Πως να φροντίσεις τα σκασμένα σου πέλματα σε 3 βήματα

Γιατί στα πέλαματά σου έχει γραφτεί όλη η ιστορία του καλοκαιριού

Ζωή Γκόρου

Επιστρέφοντας από τις διακοπές και μπαίνοντας στο σπίτι είναι σαν να προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα. Εκεί υπάρχει η ζυγαριά για να δεις πόσο ξέφυγες (ΟΜG είχες ξεχάσει την ύπαρξή της!) το πλήρες μπουντουάρ σου, ο καθρέπτης σου που λέει πάντα την αλήθεια (π.χ πόσο αφυδατωμένη είναι η επιδερμίδα σου), και -επιστέλους- το ιντερνετ για να δεις εάν βγάζεις το μήνα με όσοα χρήματα έχουν μείνει στην κάρτα σου.

Αφήνεις τσάντες και συμπράγκαλα, βγάζεις τα σανδάλια σου και τότε τα αντικρύζεις: Τα ταλαιπωρημένα πέλματά σου δεν είναι για beauty αλλά για ξυπόλητο τάγμα. Οι φτέρνες είναι στο κακό τους χάλι, σκασμένες από τον ήλιο, την καυτή άμμο που άρεσε να χώνεις τα πόδια σου και τα σανδάλια που είχες μόνιμα στα πόδια σου. Σχεδόν ντρέπεσαι να τα εμφανίσεις αύριο στο γραφείο.

Τι κάνεις; Σου έχουμε δύο απλά βήματα για αντιμετωπίσεις άμεσα την κατάσταση. 

Βήμα 1ο Aπολέπιση. Πρόσφερε στις φτέρνες και τα πέλματά σου μια καλή απόλεπιση με ένα scrub και στη συνέχεια με μια με μια ράσπα ποδιών. Φρόντισε να τα έχεις τοποθετήσει πριν για λίγη ώρα σε χλιαρό νερό ώστε να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τρίψε καλά τα προβληματικά σημεία ώστε να φύγουν τα νεκρά κύτταρα και σκούπισε απλά με μια πετσέτα.

Βήμα 2ο Ενυδάτωση. 'Απλωσε γενναιώδορες ποσότητες πλούσια ενυδατική κρέμα σε μορφή balm με εξαιρετικά πλούσια υφή. Oι απλές ενυδατικές δεν θα κάνουν πολλά πράγματα. Κάνε καλό μασάζ στα προβληματικά σημεία (φτέρνες) και ΜΗΝ βάλεις παπούτσια για λίγη ώρα. Ιδανικά κάνε την φροντίδα βράδυ και φόρεσε κάλτσες που θα λειτουργήσουν σαν μάσκα.

Βeauty tip: Εάν είναι ΠΟΛΥ σκασμένες οι φτέρνες τότε θα χρειαστείς SOS λύσεις όπως η αλοιφή Salve for Cracked Skin της Gehwol (στα φαρμακεία). Τη χρησιμοποιείς δυο φορές την ημέρας για δύο εβδομάδες σαν θεραπεία. 

gehwol.jpg

footscrub.jpg

Scrub ποδιών με μέντα Peppermint, The Body Shop

Για το εξαιρετικά σκασμένο δέρμα αποτελεσματικές είναι μόνο οι αλοιφές όπως η Salve For Cracked Skin της Gehwol  

Beauty tip

Tις επόμενες μέρες κάνε ένα διάλειμμα από τα σανδάλια. Βάλε καλύτερα τα σανδάλια σου και επανέλαβε τη θεραπεία. 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares