Το ένα λάθος που κάνεις με τα μαλλιά σου μετά την γυμναστική - AllYou.gr

Search

 

Το ένα λάθος που κάνεις με τα μαλλιά σου μετά την γυμναστική

Τι να προσέχεις για υγιή μαλλιά!

07 Ιανουαρίου 2019
Συντάκτης : Κέλλυ Νόβακ

Πολύ φάγαμε και αυτές τις γιορτές. It’s OK. Δεν πειράζει. Το ευχαριστηθήκαμε τουλάχιστον. Τώρα λοιπόν, επιστροφή στην ρουτίνα. Ξεκινάμε και πάλι την γυμναστική! Ε, αυτές τις μέρες θα το βάλουμε στόχο να πάμε στο γυμναστήριο.

Και όταν θα πάμε, θα νιώσουμε καλύτερα η αλήθεια είναι. Ειδικά, όταν κάνουμε ένα ντους μετά την γυμναστική (πολύ σημαντικό να κάνεις μπάνιο για να καθαρίζεις όλα τα βακτήρια που αποβάλλονται με τον ιδρώτα).

Μετά το ντους, είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιήσουμε και κάποιο προϊόν ομορφιάς. Το ήξερες όμως ότι υπάρχουν προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε μετά από μια έντονη γυμναστική; Προϊόντα που οι δερματολόγοι απαγορεύουν!

Τα προϊόντα για τα μαλλιά λοιπόν, πρέπει να αποφεύγονται μετά την γυμναστική.

«Πολύς κόσμος κάνει το ίδιο λάθος και χρησιμοποιεί βαριά conditioners ή λακ», δηλώνει ο γνωστός δερματολόγος. «Αλλά όσο το σώμα σου είναι ακόμα θερμό από την γυμναστική, τα προϊόντα αυτά λιώνουν και ταξιδεύουν προς το πρόσωπο και κλείνουν τους πόρους».

Για την ακρίβεια, αυτά τα προϊόντα ομορφιάς είναι πολλές φορές ο λόγος που προκαλείται ακμή ή δερματικές ενοχλήσεις στο πρόσωπο. Πιο συγκεκριμένα, όταν χρησιμοποιείς αυτά τα προϊόντα και «βουλώνουν» οι πόροι δημιουργούνται μαυράκια και σπυράκια, εκτός των πιο σοβαρών δερματικών παθήσεων.

Πολλοί δερματολόγοι ακόμη, συνιστούν να αποφεύγεται το βαρύ μακιγιάζ μετά την γυμναστική. Αν επιθυμείς κάλυψη οπωσδήποτε, τότε προτίμησε μια BB Crème που ενυδατώνει παράλληλα την επιδερμίδα.

Φωτό: Ev / UnsplashΑκολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Wet look!

Το απόλυτο hair style του καλοκαιριού.

Τips για τέλειο σοκολατί μαύρισμα!

Ακολούθησε πιστά και θα δεις αποτέλεσμα.