Αντιβακτηριδιακό χεριών: Να το χρησιμοποιείς με μέτρο

Η επίδραση που έχει στα χέρια σου!

Κέλλυ Νόβακ

Ξέρω τι κάνεις… Βγαίνεις από το μετρό και αμέσως βάζεις αντιβακτηριδιακό στα χέρια. Βγαίνεις από την τουαλέτα της δουλειάς και κάνεις το ίδιο. Αν έχεις κέφια, έχεις και ένα σε travel size δίπλα από το πληκτρολόγιο για… ώρα ανάγκης! Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Είσαι δικιά μου!

Παρόλα αυτά, δεν είναι η καλύτερη συνήθεια που μπορεί να έχουμε φίλη μου! Ενώ μπορεί να σκοτώνεις τα μικρόβια με την συνεχή χρήση αντιβακτηριδιακού, το προϊόν αυτό αφυδατώνει πολύ το δέρμα.

Τα περισσότερα αντιβακτηριδιακά του εμπορίου περιέχουν συστατικά (βλ. οινόπνευμα) που έχουν την τάση να αφαιρούν όλη την «υγρασία» από την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να γίνονται ξηρά. Επίσης, η συνεχής χρήση του αφυδατώνει την περιοχή γύρω από τα νύχια κάνοντας την περιοχή πιο ξηρή και το δέρμα να «σπάει» να εμφανίζονται παρανυχίδες.

Τι μπορείς να κάνεις;

Να τσεκάρεις τα συστατικά του προϊόντος που πρόκειται να αγοράσεις. Προτίμησε αντιβακτηριδιακά που περιέχουν αλόη που είναι άκρως θεραπευτική προς το δέρμα, και που παράλληλα απολυμαίνει. Επίσης, απέφυγε τα αντιβακτηριδιακά σπρέι (εκτός αν έχουν φυσικά συστατικά) καθώς αφυδατώνουν ιδιαιτέρως την επιδερμίδα. Και μην ξεχνάς να εφαρμόζεις κρέμα χεριών, ειδικά τώρα τον χειμώνα!

Κεντρική φωτό: rawpixel / UnsplashAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares