Skip to main content

BEAUTY TIPS

7 beauty tips ολιστικής ομορφιάς για να δοκιμάσεις

Μυστικά ολιστικής ομορφιάς από όλον τον κόσμο για να νιώσεις υπέροχα σε σώμα και πνεύμα


Ζωή Γκόρου

Είναι κάτι κινηματογραφικά κλισέ που είναι αξεπέραστα.
‘Ενα από αυτά είναι η ταινία “Eat, Pray, Love” με πρωταγωνίστρια την Julia Roberts που υποδύεται την Αμερικάνα Elizabeth, η οποία μετά από ένα επίπονο διαζύγιο αφήνει πίσω της τα πάντα για να κάνει ένα ταξίδι αυτογνωσίας.

Τα αρνητικά συναισθήματα συνδέονται με την ομορφιά μας αφού η απώλεια, η θλίψη και το στρες μας κλέβουν τη λάμψη. Για αυτό και η ολιστική προσέγγιση της ομορφιάς υποστηρίζει ότι πρώτα πρέπει να βρεις ποια είσαι και μετά να βρεις την κατάλληλη κρέμα αντιγήρανσης.
Μερικά διατροφικά και wellness tip σε αυτό το ταξίδι βοηθούν πολύ.
Ιταλία

eatprayloveitaly.jpg
 

Το ελαιόλαδο, βασικό συστατικό της Μεσογειακής διατροφής, μειώνει τη χοληστερόλη, την πίεση του αίματος, την πιθανότητα εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, ενώ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά κάτι που βοηθά στην αντιγήρανση της επιδερμίδας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι για αιώνες οι Μεσογειακές γυναίκες το χρησιμοποιούσαν ως θεραπεία κατά των ρυτίδων.
Η δύναμη των θερμών λουτρών
Στην περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας τα θερμά λουτρά ή “therme” όπως ονομάζονταν αποτελούσαν μέρος της υγείας των πολιτών και της κοινωνικής ζωής. Βοηθούν στην αποβολή των τοξινών από τους πόρους τους δέρματος και σε βοηθούν να αισθανθείς ευεξία, χαλάρωση ενώ βελτιώνουν τη φωτεινότητα της επιδερμίδας.
Εάν δεν έχεις βάλει το spa στο budget, τότε δοκίμασε να μετατρέψεις το ίδιο το μπάνιο σου σε spa, αφήνοντας για λίγη ώρα τους υδρατμούς στο χώρο και καίγοντας ταυτόχρονα ένα φυσικό, αρωματικό κερί λεβάντας.


Ινδία
Δείξε εμπιστοσύνη στην Αγιουρβέδα

eatprayloveIndia.jpg
Πρόκειται για το εθνικό σύστημα υγείας της Ινδίας εδώ και 5,000 χρόνια! Σύμφωνα με αυτό τα βότανα της φύσης και τα καρυκεύματα είναι οι καλύτερες φυσικές θεραπείες υγείας και ομορφιάς.

Η Bollywood σταρ Aishwarya Rai, δίνει και μία DIY μάσκα ομορφιάς που φτιάχνουν οι Ινδές πριν από το γάμο τους. Σε αυτή ανακατεύεις σαφράνι, κουρκουμά, σανταλόξυλο σε σκόνη μαζί με γιαούρτι ή γάλα.  Τώρα να πω την αλήθεια δεν την έχω δοκιμάσει. Κρατώ όμως το αγιουρβεδικό tip των βοτάνων και τα αναζητώ πάντα στη λίστα με τα συστατικά ενός καλλυντικού προϊόντος.


Ξέρεις γιατί οι Ινδές έχουν τόσο λαμπερά μαλλιά;
To μυστικό είναι το μασάζ μαλλιών με λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο (θα το βρεις στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα). Για να το πετύχεις, κάνε μασάζ με το λάδι, τύλιξε τα μαλλιά σου με μία πετσέτα και χάζεψε στο i-pad για λίγη ώρα. Στη συνέχεια ξέπλυνε καλά τα μαλλιά σου με ένα απαλό σαμπουάν και χλιαρό προς κρύο νερό.


Yoga works 
Οι φόβοι και οι ανησυχίες δεν κατοικούν μόνο στο μυαλό σου αλλά σε όλα τα κύτταρα του σώματός σου. Με τη γιόγκα μαθαίνεις ενώ γυμνάζεσαι να αναπνέεις σωστά κάτι που αυτόματα γίνεται η γέφυρα ανάμεσα σε σώμα και πνεύμα. Το δε φαινόμενο "after yoga glow" στο πρόσωπό σου είναι η beauty ανταμοιβή για την σκληρή σου προσπάθεια να γίνεις καλύτερη.


Ινδονησία
Διαλογισμός ενάντια στο στρες

eatpraymeditate.jpg
Ο διαλογισμός που μέχρι σήμερα αποτελούσε δραστηριότητα μόνο των μυημένων, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής ως πρακτική αντιμετώπισης του αστικού στρες.
Η αποδοχή της πηγής του στρες είναι το πρώτο βήμα ενώ ακολουθούν τεχνικές για να “αφήσεις” σταδιακά ό,τι σε βαραίνει ψυχικά.

Kλείσε ραντεβού για ένα Μπαλινέζικο μασάζ
Πρόκειται για ένα συνδυασμό ρεφλεξολογίας και αγιουρβεδικής αρωματοθεραπείας. Χρησιμοποιούνται τοπικά λάδια μασάζ που αποτοξινώνουν τον οργανισμό, δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και ενυδατώνουν την επιδερμίδα χαρίζοντας λάμψη.

eat-pray-lovebardem.jpg


Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε ότι
εξαιρετικά αποτελέσματα έχει ο έρωτας,
ανά περιόδους το Ιταλικό dolce far niente (η ευτυχία του να μην κάνεις τίποτα)
και ένα κομμάτι λαχταριστής πίτσας (ένα-δύο max γιατί –μεταξύ μας– στη συνέχεια θα χρειαστείς πολύ διαλογισμό για να ξεχάσεις τις θερμίδες που κατανάλωσες).


 

Πηγή: LeBlog.gr 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά τα νέα για την υγεία του - Ανταποκρίθηκε σε οδηγίες γιατρών

Παραμένει στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη έναν μήνα μετά την ανακοπή

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε