Με αυτό το test θα μάθεις τί τύπο δέρματος έχεις - AllYou.gr

Search

 

Με αυτό το test θα μάθεις τί τύπο δέρματος έχεις

Ένας πολύτιμος οδηγός για να μάθεις επιτέλους ποιες κρέμες να χρησιμοποιείς

17 Μαρτίου 2019
Συντάκτης : Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Αν έχεις δέρμα:

• λιπαρό: Πριν πέσεις για ύπνο κάνε το συνηθισμένο καθαρισμό του προσώπου σου και μην εφαρμόσεις καμία ενυδατική ή άλλη κρέμα. Όταν ξυπνήσεις το πρωί χάιδεψε με το δάχτυλό σου τη ράχη της μύτης με κίνηση από πάνω προς τα κάτω. Αν το δάχτυλο σου γλιστράει εύκολα τότε πράγματι είναι λιπαρό.

• ευαίσθητο: παρατήρησε αν τα μάγουλά σου είναι συνεχώς ζεστά όταν τα αγγίζεις.

• αφυδατωμένο: Τσίμπησε το μάγουλό σου. Αν εμφανιστούν κάθετες γραμμές τότε οι υποψίες σου επιβεβαιώνονται.

• ξηρό: θα το καταλάβεις αν είναι τραχύ και νιώθεις ότι σε “τραβάει”. Καλό είναι κάθε πέντε χρόνια περίπου να αξιολογείς εκ νέου τον τύπο της επιδερμίδας σου. Άλλωστε αν το σκεφτείς καλά το ίδιο δεν κάνεις για το χρώμα των μαλλιών σου ή το στυλ των ρούχων σου; Γιατί όχι και για κάτι πιο σημαντικό όπως η υγεία της επιδερμίδας;

MUST INFOS:

- Εάν η περιοχή στα μάγουλά σου είναι ξηρή και η ζώνη Τ πολύ λιπαρή μην επενδύσεις σε κρέμα για μικτές επιδερμίδες, αλλά πόνταρε σε 2 διαφορετικά προϊόντα. Εφάρμοσε μία ενυδατική κρέμα για ξηρές επιδερμίδες στα μάγουλα και αντίστοιχα για το Τ του προσώπου μία ειδική για λιπαρά δέρματα.

- Να θυμάσαι όμως, πως ανάλογα με την εποχή, τις περιβαλλοντικές συνθήκες και την ορμονική σου κατάσταση, ο τύπος της επιδερμίδας σου μπορεί να αλλάξει! Φυσικά το προτιμότερο είναι να επισκεφτείς τον δερματολόγο σου. Εκείνος θα σε διαφωτίσει ακόμα περισσότερο και θα σου προτείνει την κατάλληλη καλλυντική αγωγή.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Τips για τέλειο σοκολατί μαύρισμα!

Ακολούθησε πιστά και θα δεις αποτέλεσμα.

Wet look!

Το απόλυτο hair style του καλοκαιριού.