Πώς θα βρεις τη σωστή απόχρωση foundation; - AllYou.gr

Search

 

Πώς θα βρεις τη σωστή απόχρωση foundation;

Ίσως ένα από τα αιώνια ζητήματα στο μακιγιάζ μας να είναι αυτό ακριβώς!

06 Μαϊου 2019
Συντάκτης : Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Οι κατηγορίες στα foundations είναι αδιαμφισβήτητα πολλές. Τι να διαλέξουμε κάθε φορά;

- Ένα foundation που θα μας χαρίσει ματ φινίρισμα ή μήπως ένα πιο ενυδατικό; Ελαφριά, μεσαία ή πλήρη κάλυψη; όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες της επιδερμίδας σου αλλά και τον τύπο δέρματος που έχεις. 

- Αν γνωρίζεις αν ο υποτόνος της επιδερμίδας σου είναι ψυχρός, θερμός ή φυσικός, τότε δε θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα .  «Εάν έχεις πιο ψυχρό δέρμα σου ταιριάζουν οι ροζ αποχρώσεις, αν το δέρμα σου είναι πιο θερμό τότε προτίμησε τις αποχρώσεις με κίτρινο ή χρυσό τόνο και για εσένα που το δέρμα σου είναι πιο ουδέτερο, μια ενδιάμεση απόχρωση θα ήταν η πιο ιδανική!» – συμβουλεύουν οι Makeup artists.

- Τι συμβαίνει όμως αν είσαι ανάμεσα σε δύο – τρομερά ίδιες – αποχρώσεις; Σε αυτή την περίπτωση, επέλεξε την πιο ανοιχτή απόχρωση. Πάντα μπορείς να διορθώσεις το χρώμα με ένα bronzer – δεν είναι το ίδιο εύκολο να πρέπει να κάνεις ένα σκούρο makeup ανοιχτό – για την ακρίβεια είναι σχεδόν αδύνατο.

- Θυμήσου πως δεν γίνεται να φοράς την ίδια απόχρωση όλο τον χρόνο! Γι’αυτό λοιπόν μην φοβηθείς να αναμείξεις δύο foundations προκειμένου να πετύχεις το ιδανικό χρώμα.


- Εκμεταλλεύσου την τεχνολογία και πριν πατήσεις προσθήκη στο καλάθι, μπες σε sites καλλυντικών με κατηγορία ειδικά διαμορφωμένη να σου υποδεικνύει τον τόνο foundation που σου αντιστοιχεί. 

Για παράδειγμα στο www.dermacolgreece.gr  θα ανακαλύψεις έναν πολύ κατατοπιστικό οδηγό.

HOT INFO: H απόχρωση στην επιδερμίδα σου αλλάζει μέχρι και τρεις φορές μέσα στον χρόνο, οπότε η απόχρωση που θα αγοράσεις μπορεί να μην είναι σωστή σήμερα, αλλά θα είναι σε λίγους μήνες.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Τips για τέλειο σοκολατί μαύρισμα!

Ακολούθησε πιστά και θα δεις αποτέλεσμα.

Wet look!

Το απόλυτο hair style του καλοκαιριού.