υγιές (εκτός πολύ ειδικών περιπτώσεων).

Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να προσέχουμε την επιδερμίδα μας όχι μόνο εφαρμόζοντας τις κατάλληλες για την επιδερμίδα μας κρέμες, αλλά και με τις κατάλληλες τροφές ή συμπληρώματα διατροφής.

Μία βιταμίνη που μπορείς να καταναλώσεις και σαν συμπλήρωμα διατροφής είναι η C! Τα τελευταία χρόνια οι δερματολόγοι συνιστούν ανεπιφύλακτα αυτό το συμπλήρωμα και το θεωρούν βασικό βήμα στην ρουτίνα ομορφιάς μιας γυναίκας.

Η βιταμίνη C καταπολεμάει τις ρυτίδες ενώ προσφέρει λαμπερή όψη. Αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό βοηθάει στην αναπαραγωγή των κυττάρων και προσφέρει πιο υγιές και νεανικό δέρμα.

Για την ακρίβεια, κλινικές έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση βιταμίνης C σε καθημερινή βάση, μειώνει το στρες και βοηθάει στην πιο γρήγορη αναπαραγωγή των κυττάρων της επιδερμίδας.

Τέλος, ένα συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνη C προστατεύει το δέρμα από τις UV ακτινοβολίες αλλά και τις ελεύθερες ρίζες, σημαντικοί παράγοντες στο να γερνάει πρόωρα η επιδερμίδα.

Κεντρική φωτό: freestocks.org / Unsplash

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.