Skip to main content

BEAUTY TIPS

Φτέρνες σαν μωρού

Ήρθε ο καιρός για πέδιλα και mules... 


Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα των κάτω άκρων που ταλαιπωρούν μεγάλο αριθμό ανθρώπων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά πολύ περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες είναι τα αφυδατωμένα πόδια. Τα συμπτώματα είναι η ξηρότητα, η τραχιά αίσθηση και οι σκληρύνσεις.
Το δέρμα χρειάζεται συγκεκριμένη ποσότητα υγρασίας για να είναι απαλό. Τα προβλήματα λοιπόν ξεκινούν όταν το δέρμα χάσει τη φυσική του υγρασία.

Οι αιτίες είναι πολλές:


1. Το εξωτερικό περιβάλλον: Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο- ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και  η υπερβολική χρήση νερού και σαπουνιού επηρεάζουν την κεράτινη στοιβάδα της επιδερμίδας.

2. Η ελλιπής πρόσληψη υγρών

3. Μη ισορροπημένη διατροφή: Έλλειψη κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και νερού. Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αφυδάτωσης των ποδιών, λόγω της αυξημένης αποβολής ούρων που οδηγεί σε μεγαλύτερη απώλεια νερού από το δέρμα. 

Τι πρέπει όμως να κάνουμε για να αποφύγουμε την αφυδάτωση? 

Απολέπιση
Ξεκινώντας, θα πρέπει να απαλλαγούν τα πόδια μας από τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας για να αναπνεύσουν και να δεχτούν οποιοδήποτε προϊόν θρέψης και ενυδάτωσης. Ένα ποδόλουτρο με αιθέρια έλαια, είναι ότι πρέπει. Βύθισε τα πόδια στο νερό για περίπου 20 λεπτά. Με μία ελαφρόπετρα ή ηλεκτρική λίμα , τρίψε απαλά τις φτέρνες, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα. Η διαδικασία αυτή χρειάζεται να επαναλαμβάνεται συχνά, έτσι ώστε να αποφεύγετε τον έντονο πόνο που μπορεί να προκληθεί από τις βαθύτερες σχισμές και τα σκασίματα.  Για άριστα αποτελέσματα χρησιμοποίησε την ηλεκτρική λίμα ποδιών Scholl Velvet Smooth με κρυστάλλους διαμαντιών. Θα βοηθήσει να απομακρύνεις εύκολα το σκληρό δέρμα και θα προσφέρει απαλή επιδερμίδα απο την πρώτη κιόλας χρήση. 

 

 

20160516124950_dr_scholl_s_velvet_smooth_diamond_crystals_express_pedi_pink.jpeg

 

 

Eνυδάτωση
Αφού έχεις ολοκληρώσει με την απολέπιση είναι ώρα για ενυδάτωση των κάτω άκρων. Δοκίμασε μάσκες ποδιών που προσφέρουν απαλά και μαλακά πόδια με μία εφαρμογή 20λεπτών. 


Tips:


1. Είναι λανθασμένη αντίληψη ότι πολλή ενυδατική κρέμα = καλύτερη ενυδάτωση, γιατί κάτι τέτοιο απλά  οδηγεί στο να τελειώσετε πιο γρήγορα το προϊόν και σε τίποτε άλλο! Ακολούθησε απλά τις οδηγίες που αναγράφονται. 
2. Για να αποκτήσεις απαλά και μεταξένια πόδια, φόρεσε λεπτά βαμβακερά καλτσάκια αμέσως μετά την εφαρμογή της  ενυδατικής κρέμας ή της μάσκας.

Και μην ξεχνάς! Μην παραμελείς τη φροντίδα των κάτω άκρων, διότι τα πόδια μάς είναι το πραγματικό στηριγμά μας!

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.