Skip to main content

BEAUTY TIPS

Nut for Coconut

Δεν φαντάζεσαι τι μπορεί να κάνει για την ομορφιά σου!


Ζωή Γκόρου

Aloha!

Kαρύδα. Εξωτικός καρπός που ευδοκιμεί σε τροπικές χώρες. Και μόνο στη σκέψη της σου έρχεται η μυρωδιά από την τσάντας παραλίας.

Ο κοκοφοίνικας απ’ όπου προέρχεται η καρύδα είναι περίπου ότι και η ελιά για τους Μεσογειακούς λαούς. Ο λόγος είναι απλός όπως άλλωστε ένα δώρο της φύσης: H καρύδα προσέφερε αιώνες τώρα στους locals τροφή, νερό, γάλα και λάδι. Δηλαδή τα βασικά. Έτσι σε μέρη όπως οι Φιλιππίνες συνηθίζουν να λένε ότι “Όποιος φυτεύει κοκοφοίνικα, φυτεύει σκευή και ρουχισμό, τροφή και νερό, σπίτι για να μείνει ο ίδιος, καθώς και κληρονομιά για τα παιδιά του.”

Τον νερο καρύδας είναι εξαιρετικά ενυδατικό, το γάλα της θρεπτικό ενώ σε θέματα ομορφιάς αποτελεί ένα πολυχρηστικό καλλυντικό.

Δεν υπερβάλουμε κάνει θαύματα!

Θεραπεία ακμής. Στην Ινδία θεωρούν τo νερό καρύδας ιδανικό για τον καθαρισμό της επιδερμίδας του προσώπου και μάλιστα για τις περιπτώσεις ελαφριάς ακμής επειδή έχει τη φυσική ιδιότητα να ρυθμίζει τη λιπαρότητα και να ενυδατώνει.

After sun μάσκα. Χρησιμοποίησε το βούτηρο καρύδας σαν μάσκα για πρόσωπο το σώμα και το λαιμό. ‘Αφησέ το για 5–10 λεπτά και ξέπλυνε με άφθονο νερό.

Καταπολεμά στην κυτταρίτιδα. Χρησιμοποίησε ωμό, ανεπεξέργαστο (bio) λάδι καρύδας (το πολύ 10 σταγόνες) κάνοντας μασάζ στα σημεία που παρατηρείς κυτταρίτιδα.

Mάσκα ενυδάτωσης και λάμψης μαλλιών. ‘Απλωσε ωμό λάδι καρύδας από τη μέση έως και τις άκρες των μαλλιών για λίγα λεπτά και ξέπλυνε με άφθονο χλιαρό νερό (για έξτρα λάμψη στο τέλος αφήστε να τρέξει και κρύο).

Ωμή ακατέργαστη καρύδα μπορείς να βρεις εύκολα σε e-shop ή καταστήματα με είδη βιολογικής διατροφής.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

BEAUTY TIPS

4 λόγοι για τους οποίους τα leave-in προϊόντα μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου

Σε περίπτωση που έψαχνες κίνητρο για να τα βάλεις στη ζωή σου!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα

ΣΙΝΕΜΑ

May the 4th be with you με 20 από τις πιο ρομαντικές στιγμές Star Wars

Η αγάπη είναι μεγάλη με τον γαλαξία - απέραντη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα