Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πόροι στο πρόσωπο τέλος!

Σίγουρα σε έχει απασχολήσει το θέμα αυτό...


Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Για να μιλάμε και αντικειμενικά, μπορεί οι πόροι που εμφανίζονται στο πρόσωπο και ειδικά στη ζώνη Τ να αποτελέσουν μείζον αισθητικό ζήτημα. Είναι ίσως ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα της γυναικείας επιδερμίδας. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να ανήκεις στην κατηγορία του λιπαρού δέρματος, ούτε να βρίσκεσαι στην εφηβεία για να εμφανίζεις διεσταλμένους πόρους στο πρόσωπό σου. Ορμονικές διαταραχές, περιβαλλοντικοί παράγοντες και κληρονομικότητα είναι μερικές έξτρα αιτίες. Μπορείς όμως να απαλλαγείς. 

Μάθε πώς θα αντιμετωπίσεις το πρόβλημα επιλέγοντας τα κατάλληλα προϊόντα

 

 

bodyshop.jpg

 

Tο 100% vegan gel καθαρισμού προσώπου HIMALAYAN CHARCOAL PURIFYING CLAY WASH της The Body Shop, συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των πόρων και αφήνει την επιδερμίδα καθαρή, αναζωογονημένη και απαλή, με ματ όψη αλλά χωρίς αίσθηση ξηρότητας. ήπια σύνθεση που είναι ειδικά σχεδιασμένη για να προσφέρει στην επιδερμίδα βαθύ καθαρισμό και αναζωογόνηση, καθώς είναι εμπλουτισμένη με ενεργό άνθρακα από μπαμπού, λευκή άργιλο και έλαιο τεϊόδενδρου, το οποίο προμηθευόμαστε μέσω του προγράμματός μας Εμπόριο με Κοινότητες από την Κένυα.

 

 

 

pegasus_LARGE_t_209761_106342574_type11498.jpg

O ορός Pore Refining Correcting Serum της Clinique μειώνει ορατά τους πόρους σε μόλις δύο εβδομάδες. Προστατεύει τα κύτταρα από την πρόωρη γήρανση χάρη στο εκχύλισμα Padina Pavonica (φύκι της Μεσογείου) και προάγει τη σύνθεση κολλαγόνου χαρίζοντας σύσφιγξη στο δέρμα και εμποδίζοντας τη διαστολή των πόρων. Ταυτόχρονα ρυθμίζει τη λιπαρότητα και επαναφέρει την παραγωγή σμήγματος σε φυσιολογικά επίπεδα.

 

pegasus_LARGE_t_209761_106342569_type11498 (1).jpg

 

Το προϊόν σμίκρυνσης των πόρων Effaclar Duo(+) με Ιαματικό Νερό της La Roche-Posay αποτελεί μια επανορθωτική, ενυδατική φόρμουλα περιποίησης του δέρματος. Η δράση της είναι πολλαπλή. Απαλύνει ακόμα και τις πιο σοβαρές ατέλειες, εξουδετερώνει τους παράγοντες που προκαλούν φλεγμονή και εξυγιαίνει την επιδερμίδα. Ταυτόχρονα καταπολεμά τα βακτηρίδια, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που φράσσουν τους πόρους και ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος. Το μυστικό του; Πιδολικός ψευδάργυρος και λινολεϊκό οξύ (στα φαρμακεία).

 

pegasus_LARGE_t_209761_106342572_type11498.jpg 

Η κρέμα Micro-Blur Skin Perfector της Kiehl’s έχει υφή υδάτινου γαλακτώματος και είναι εξαιρετικά ανάλαφρη στην εφαρμογή. Περιέχει φωτοαντανακλαστικά μόρια που μεταμορφώνουν άμεσα την επιδερμίδα, χαρίζοντάς της λεία και ομοιόμορφη όψη. Επιπλέον διαθέτει λιπο-υδροξυ-οξύ (LHA) που βοηθά στη μείωση των ατελειών και των πόρων. Μπορείς να τη χρησιμοποιείς το πρωί πάνω από το αντιηλιακό σας ή την BB Cream, αλλά και το βράδυ ως το τελευταίο βήμα της καθημερινής σου περιποίησης.

 

pegasus_LARGE_t_209761_106342567_type11498.jpg


Το primer προσώπου The POREfessional της Benefit προετοιμάζει κατάλληλα το δέρμα για το μακιγιάζ και βελτιώνει αισθητά την υφή του. Μειώνει τους πόρους, απαλύνει τις ρυτίδες και τα σημάδια, δίνοντας στην επιδερμίδα λεία και αψεγάδιαστη όψη. Με τον τρόπο αυτό το μέικαπ απλώνεται πιο εύκολα και ομοιόμορφα εξασφαλίζοντας φυσικό αποτέλεσμα. Παράλληλα το συγκεκριμένο προϊόν παρατείνει τη διάρκεια του φον ντε τεν, αλλά και των προϊόντων που εφαρμόζονται στη συνέχεια (στα Sephora).

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department