Skip to main content

BEAUTY TIPS

Το ένα λάθος που κάνεις με τα μαλλιά σου μετά την γυμναστική

Τι να προσέχεις για υγιή μαλλιά!


Κέλλυ Νόβακ

Πολύ φάγαμε και αυτές τις γιορτές. It’s OK. Δεν πειράζει. Το ευχαριστηθήκαμε τουλάχιστον. Τώρα λοιπόν, επιστροφή στην ρουτίνα. Ξεκινάμε και πάλι την γυμναστική! Ε, αυτές τις μέρες θα το βάλουμε στόχο να πάμε στο γυμναστήριο.

Και όταν θα πάμε, θα νιώσουμε καλύτερα η αλήθεια είναι. Ειδικά, όταν κάνουμε ένα ντους μετά την γυμναστική (πολύ σημαντικό να κάνεις μπάνιο για να καθαρίζεις όλα τα βακτήρια που αποβάλλονται με τον ιδρώτα).

Μετά το ντους, είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιήσουμε και κάποιο προϊόν ομορφιάς. Το ήξερες όμως ότι υπάρχουν προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε μετά από μια έντονη γυμναστική; Προϊόντα που οι δερματολόγοι απαγορεύουν!

Τα προϊόντα για τα μαλλιά λοιπόν, πρέπει να αποφεύγονται μετά την γυμναστική.

«Πολύς κόσμος κάνει το ίδιο λάθος και χρησιμοποιεί βαριά conditioners ή λακ», δηλώνει ο γνωστός δερματολόγος. «Αλλά όσο το σώμα σου είναι ακόμα θερμό από την γυμναστική, τα προϊόντα αυτά λιώνουν και ταξιδεύουν προς το πρόσωπο και κλείνουν τους πόρους».

Για την ακρίβεια, αυτά τα προϊόντα ομορφιάς είναι πολλές φορές ο λόγος που προκαλείται ακμή ή δερματικές ενοχλήσεις στο πρόσωπο. Πιο συγκεκριμένα, όταν χρησιμοποιείς αυτά τα προϊόντα και «βουλώνουν» οι πόροι δημιουργούνται μαυράκια και σπυράκια, εκτός των πιο σοβαρών δερματικών παθήσεων.

Πολλοί δερματολόγοι ακόμη, συνιστούν να αποφεύγεται το βαρύ μακιγιάζ μετά την γυμναστική. Αν επιθυμείς κάλυψη οπωσδήποτε, τότε προτίμησε μια BB Crème που ενυδατώνει παράλληλα την επιδερμίδα.

Φωτό: Ev / Unsplash

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

BEAUTY TIPS

Η Zendaya καλωσόρισε την άνοιξη με μια υπέροχη ξανθιά απόχρωση

 Και είναι εξίσου πανέμορφη και απροσδόκητη με το νέο penny blonde look της

BEAUTY TIPS

Μέσα στην τσάντα ομορφιάς της Keira Knightley

Η Keira Knightley έχει γενέθλια και εμείς γιορτάζουμε τα μυστικά ομορφιάς της  

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.