Skip to main content

BEAUTY TIPS

Tα 4 διασημότερα κόκκινα κραγιόν

Πρέπει να έχεις τουλάχιστον ένα από αυτά στο νεσεσέρ σου


Ζωή Γκόρου

Για εσένα που τα κόκκινα χείλη είναι το signature look σου, είναι πολύ σημαντικό να κρατήσεις σημειώσεις τη λίστα με τα κόκκινα κραγιόν που έγραψαν ιστορία.

Δεν θα αποτελεί μόνο statement που σου δίνει άλλο αέρα αλλά ένα φετίχ που είναι εκεί για να σε αλλάξει στο πι και φι.

Βeauty tip: Για πιο retro look επέλεξε τα ενυδατικά κραγιόν. Εάν θέλεις πιο post modern αποτέλεσμα τότε οι ματ υφές είναι καλύτερη επιλογή

elizabeth taylor.jpg

Το κραγιόν Rouge Dior του οίκου Dior δημιουργήθηκε από τον μετρ το 1953 την εποχή μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που οι γυναίκες χρειαζόντουσαν περισσότερο από πότε κάτι να τους αλλάξει τη διάθεση. Το διάσημο κραγιόν ξεκίνησε τότε με οκτώ αποχρώσεις -ανάμεσά τους και η κόκκινη 999- ώστε να ταιριάζουν σε κάθε επιδερμίδα και περίσταση. Σήμερα μετρά περισσότερες από 32 αποχρώσεις και ξεχωρίζει για το βελούδινο τελείωμα που αφήνει στην επιδερμίδα. 

Dior-Rouge-Dior----999.jpg

Rouge Dior, απόχρωση 999

Η Coco Chanel υποστήριζε ότι το κόκκινο κραγιόν έχει θεραπευτικές ιδιότητες "εάν είστε θλιμμένη, ή έχετε νιώσει ερωτική απογοήτευση" έλεγε "απλά βάλτε λίγο κόκκινο στα χείλη και βγείτε!" 'Ετσι το 1924 δημιούργησε το πρώτο κόκκινο κραγιόν σε απόχρωση Pirate με εκχυλίσματα από αμυγδαλέλαιο που εξασφαλίζει ένα απόλυτα λαμπερό αποτέλεσμα. 

chanel-allure.jpeg

Rouge Allure, Chanel, Pirate 

Η σειρά κραγιόν Αbsolue Rouge ξεκίνησε στις αρχές των 90's και έγινε άμεσα best seller στα stand του Γαλλικού brand. Εάν αναζητάς διάρκεια και ενυδατική, βελούδινη υφή τότε η απόχρωση 151 θα γίνει το απόλυτα gadget θηλυκότητας του νεσεσέρ σου. 

lancome.jpg

Absolue Rouge, Lancôme

Εάν αγαπάτε το ματ αποτέλεσμα στα κόκκινα χείλη τότε είναι must για το νεσεσέρ σας το κραγιόν Ruby Woo της MAC αγαπημένη απόχρωση και της sexy bomb Dita Von Teese. 'Εχει και αυτό διάρκεια και ένα glam ματ τελείωματα που παραπέμπει σε ντίβα των 50's. 

Βeauty tip: 'Απλωσε το κραγιόν σου γεμίζοντας τα χείλη μέχρι το περίγραμμα. Διόρθωσε τα σημεία που ξεφεύγει χρησιμοποιόντας μία μπατονέτα

maclipstick.jpg

Ruby Woo, Retro Matte, MAC 

Red lipstick tips

Να θυμάσαι ότι τα κόκκινα κραγιόν πρέπει να τα απλώνες σε περιποιημένα και ενυδατωμένα χείλη. Μπορείς πριν το απλώσεις να κάνεις λίγο scrub χρησιμοποιόντας την οδοντόβουρτσά σου και χρησιμοποιόντας στη συνέχεια ένα ενυδατικό lipbalm. 

Tέλος, επειδή είναι καλοκαίρι εάν επιλέξεις κόκκινα μην το παρακάνεις με το μακιγιάζ στα μάτια. Κράτησε το υπόλοιπο πρόσωπο σε φυσικές αποχρώσεις. Είναι πολύ άποψη να το απλώσεις σε nude επιδερμίδα καθώς τα χάδια του ήλιου έχουν φροντίσει για το μπρονζέ της επιδερμίδας σου!

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department